ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Amnesty International

Párizsi terrortámadások: az Európai Unió szolidaritását fejezi ki

A párizsi tragikus támadások után pénteken Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke François Hollande-nak, Franciaország elnökének címzett levélében reagálva fejezte ki együttérzését Franciaországgal. Ahogy írta: „Megdöbbent és mélységesen felháborít, hogy Franciaország a legszörnyűbb terrorizmus célpontjává vált.”

Magyarország nem tesz eleget a menedékkérők iránti emberi jogi kötelezettségeinek

Csaknem két hónappal a szerb határon létesített műszaki határzár kiépítését követően az Amnesty International mai budapesti sajtóbeszélgetésén kiderült: Magyarország továbbra sem tesz eleget a menedékkérőkkel szembeni emberi jogi kötelezettségeinek, Szerbia pedig nem biztosít hozzáférést egy hatékony menekültügyi eljáráshoz, hiába minősítette biztonságos „tranzitországnak” a magyar kormány.

A börtön és a sír között: tízezreket tüntetnek el kormányzati közreműködéssel Szíriában

A szír kormány által a múlt négy évben elkövetett, igen széles skálán mozgó és dermesztően szervezett, több tízezer személy erőszakos eltüntetéséről szól az Amnesty International ma éjjel közzé tett friss jelentése. Az állam egy szövevényes feketepiacon keresztül húz hasznot az emberiesség elleni bűntettnek számító erőszakos eltűntetésekből.

Az Európai Parlament a kínzóeszköz-kereskedelem tilalma mellett voksolt

Az Európai Unió (EU) kínzóeszközökre vonatkozó rendeletéről ['Tools of Torture' Regulation] szóló EP-jelentés elfogadása fontos lépés a kiskapuk bezárása, valamint a kínzás és embertelen bánásmód megakadályozása felé – nyilatkozta az Amnesty International és az Omega Research Foundation a plenáris szavazás után.

Állítsátok meg Orbán Viktort!

Orbán Viktor ténykedése az unió alapértékeit érinti, ezért az EU vagy azonnal fellép ellene, vagy tartósan odalesz a hitele – olvasható a New York Review of Books-ban. Ezt a princetoni egyetem egyik politológia-professzora fejti ki, hozzáfűzve: egyaránt szó lehet a szavazati jogok felfüggesztéséről és az anyagi támogatás leállításáról.

Háborús bűncselekményekkel ér fel a szíriai falvak eltörlése a föld színéről

Az Amnesty International ma megjelent jelentése szerint egy Észak-Szíriában járt tényfeltáró küldöttség felfedett a lakosság elüldözését és házaik lerombolását célzó erőszakos cselekményeket, amelyeket a szíriai kurd Demokratikus Egyesülés Pártja ellenőrzése alatt levő autonóm körzetben hajtottak végre. Az autonóm körzet kulcsfontosságú szereplője az Amerikai Egyesült Államok által vezetett – Szíriában magát „iszlám állam”-nak nevező fegyveres csoport elleni – koalíciónak. A „Nem volt hová mennünk:” A lakosság erőszakos elüldözése és pusztítás Észak-Szíriában ("We had nowhere else to go": Forced displacement and demolitions in northern Syria) című jelentés...


<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >