ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bosch

Bosch Big Band: jótékonysági koncertből gyermekgyógyászati eszközök

Miután szeptemberben a Bosch önkéntes munkatársai kifestették a hatvani Albert Schweitzer Kórház és Rendelőintézet egyes részeit, a cég októberben sem feledkezett el az intézményről: vasárnap este teltházas jótékonysági koncertet adott a hatvani Grassalkovich-kastélyban a stuttgarti Bosch Big Band. Minden egyes, 5000 forintos belépőjegy árát a Bosch még ugyanennyivel egészítette ki, így összesen hárommillió forint támogatás gyűlt össze a kórház javára.

Renningen a Bosch saját Stanfordja: technológiai és innovációs központ 1700 mérnök számára

Teljesen újszerű környezet a kreatív elméknek. A Baden-Württemberg tartománybeli, mindössze 17 ezer lakosú Renningenben megnyílt kutatási központtal a Bosch a szakterületek együttműködését kívánja ösztönözni, hogy ezáltal tovább növekedjék a vállalat innovációs ereje.

Önvezető autók: öt éven belül elkészülhet az autópálya-robotpilóta

Vezetni vagy utazni? A Bosch szakembereit mindössze néhány év választja el olyan technika bemutatásától, amely fölkínálja az autóvezetőknek a választást. „Autópálya-pilótánknak köszönhetően 2020-tól már láthatunk magas fokon automatizált gépkocsikat, amint önmagukat vezetve közlekednek majd az autópályáinkon” – jelentette ki dr. Dirk Hoheisel, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának tagja.

Készségfejlesztés: folytatják a lean-képzést

Miközben sikeresen zárta első tanévét a Miskolci Egyetem és a Robert Bosch Energy and Body System Kft. együttműködésében szervezett Bosch Lean Akadémia 14 hallgatója, már a második évfolyam is megkezdte tanulmányait. A tavaly ősszel próbaként bevezetett, gyakorlatra irányuló lean menedzsment szakirány munkájával a Lean Enterprise Institute magyarországi szervezete is szorosan együttműködik.

Frankfurti Nemzetközi Autószalon: a Bosch a gépjárműpiac előtt jár

Az autóipari piacnál jóval gyorsabban növekszik a Bosch csoport mobilitási megoldások üzleti területe. „A Bosch vezető szerepet vállal az autóipar küszöbön álló átalakulásában. Legyen szó automatizálásról, elektromos hajtásrendszerekről vagy hálózatba kapcsolásról, a Bosch már ma is minden területen sikeres“ – mondta dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke, a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA).

Okos parkolás multikamera-rendszerrel

A parkolás egyre nehezebb, bonyolultabb feladat lehet, mert az évek során az autók átlagos hossza és szélessége nőtt, a parkolóhelyeké és a garázs-férőhelyeké azonban általában nem. Nem csoda, hogy a parkolás és a szűk helyen manőverezés a leginkább balesetveszélyes vezetési műveletek egyikévé lépett elő.


<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >