ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

Csökkent a Németországból, Ausztriából és Nagy-Britanniából érkezők száma

Tavaly decemberben a belföldivendég-éjszakák száma (8,9%-kal) emelkedett, a külföldivendég-éjszakák száma enyhén nőtt (0,6%-kal) az esztendővel azelőttihez mérten. A szálláshelyek – folyó áron számolt – bruttó ár­bevétele 8,8%-kal nőtt. Az év egészében a vendégforgalom 4,6%-kal javult.

Új tiszteletbeli konzul Pécsett

A német szövetségi elnök dr. Gerner Zsuzsannát nevezte ki Pécs új, tiszteletbeli konzuljává. Dr. Matei I. Hoffmann német nagykövet ma nyújtotta át részére a kinevezési okmányt, január 30-án pedig Pécsett ünnepélyesen beiktatják hivatalába.  Irodája a Pécsi Egyetem központi épületében, a Vasvári Pál utca 4. szám alatt található. (Kép: © Német Nagykövetség / Sipos)

A Kristályéjszaka a holokauszt nyitánya volt Németországban

Hetvenöt esztendővel ezelőtt, 1938. november 9–10-én Németországban zsinagógák százait gyújtották fel, zsidók tulajdonában lévő üzletek kirakatait törték be és rabolták ki. Az események 75. évfordulóján szerte Európában felidézik a Kristályéjszakán történteket.

Egyre több a magyar turista úti célja Németország

A németországi turizmus jobban fejlődik, mint valaha: a Szövetségi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2012 tizenegy hónapjában már 64,2 millió külföldi vendégéjszakát jelentettek a több mint tíz ággyal rendelkező szálláshelyek. Ez az előző év ugyanezen időszakához képest 8,1 százalékos növekedés.

Magyarok külföldi munkavállalása: a többség magasabb fizetésért menne

A Trenkwalder Személyzeti Szolgáltató Kft. nemrégiben felmérést végzett mintegy 400 osztrák vállalat körében, hogy kiderítse a magyar munkaerő elhelyezkedési esélyeit az európai munkaerőpiac május 1-jei nyitása kapcsán. A cég most a másik felet is megkérdezte: saját adatbázisában végzett kutatást, hogy kiderítse, miként vélekednek a 
magyar munkavállalók a külföldi munkavállalás lehetőségeiről.

Németországi ösztöndíj-lehetőségek – tessék pályázni!

A budapest Német Nagykövetség sajtóosztálya három pályázati lehetőségről tájékoztatta az Infovilág szerkesztőségét. Íme: az IFP (Institut zur Förderung publizistischen Nachwuchses) intézet már a 19. alkalommal szervezi meg müncheni továbbképzési szemináriumát fiatal, németül tudó, közép-kelet-európai újságírók számára. Jelentkezési határidő: 2011. február 1. További információk németül.


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >