ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: internet

Készül a jövő internetes rendszere

Adattengerben úszik, sőt: fuldokol a világ. A legfrissebb statisztikák szerint havonta 30 milliárd gigabájt mennyiségű információra keresnek rá a számítógép-használók az interneten, és az igényeik folyamatosan nőnek. Az internetes protokollok fejlesztésébe aktívan bekapcsolódó Xerox szakemberei szerint a jövőben a tartalom-központú hálózatfejlesztés (Content-Centric Networking/CCN) lehet a kiút abból a célból, hogy az egyre gyarapodó információtömeget a mostaninál könnyebben lehessen kezelni, feldolgozni.

Digitális Magyarország, Nyíregyháza: ingyen notesz- és táblagépek rászorulóknak

Nyíregyházán ma megnyílt a „Digitális Magyarország” programiroda, egyúttal elkezdődtek az előkészületek a lakossági eszközosztási pályázatra: 5000 notesz- és 1000 tábla-számítógépet igényelhetnek ingyen a megyeszékhelyen és a járásban élők. A Magyar Telekom költségén az év végéig Nyíregyháza minden háztartása számára elérhetővé válik a 30 Mbit/mp sebességű, internet. 

A flow a siker revolúciója – Csíkszentmihályi professzor budapesti előadása

A lehetőségek és a képességek közötti egyensúly a kulcsa annak az állapotnak, amelyben az ember a legjobb tudása szerint alkot, akármi is a foglalkozása. Ebben az állapotban a legeredményesebb, ebben érzi magát legjobban, és ez teszi sikeressé az embert is és a szervezeteket is. Ez az állapot a flow, vagyis az áramlat, amelynek elméletére Csíkszentmihályi Mihály professzor négy évtizede talált rá, s azóta a világban egyre népszerűbb. A professzor a BDO Akadémia és MAPI Konzult közös rendezvényén tartott előadást. (Az illusztráció forrása: greatmystery.org)

Login: szerepjátszás interneten

Szemben ülnek a képzeletbeli buszon, a nejlon szatyros nyugdíjas és a laptopos yuppie. Apóka bevásárolt, csomagja csupa akciós termék, meg egy kis csont a kutyának. A srác a munkával végzett, olyan „mindenből elegem van” hangulatban huppan az ülésre... (A képen: Tálos József, a film egyik szereplője.)

Hamarosan vége a roamingdíjnak és az egyenlőtlen nethozzáférésnek

Megszűnnek a külföldi mobiltelefon-használatra kivetett barangolási (roaming) díjak 2017 júniusától az Unión belül azt követően, hogy ma a Parlament megszavazta az új távközlési csomagot. Ugyanebben a csomagban az internet-hozzáféréshez való joggal kapcsolatos egyértelmű szabályokat is lefektették.

Digitális Nyíregyháza – oktatás felnőtteknek

A Digitális Magyarország komplex kormányzati program megvalósításának első állomása Nyíregyháza: a tavasszal a Magyar Telekom a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatával együttműködve átfogó fejlesztéseket kezdett a megyeszékhelyen.


<   4 5 6 7 8 9 10 11 12 13   >