ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: migránsok

Orbán Viktor ma már csupán egy illiberális demagóg

A TÜV Rheinland például felforgatott mindent, hogy találjon egy különleges szakképzettségű mérnököt, de így is két és fél évig tartott, amíg eredménnyel járt. Egyre több munkaadó küszködik ugyanezzel a gonddal, mivel kivándorolt 500 ezer ember, ami kihat a növekedésre, a versenyképességre és a befektetők hajlandóságára is. Főként a mérnök kevés. A cégek egymástól csábítják el a szakembereket, vagy nem kevés idő és pénz árán képezik tovább a saját munkatársaikat.

A bajor kormányfő orbanizálja a német menekültpolitikát

A jövő pénteken a CDU württembergi körzeti pártértekezletére hivatalos Balog Zoltán. A nagyobbik német koalíciós párt helyi vezetője azzal indokolta az emberi erőforrások miniszterének meghívását, hogy Európának nem egymásról, hanem egymással kell beszélnie. Mint mondta, ha minden kép nem tetszett is, amely az utóbbi hónapokban Magyarországról érkezett, és ezt világosan közölni kell a magyar barátokkal, ám ugyanígy nem minden német kritika volt jogos velük szemben – számol be a Die Welt . Az országra ugyanis az EU külső határaként különösen nehéz feladat hárul. A lap megjegyzi, hogy a menekültkérdésben elfoglalt kemény álláspont miatt a magyarok a bírálatok kereszttüzében állnak.

Miért hiányzik négyezer mérnök?

Szerfölött sajátos a magyar munkaerőpiac. Miközben évek óta nincs érdemi javulás a munkahelyek létesítésében (mert a közmunka bárminek nevezhető, de munkahelynek nem!), és ha van is munkás-, szakember-felvétel, az is csak az ide települt nyugati nagy vállalatoknak köszönhető – elsősorban az iparban, a kereskedelemben és szolgáltatásban, annak is mindenekelőtt a call center...

A migránsok próbatétel elé állítják Európát

Az Európáig eljutó migránsok történelmi próbatétel elé állítják az Uniót. Több százezrek keresnek itt védelmet a háborúk és az üldöztetés ellen. Az egész világot próbára tevő feladatra a helyes válasz nem a falak felhúzása vagy elrettentés, a nemzeti egoizmus vagy a tagállami lépések, hanem az egységes menedék- és menekültpolitika. Egyebek között ezeket mondta a Parlament elnöke, Martin Schulz a szeptemberi ülésszak megnyitásakor. A menekültek tagállamok közötti elosztásáról szóló tervet szerdán mutatja be a Parlament előtt a Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker, tette hozzá Schulz.

Német bíboros felháborodott nyilatkozata: a kerítésépítés emberellenes, méltatlan Európához

A hamarosan elkészülő határzár miatt a menekültek egyre kétségbeesetten próbálnak meg bejutni Magyarországra – jelenti a Die Welt tudósítója Ásotthalomról. Az előkerítésen azonban még a helyi rendőrök is nevetnek, az illegális határátlépők a minap még egy kutyát is átdobtak a nem egészen két méter magas akadályon. Azonkívül lyukat vágnak bele, átmásznak rajta, vagy egyszerűen megkerülik: 20 kilométerrel odébb Szerbia már Romániával határos, és az első migránscsoportok már jönnek abból az irányból. A barikád idáig felgyorsította a beáramlást, ahelyett, hogy lefékezte volna.

A magyarok többsége menedékjogot adna a migránsoknak

John Kerry amerikai külügyminiszter üzent magyar kollégájának, Szijjártó Péternek augusztus 20-a alkalmából. Az amerikai közszolgálati rádió helyszíni jelentésben számol be arról, hogy Magyarország sem tudja, miként legyen úrrá a menekültáradaton, hiszen az égbe szökik az illegális határátlépők száma. A Reuters és a Wall Street Journal arról tudósít, hogy Magyarország sok ezer rendőrt küld a szerb határra a menekültek ellen. Egy felmérés szerint a magyar lakosság 39 százaléka hallani sem akar a migránsokról, 56 százalék ellenben menedékjogot adna nekik. 


<   1 2 3 4 5 6 7   >