ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Győr

Ungarisches Tanzfestival Győr

Das Budapest Tanzfestival (19.-29. April) klang mit einer großen Gala am Welttag des Tanzes, dem 29. April, und der Preisverleihung an Künstler und Ensembles, die im Vorjahr besondere Leistungen erbrachten, aus, und schon wird die Werbetrommel für die nächste große Tanzveranstaltung gerührt. (Fotos: Gábor Dusa)

Hidak a jövőbe – tudománynépszerűsítés fiataloknak

Aki fölkereste a tavalyi, nagysikerű lánchídi rendezvényt, megismerkedhetett a Jövő Hídja-programmal. Akkor még csak a fővárosban csalogatták látványos bemutatókkal, vetélkedőkkel a természettudományok iránt érdeklődő kicsiket és nagyokat. Mától viszont az ország több nagyvárosában is, az Európai Unió támogatásával.

Győr: 11 milliárd forintos beruházást avattak a megyei kórházban

Felavatták ma a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház 11 milliárd forint értékű fejlesztését. Az uniós és hazai forrásokból finanszírozott beruházás az intézmény történetének legnagyobb invesztíciója. Teljesen akadálymentes, 21. századi megoldásokat felvonultató új épületszárny és helikopter-leszálló épült, valamint felújították a kórház egyik négyezer négyzetméteres épületrészét is.

Budapest, Hévíz és Hajdúszoboszló a legnépszerűbb

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) nemrégiben jelentette meg a kereskedelmi szálláshelyek 2012. évi előzetes statisztikáit, amelyek kedvező eredményükkel a 2011-i rekordév eredményeit is meghaladják. A Magyar Turizmus Zrt. megvizsgálta, hogy mely települések voltak a legnépszerűbbek a hazai és a külföldi turisták körében. Tavaly a vendégek 55,2%-át (4 584 850 személyt), illetve a vendégéjszakák 57%-át (12 318 865 éjszakát) az idegenforgalmat tekintve legnépszerűbb tíz város kereskedelmi szálláshelyein regisztrálták, a lista élén szereplő húsz település pedig az összes vendégéjszaka 67,1%-át adta.

Audi Hungaria: az eddigi legjobb év a motorgyártásban

Rekordot ért el a motorgyártásban  az Audi Hungaria Motor Kft. a 2012. üzleti évben. Tavaly összesen 1 915 567 (2011-ben: 1 883 757) motor és 33 553 (39 518) jármű hagyta el a gyártósorokat. A győri Audi 2012. december 31-én 8663 munkatársat foglalkoztatott.

Győrött befejezik a Dália palota építését

Győr legnagyobb társasház-építése, a 2008-ban leállított Dália palota befejezésére az OTP Ingatlan Zrt. kapott megbízást. A több mint kétszáz társasházi lakás átadásával megkettőződhet a városrész lakosainak száma, ami várhatóan újabb szolgáltatókat vonz majd.


<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >