ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Győr

Audi: 240 szakmunkástanuló, 13 elektronikai-és fémipari szakma

Hetvenöt szakmunkástanuló kezdte meg gyakorlatát szeptember elején az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. Így jelenleg összesen 240 tanuló sajátítja el a választott szakma fortélyait a vállalatnál. A győri Audi moduláris szakképzésében 13 elektronikai-és fémipari szakmát oktatnak.

Huszadszor is barokk esküvő Győrött

Az idén már 20. alkalommal megrendezendő Barokk Esküvő országosan egyedülálló rendezvény Győrött; ilyenkor egy valódi jegyespár köti össze az életét pompázatos barokk kori ceremónia szerint. Győr barokk belvárosa kiváló hátteret szolgáltat a
jelmezesek színes kavalkádjának. Ma már egyre több belvárosi üzlet és étterem készül a Barokk Esküvőre korhű barokk kirakattal, menüsorral.

Győrből látássérültek kerekeznek Londonba

Európa hat országából 14 Lions-klub fogott össze, hogy vak és látássértült tandem kerékpárosok egy kis csoportja megvalósíthassa a nagy álmot: Győrből indulva, végig kerekezve Európát, eljusson a londoni Paralimpiára. A 2012 kilométeres útra vállalkozó két tandemen egy vak és három gyengénlátó  bizonyítja majd be, hogy a fogyatékosság nem akadálya a nagy sportteljesítményeknek.

Vasútorvos voltam - egy világjáró egyedülálló élményei

A napokban jelent meg dr. Ferenczy Imre könyve "Vasútorvos voltam" címmel 192 oldalon, A5 formátumban, színes borítólappal, 140 képpel. A szerző a győri vasúti csomóponton dolgozott 36 éven át. A könyvben beszámol arról, hogyan lett rádióamatőr. Ír a nemzetközi vasutas (FIRAC) rádióamatőr kongresszusokról. Ferenczy doktor Afrika kivételével a világ minden részén járt eszperantó-világkongresszusokon.


A Telekom intenzív hálózatfejlesztésének eredményeképpen mostanra már Győr, valamint Győrújbarát község nagy részén is elérhetővé vált az új generációs mobilinternet, a 4G/LTE. Jelenleg a hálózat Győrött kültéren a lakosság 88%-a, beltéren 61%-a használhatja. A szolgáltatáshoz Net&Roll 4G mobilinternet csomagra és LTE-képes eszközre van szükség.

Győrkőcfesztivál: tíz helyszín, ezer program

Mától vasárnapig rendezik meg a folyók városában az immár hagyományos Győrkőcfesztivált. Július 6–8. között a gyerekek és természetesen szüleik vehetik birtokukba Győrt, illetve a városnak azt a tíz helyszínét, ahol változatos programokkal várják őket. A Győrkőcfesztiválon három napon át ingyenes játszótérré alakul az egész város, s remény szerint minden gyermek, felnőtt mosolyog. Utóbbiak jó kedvéhez az is hozzájárul, hogy mind az ezer program ingyenes.


<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >