ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: migránsok

Nem nőtt, de továbbra is magas az idegenellenesek aránya

Az idén júliusban a felnőtt lakosság 39%-a választotta az idegenellenesnek tekinthető – s most éppen nagyon aktuálissá vált – állítást, vagyis azt, hogy az országba menedékkérő be ne tehesse a lábát. A megkérdezettek 5%-a tekinthető idegenbarátnak, akik szerint minden menedékkérőt be kell fogadni. A többség (a megkérdezettek 56%-a) mérlegelne a menedék nyújtásának, illetve megtagadásának kérdésében – derül ki a Tárki 1992 óta rendszeresen végzett kutatásának legújabb adataiból.

Kormányzati felelőtlenség és rendőri éberség a migránsok elleni támadások idején

A háborús övezetekből menekülésre kényszerült emberek idei bevándorlási hulláma nagy, de nem kezelhetetlen kihívások elé állítják Magyarországot. Sok civil szervezet és magánember érzi úgy, hogy humanitárius kötelessége segíteni a hazánkba érkező menekülteknek és migránsoknak. Ugyanakkor az állam felelőssége, hogy tiszteletben tartsa az emberi jogaikat és garantálja a biztonságukat.

Orbán hatalomra cserélte a demokratikus eszményeket

Juncker egyik tanácsadója szerint Orbán rajta van a luxemburgi politikus megfigyelési listáján, mivel EU- és magyar tisztségviselők szerint a kormányfő, aki az illiberális államot forszírozza... Timmermans alelnökre hárul a nehéz feladat, hogy megpróbálja megfékezni Orbánt. Szakértők szerint azonban az EU-nak továbbra sincsenek kemény eszközei, hogy befolyásolni tudja a tagállamok politikáját– írja a Reuters. – A Christian Science Monitor címlap-sztoriként foglalkozik azzal, hogy a legtöbb volt szocialista országot riasztja a kalandor orosz politika, a térség egy-két állama, köztük Magyarország azonban kiábrándult a Nyugatból és inkább Keletre tekint.


<   1 2 3 4 5 6 7