ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Győr

EU-segítséggel korszerűsített lakóépületek Győrött

Magyarországon jelenleg egyetlen lakásfenntartó szövetkezet él azzal a vissza nem térítendő európai uniós támogatással, melyet az IEB, az Európai Beruházási Bank nyújt lakóépületek energiahatékonysági felújításához. A Raab-Sol mintaprojekt bebizonyította: állami támogatás nélkül, önszerveződő lakóközösségek anyagi hozzájárulásával is meg lehet valósítani a lakóépületek energetikai korszerűsítését. (Kép: kisalfold.hu)

Szentivánéji álom Győrött Vámos György közreműködésével

A „Bogarak és a boszorkányok” jelenet próbáival megkezdődtek az október 19-én bemutatandó Szentivánéji álom próbái Győrött. A világhírű magyar származású koreográfus Vámos (Youri) György még 1994-ben a Veronai Fesztiválra készített koreográfiát Mendelssohn zenéjére. A sajátos Shakespeare-értelmezést a neves dramaturg, Jan Kott elemzései segítették.

Nemzetközi Duna-nap: ingyenes programok Győrött és Budapesten

A nemzetközi Duna-nap alkalmából június 28-án Győrött, másnap pedig Budapesten várja a családokat ingyenes programokkal a Danube Flow – Hív a Duna! kezdeményezés. A folyót népszerűsítő események között tudományos-ismeretterjesztő feladványok, vizasimogatás, krimijáték, tánc, színház és koncertek is szerepelnek.

Árvíz, 2013

Egy szó és egy szám: ekként fog bevonulni az a drámai eseménysorozat a magyar történelembe (miként szomorú-gyászos emlék nemzedékek számára az 1954. nyári szigetközi árvíz, az 1956. márciusi jeges árvíz Mohácsnál, és sorban a többi: 1965, 1991, 1997, 2000, 2002, 2006), amely még napjainkban is javában tart a Duna mentén Passautól Bajáig – és tovább is.

 

Győriek nyerték a Duna-vetélkedőt

A győri Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola csapata nyerte a Herczog Edit EP-képviselő által „A víz nem ismer határokat" címmel kezdeményezett Duna-vetélkedőt. A győztes csapat jutalma négynapos strasbourgi tanulmányút. A győztes győriek Herczog Edit meghívására strasbourgi tanulmányúton vesznek részt.

Kis Zsenik Klubja: citromerőmű Győrben

A Da Vinci Learning tévécsatorna különleges Guinness rekordot állított fel: munkatársai megépítették a citrommal működtetett legnagyobb erőművet. A látványos kísérlet most Győrbe utazik egy rendhagyó tanévzáró fizika óra keretében. DaVinci Learning csatorna szerint a tanulás is lehet szórakoztató, a fizika vagy a kémia is izgalmas. Az erőmű megépítésének az ötlete is ebben a szellemiségben született.


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >