Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: menekültek

A legnagyobb teher Orbán teljhatalma

A Frankfurter Allgemeine Zeitung azt kérdezi, hol marad a felzúdulás a tudomány részéről az olcsó populizmussal szemben? Merthogy képtelenség az „igazság utáni” korszak. Aki be akarja beszélni bárkinek, hogy lehetséges kikapcsolni a tényeket, és a humbugot politikai programmá tenni, az semmibe veszi a felvilágosult gondolkodást, ami pedig a haladás biztosítéka.

Korrupt országban élünk – bemutatták a Transparency International jelentését

Egyre többet beszélünk a korrupcióról, de csak keveset teszünk ellene. Egyebek mellett ez derül ki a Transparency International (TI) nemzetközi közvélemény-kutatásából. A Globális Korrupciós Barométer arra világít rá, hogy milyen az állampolgárok tapasztalata, vélekedése a korrupcióval kapcsolatban.

Kísértet járja be Közép- és Kelet-Európát, az egyre nagyobb orosz befolyás kísértete

Trump nemcsak az amerikai választókat, hanem a Nyugatot is megosztja, miután az Európai Unió védelmi és külügyminiszterek tegnap arról tárgyaltak, hogy mennyire működjenek együtt vele – állapítja meg a The Washington Post. A véleménykülönbségek megkönnyítik a leendő amerikai elnök számára, hogy egyes európai vezetőket megnyerjen magának, csak éppen fura helyzetbe kerül az Egyesült Államok. Ezúttal ugyanis az unión belüli nézetkülönbségeket lovagolja meg, ahelyett, hogy közös fellépésre ösztönözne olyan ügyekben, mint Oroszország, Irán és a világgazdaság.

Egy tévés valóságshow kétes erkölcsű főszereplőjének a sikere az európai ellenforradalom kezdete

Orbán Viktor szerint Trump sikere az európai ellenforradalom kezdete. A The Daily Telegraph hozzáteszi: el lehet képzelni, milyen dermedtség lett úrrá a párizsi és berlini kormányon, amikor kiderült, hogy az amerikai nép egy tévés valóságshow kétes erkölcsű főszereplőjének adta a kezébe a Fehér Ház kulcsát. Nem úgy azonban Budapesten, ahol Orbán Viktor éppen Londonba, Theresa Mayhez igyekezett. Amikor meghallotta a Washingtonból érkezett hírt, először azt gondolta, nem lehet igaz!

Orbán egyedül támogatja Trumpot az EU kormányfői közül

A német hírügynökség összefoglalja, hogy bizonyos államok miként állnak hozzá az amerikai választásokhoz. Magyarországról szólva a DPA azt írja, hogy a jobboldali-nacionalista Orbán Viktor az egyetlen olyan miniszterelnök az EU-ban, aki kinyilvánította rokonszenvét Trump iránt. Egészen pontosan azt mondta, hogy a republikánus jelölt politikája jó Európa számára és az életet jelenti Magyarországnak. Az elemzés hozzáteszi, hogy Orbán is uszít a menekültek ellen, és elutasítja a „demokrácia exportját”. Mindkettejüknek vannak oroszbarát hajlamai, ami azonban csak a magyar politikusra áll Kelet-Európában. A többiek a saját szemszögükből fenyegetőnek találják, hogy Trump közeledik Moszkvához.

Magyarország 48 helyet zuhant a sajtószabadság nemzetközi rangsorában

A Le Monde szerint a migránsok távoltartására kedden csupán öt apró ponton akarják módosítani a magyar alaptörvényt, ám a szöveget úgy fogalmazták meg, hogy az bosszantsa Brüsszelt. A nemzetállam elsődlegességét hangoztató Orbán Viktor a kvóta-referendum érvénytelensége miatt folyamodik a szavazáshoz. Az egyik kezdeményező, Gulyás Gergely azt mondja, hogy a változtatások összhangban állnak az európai és a nemzetközi joggal. Ugyanakkor arra hivatkozva bírálja az unió áttelepítési tervét, hogy az érintettek négyötöde nem talál helyet magának a befogadásra jelentkező országokban.


<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >