ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

Így költözz külföldre – tapasztaltak és hozzáértők tanácsai

Sokan költöztek külföldre és sokan fontolgatják. Nagy és nehéz döntés, nehéz lépés, ezért minél többet kellene tudni a lehetőségekről, szabályokról, várható körülményekről. Ehhez segít egy február végi program, ahol hozzáértők mondják el, mire kell gondolni, figyelni.

Wilhelm Droste: „Magyarország – köszönjük, nem ..."

Wilhelm Droste irodalomtörténész még a rendszerváltás előtt, német lektorként érkezett az NSZK-ból Budapestre, ahol megtelepült és azóta is él. Az egyetemi oktatás mellett magyar írók, költők jeles fordítója, a magyar kultúra kitűnő ismerője, németországi népszerűsítője.

Már a második negyedévben recesszióba fordulhat Európa

Ma jelennek meg a legtöbb európai piacon a második negyedéves GDP-adatok, azonban a kilátások korántsem bíztatóak. Steen Jakobsen, a Saxo Bank vezető közgazdásza a már publikált ipari termelési adatok alapján csupán 0,1 százalékos GDP-növekedéssel számol az előző negyedévhez képest, miközben fennáll annak a veszélye is, hogy visszaesést mutatnak a számok és már a második negyedévben recesszióba fordulhat Európa. A GDP-adatok mellett szintén ezen a héten jönnek ki az előzetes inflációs adatok, melyek az elemző várakozása szerint megerősítik, hogy defláció következik az európai gazdaságban. 

Németország negyedszer is focivilágbajnok

Világszerte milliárdok kísérték figyelemmel a Brazíliában megrendezett labdarúgó-világbajnokság izgalmas döntőjét vasárnap késő este. A riói Maracanã-Stadionban a több mint 70 ezer néző között helyet foglalt a német szövetségi kancellár és a német szövetségi elnök is. Együtt nézték meg a német csapat győzelmét.

Belpolitikai megfontolások alapján döntenek az uniós parlamenti választáson

Az Európai Unió tizenkét tagállamában – köztük Magyarországon – végzett Ipsos-felmérés azt mutatja, hogy az emberek többsége belpolitikai szempontokat vesz figyelembe az EP-választáson. Negyvenkét százalék arra a pártra fog voksolni, amelyiktől a legtöbb pozitív változást remélheti hazája számára. További 11 százalék azt a pártot támogatja szavazatával, amelyik a leginkább kifejezi kritikáját a hazájában zajló folyamatokkal, kormányzati teljesítménnyel kapcsolatban.

S kitántorgott a nagyvilágba félmillió emberünk

Nem valószínű, hogy a választások megállítják a tömeges kivándorlást Magyarországról. A magyarok ugyanis megcsömörlöttek a gazdaság állapotától és politikusaik teljesítményétől, ezért nagy számban költöznek külföldre. A hullám, amelyet a 2008-i válság indított el, csak egyre nő, és a kormány adatai szerint már eléri a félmilliót.


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >