ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Bosch

Eddig 75 millió kéziszerszám Miskolcról

Több mint 120 mérnök fejleszt kéziszerszámokat Miskolcon. Az ötödik generációs Ixo akkumulátoros csavarozó lett a hetvenötmilliomodik. Huszonegy másodpercenként egy-egy készre csomagolt termék. Ma ünnepélyes külsőségek között emelték le a miskolci Robert Bosch Power Tool Kft. gyártósoráról a 75 000 000. kéziszerszámot. 

Hálózatba kapcsolt okos autók

Az autóval hálózatba kapcsolt okostelefon, amelynek alkalmazásai a műszerfal képernyőjén futnak, az időszerű karbantartásukat előre közlő alkatrészek vagy a navigációs rendszer adatai alapján az otthonához közeledő autós számára a ház fűtésrendszerének bekapcsolása – mind olyan fejlesztések, melyek a Bosch jármű-technológiai jelenéhez és közeli jövőjéhez tartoznak, s amelyek – a kényelmi funkciók mellett, következetesen az okoseszköz-filozófiához – az energiafelhasználás csökkentését és a fenntarthatóságot szolgálják. Mindezt a legmagasabb biztonság mellett, állítják határozottan a Bosch szakemberei.

Itthon maradásra sarkallja a fiatal mérnököket a kibővített fejlesztési központ vezetője

Ma délben ünnepi külsőségek között nyitotta meg kibővített fejlesztési központját a magyar Bosch. A szakmában vezető vállalatóriásnak ez a beruházása a második legnagyobb európai autóipari fejlesztési komplexuma. A mai nappal egy (eddig!) 32 milliárd forint értékű beruházás fejeződött be, amellyel látványosan korszerűsödött és bővült a Bosch magyarországi és Budapesti Fejlesztési Központjának helyet adó létesítmény.

 

A mobilitás jövője: az automatizált vezetés térkép-technológiáján dolgozik a Bosch és a TomTom

A nagypontosságú térképadatok nélkülözhetetlenek a magas fokon automatizált járművezetéshez. A Bosch a TomTom térképeit használja automatizált vezérlésű kísérleti járműveiben. – Németország autópályáit és gyorsforgalmi útjait az év végéig újra fel kell térképezni az automatizált vezetés céljaira. Az automatizált járművezetéshez deciméter-pontosságú térképek szükségesek.

Kaizen: változtatni jó – miskolci kezdeményezés

A versenyképesség és hatékonyságnövelés végett egyre több vállalat alkalmazza a lean (A lean (eredeti jelentése: karcsú) vállalatszervezési, vállalatirányítási rendszer; célja, hogy a vállalat minél gazdaságosabban állítsa elő a termékeit, szolgáltatásait) módszert itthon is, látványos eredményekkel. A miskolci Robert Bosch Power Tool Kft.-nél évek óta stratégiai fontosságú terület a lean-módszerek gyakorlati alkalmazása és ezek folyamatos fejlesztése.

Minden eddiginél több az álláshirdetés

A tavalyi második negyedévhez képest mintegy hatodával nőtt az online meghirdetett állásajánlat. Ezzel párhuzamosan a munkavállalók is egyre aktívabbak, és nagyobb számban gondolkodnak a munkahely-váltáson. - A múlt hetekben egyre többet hallani arról, hogy a vendéglátóhelyek nem találnak munkaerőt Nyugat-Magyarországon.


<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >