ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Görögország

Egy-két évet vásárolt magának az unió

Az euróövezet távolodott ugyan az összeomlástól az utóbbi egy évben, de az adósságválság megoldása nem közeledett – mondta Forián-Szabó Gergely, a Pioneer Befektetési Zrt. befektetési igazgatója az EU-Akadémia kerekasztal-beszélgetésén. 

Jegybanki kavalkád, központban az EKB

A következő órákban a RBNZ (Reserve Bank of New Zealand), az EKB (Európai Központi Bank) és az angol jegybank is kinyitja a csapot, és az EKB ( European Central Bank) holnap akár kamatot is csökkenthet. A piacokon rendet teremteni igyekvő technikai intézkedéseken túl van-e olyan bejelenteni valója az Európai Központi Banknak, ami nem várhat péntekig?

Európai pénzügyi nagyhét

A rövid hétvégi pihenő után ezen a héten annak ellenére megkezdődik 2011 utolsó hónapja, hogy a világgazdaság továbbra is gondtól és bizonytalanságtól terhes. Csakhogy a következő néhány hét döntőnek bizonyulhat az egész világ szempontjából is meghatározó gazdasági térségek számára is. 

Hazánk Görögországgal verseng az utolsó helyért

Fertőz a gazdasági válság: Európa, Közép-Kelet, Afrika, Ázsia és a csendes-óceáni térség, az Egyesült Államok; mintha öt hónapot visszatekert volna az idő kerekén a világ, s egyben a válság utáni növekedés első jeleinek színvonalán is áll. Két százalékpontot esett (38%) ebben a hónapban nemzetgazdaságok pozitív lakossági megítélésének nemzetközi átlaga. A viszonylagos változatlanságot most egy negatív fordulat követi, visszatértünk a 2011. márciusi meg a 2010. januári eredményekhez – ezek a friss Ipsos Global @dvisor kutatás legfontosabb megállapításai.

Európának fogytán az ideje

A Görögország és Európa előtt álló szenvedés leírására talán a legcélszerűbb Dánia botrányos nemzeti labdarúgó válogatottjának példáját felhozni. Hasonlóan Európához, “valaki” volt, mikor 1992-ben a hatalmas Németországot a döntőben legyőzve megnyerte az Európa-bajnokságot. Azóta viszont jobbára lefelé vezetett az út, hasonlóan Európához és annak gazdasági növekedésének üteméhez – áll a dániai központú Saxo Bank által jegyzett kommentárban. 

A tavalyihoz képest harminc százalékkal nőtt a bécsiek spanyolországi foglalásainak a száma. Tunézia csaknem eltűnt az osztrák főváros lakóinak térképéről. A bécsiek idei nyaralási listáját továbbra is Görögország vezeti, amely az idén is képes volt növekedést produkálni.


<   1 2 3 4 5 6 7   >