ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Németország

A Nap sem süt ingyen Radikális mértékben csökkenek az idén a napenergia hasznosításával foglalkozó iparág részére nyújtott állami támogatások – panaszkodnak a lobbisták. A valóságban persze a napáram termelői további milliárdokat zsebelhetnek be. A fogyasztóvédők gigászi költségektől féltik az áramfelhasználókat.
Német ösztöndíj-lehetőség ifjúságvédelmi és szociális munkásoknak Ösztöndíjakat kínál a Német Szövetségi Köztársaság nemzetközi tanulmányi programja  ifjúságvédelemmel és szociális munkával foglalkozó külföldi szakemberek részére tanulmányi tartózkodás céljából Németországban. A program a résztvevőknek betekintést kínál a Németországban folyó szociális munka elméletébe és gyakorlatába, különösen a gyermek- és ifjúságvédelembe. A programot a Szövetségi Gyermek- és Ifjúsági Terv finanszírozza és az ifjúságvédelmi munkaközösség szervezi.
Kilencvenéves államadósság – Németország jövőre utoljára fizet első világháborús jóvátételt Az esztendő utolsó napjaiban döntött a német szövetségi kormány az ország 2010. évi költségvetéséről, amit márciusban tárgyal és fogad el a Bundestag. Egyetlen, furcsa tétele egészen biztos: egy kisebb jóvátételi összeg – az első világháborúban okozott károkért.
A Biblia másképp – botrányt keltő képregénykötetek Németországban A világ legtöbb nyelvére fordított és legtöbbet olvasott könyve a Biblia, mégis megesik, hogy némelyek az újraírására adják a fejüket. Németországban most két új kötet is fölkavarta a kedélyeket: a napokban jelent meg az amerikai Robert Crumb Genesis-e (Teremtés) és Ralph König Archetyp-je (ami körülbelül annyit tesz: a kézirat vagy valamely élőlény legelső példánya).
Jogtalan szoftverhasználat – egymillió eurós büntetés Egy németországi vállalat elismerte, hogy illegálisan használt licenc nélküli szoftvereket több mint 1000 számítógépén. A kártérítésként és a jogtisztaság céljából megvásárolt licencekért fizetett összeg meghaladta az 1,1 millió eurót. Ez az eset sorrendben a második legnagyobb értékű a BSA eddigi működésében a térségben.
Különleges , környezetvédelmi matricák birtokában közlekedhet korlátlanul az az autós, aki Németországba látogat. A német nagyvárosokat környezetvédelmi zónákra osztó kezdeményezés alapján csak az az autó jogosult az övezetekbe a behajtásra, amelyiknek van finompor-matricája. Ha nincs, 40 euró büntetésre lehet számítani. A rendelet egyaránt érvényes a német és a külföldi forgalmi rendszámú járművekre.

<   2 3 4 5 6 7 8 9 10 11   >