ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még néhány a következő napokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal a 20. század egyik legfontosabb eseményének, a két Németország egyesülésének óráiban készült helyszíni tudósításait teszi közzé; megjelentek a rövid életű, ám jobb sorsra érdemes Mai Nap 1990. szeptember végi, október eleji számaiban. Fogadja őket érdeklődéssel, kedves  Olvasó!

Jó reggelt, minden jót, Németország! – az újságíró archívumából

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még néhány a következő napokban) a krónikás magán-archívumából származik.

Éjféltől egyetlen Németország – az újságíró archívumából

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás (és vélhetően még jó néhány a következő napokban) a krónikás magán-archívumából származik. Évfordulós eseményekhez kötődő vagy éppen akkor, húsz esztendővel ezelőtt különösen időszerű témákat válogatott ki újra közlés – és ismeretterjesztés – céljából. Ez alkalommal a 20. század egyik legfontosabb eseményének, a két Németország egyesülésének óráiban készült helyszíni tudósításait teszi közzé; megjelentek a rövid életű, ám jobb sorsra érdemes Mai Nap 1990. szeptember végi, október eleji számaiban. Fogadja őket érdeklődéssel, kedves Olvasó!

DAAD-ösztöndíjak Németországba – pályázati felhívás a 2011/2012. tanévre

A Német Felsőoktatási Csereszolgálat (DAAD) a magyar hallgatóknak és diplomásoknak a 2011/2012. tanévre ismét az ösztöndíjak széles választékát kínálja, a 3-4 hetes nyelvi és országismereti nyári egyetemi tanfolyamtól a mastervégzettség megszerzésén át egy német felsőoktatási intézményben történő doktorálásig. Azoknak a doktoranduszoknak, akik Magyarországon doktorálnak, lehetőségük nyílik a kutatói munkájuk egy részének német felsőoktatási intézményben vagy kutatóintézetben történő megvalósítására.

Meseút – a Grimm testvérek nyomában Maga a mese: 600 kilométer hosszan csodálatos tájakon, káprázatos kastélyok mentén, vadregényes erdőségeken át vezet a Hanautól Brémáig vezető meseút. Régi elbeszélések, mondák és legendák elevenednek meg, tárulkoznak föl az utazó előtt. Olyan helységeket és vidékeket köt össze, ahol a Grimm testvérek (képünkön) meséi játszódnak, hőseik éltek – ha valóban, és nemcsak a fantáziában éltek – egykoron.
Már "alig" isznak sört a németek A németekről kialakított újabb kép kezd el repedezni: tavaly már egymás követően a harmadik évben csökkent az országban a sörfogyasztás: átlagban mára már csak napi egy kis üveggel gurítanak le a torkukon. A serfőzdék mégis derűlátóak, és nemcsak jó időjárást jósolna a nyárra, hanem azt is, hogy a habzó italra is újfent rásüt a nap. Optimizmusukat legelsősorban a júniusban kezdődő labdarúgó-világbajnokságra alapozzák.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >