ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Törökország

Bolgár rendőri erőszak menekültek ellen

Az Amnesty International felszólította a bolgár kormányt, hogy késedelem nélkül és alaposan vizsgálja ki a bántalmazások, lövöldözések és zsarolások eseteit, amit rendőrök követhettek el menekültek és migránsok ellen. Civil szervezetek és a média kitoloncolásokról szóló rendszeres jelentései ellenére a bolgár belügyminiszter válasza nyomán eddig még nem folytattak semmilyen hatékony nyomozást, amelynek eredményeit nyilvánosságra lehetne hozni.

A magyarok Brüsszelből és a külföldi befektetőkből élnek

Németországot dühíti, hogy a létrejött megállapodás ellenére nem mindegyik uniós tagállam akarja befizetni a ráeső részt a Törökországnak szánt 3 milliárd euróból, amellyel a menekültválságot igyekeznek enyhíteni. A német pénzügyi tárca államtitkára kijelentette, hogy itt az európai szolidaritásról van szó, az alól senki sem vonhatja ki magát. A szakminiszterek a jövő héten Brüsszelben tárgyalnak arról, hogy kire mennyi jut – tudósít a Süddeutsche Zeitung. A lap megjegyzi: az új tagállamok többnyire elutasítják a kvótát, sőt azt is, hogy anyagilag részt vállaljanak a külső határok védelmében, illetve a felvevő táborok finanszírozásában. 

Keresztényeknek, muzulmánoknak egyaránt joguk van az emberi méltóságra

Az elmúlt hat hétben a német kancellár megingathatatlannak mutatkozott a menekültek befogadása ügyében, ám kérdéses, hogy meddig tart ki? – kezdi cikkét a The New York Times. Ráadásul Európában és azon kívül sincsenek erős szövetségesei, hogy elérje célját, vagyis, hogy lelassítsa a beáramlás folyamatát. Azzal, hogy Magyarország lezárta a horvát határt, Orbán Viktor bizonyította: Merkel elszigetelődött a kontinens középső és keleti részétől. A lépés megint csak azzal fenyeget, hogy tönkre teszi a migránsok útját, amelyet a német politikus fenn akar tartani, ha nem is ellenőrzött, de többé-kevésbé rendezett formában...

Menekültválság: együttműködik az Európai Bizottság és Törökország

A menekültek támogatását és a migráció kezelését célzó közös cselekvési tervről állapodott meg tegnap az Európai Bizottság Törökországgal: együttes erőfeszítéseket tesznek a kialakult válság kezelésére. Az Európai Tanács tegnap éjjeli ülésén az EU állam- és kormányfői jóváhagyták a megállapodást és üdvözölték a kidolgozott cselekvési tervet.

A bajor kormányfő orbanizálja a német menekültpolitikát

A jövő pénteken a CDU württembergi körzeti pártértekezletére hivatalos Balog Zoltán. A nagyobbik német koalíciós párt helyi vezetője azzal indokolta az emberi erőforrások miniszterének meghívását, hogy Európának nem egymásról, hanem egymással kell beszélnie. Mint mondta, ha minden kép nem tetszett is, amely az utóbbi hónapokban Magyarországról érkezett, és ezt világosan közölni kell a magyar barátokkal, ám ugyanígy nem minden német kritika volt jogos velük szemben – számol be a Die Welt . Az országra ugyanis az EU külső határaként különösen nehéz feladat hárul. A lap megjegyzi, hogy a menekültkérdésben elfoglalt kemény álláspont miatt a magyarok a bírálatok kereszttüzében állnak.

Oktatás és biztonságos élelmiszer a Törökországban tartózkodó szíriai menekülteknek

A szíriai válság kezelésére újonnan létrehozott uniós regionális alap megkezdte működését. 17,5 millió eurót fordítanak azokra a fellépésekre, melyek a Törökországban tartózkodó 240 000 szíriai menekültnek – többségükben gyermekeknek – biztosítanak tanulási lehetőségeket és gondoskodnak az élelmiszerbiztonságról. Az UNICEF és az Élelmezési Világprogram közreműködésével szervezett  törökországi segélyakciókat az alap az Előcsatlakozási Támogatási Eszköz (IPA) hozzájárulásából finanszírozza.


<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >