ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: Törökország

UNHCR: négymilliónál is több szíriai menekült – csaknem üres a humantárius kassza

A szíriai háború által a szomszédos országokba űzött menekültek száma immár meghaladta a 4 milliót, tovább erősítve azt a tragikus tényt, hogy a szíriai a múlt közel negyed évszázad kiemelkedően legnagyobb méretű, az UNHCR hatáskörébe tartozó menekültválsága. Az újonnan Törökországba érkezett menekültekkel, illetve azzal, hogy a török hatóságok a minap frissítették a már az országban élők statisztikáját, már 4 013 292 menekült él a Szíriával szomszédos országokban. További legalább 7,6 millió ember él az otthonából elűzve, de egyelőre Szírián belül belső menekültként – legtöbbje rendkívül rossz körülmények között és olyan térségekben, ahová nehéz eljutni.

Az örmény népirtás 100. évfordulója: a képviselők a kapcsolatok normalizálását kérik Török- és Örményországtól

Használja ki Örményország és Törökország az örmény népirtás 100. évfordulóját arra, hogy felújítja a diplomáciai kapcsolatokat, megnyitja egymás között a határt és így az utat a gazdasági integráció előtt: ezt kérte az Európai Parlament egy szerdán megszavazott állásfoglalásban.

Schulz elnök megdöbbenését fejezte ki a török médiát ért támadás miatt

A sajtó szabadsága és sokszínűsége alapvető uniós érték, jelentette ki a Parlament elnöke, Martin Schulz a decemberi plenáris ülésszak megnyitóján annak kapcsán, hogy (az Orbán Viktor számára példaképnek számító – a szerk.) Törökországban a hétvégén újságírókat vettek őrizetbe.  Schulz elnök megdöbbenésének adott hangot az ellenzéki média elleni vasárnapi támadás kapcsán, amelyet aggasztó jelnek vélt. Az Európai Parlament nevében magyarázatot kért a török nagykövetségtől.

Egy csésze Törökország

Az Európa Pont budai, Lövőház utcai előadótermének díszvendége ezúttal a még nem EU-tag, de az Európai Unióba igyekvő Törökország volt. Szederkényi Olga újságíró, aki már valamennyi európai tagállamban dolgozott, vendégül látta az estén Őexcellenciája Şakir Fakılıt, Törökország magyarországi nagykövetét.

Budapesti könyvfesztivál: kiemelkedően gazdag programsokaság várja a vendégeket

Kisregényre való háttéranyagot készítettek össze az idei, immár XXI. budapesti nemzetközi könyvfesztivál szervezői, házigazdái az újságírók számára a ma déli beharangozó sajtótájékoztató alkalmából. A sok érdekes bejelentés közül egyedisége folytán mindenképpen kiemelendő: Őexcellenciája Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete kimentette magát a könyvfesztiváli sajtóeseményről, mert nem szeretett volna sztrájktörő lenni. A diplomácia történetében páratlan módon ugyanis az izraeli külügyi tárca és a külképviseletek munkatársai – meghatározatlan időre – teljesen beszüntették a munkát…

Lexmark kontra márkahamisítók – török krimi

A Lexmark nyomtatóeszköz-gyártó és -forgalmazó, valamint kapcsolódó szolgáltatásokat kínáló vállalat bejelentette: a márkahamisítók elleni nyomozás eredményeként és a rendőrség közreműködésének segítségével rajtaütöttek egy törökországi raktáron. Az akciót széles körű vizsgálat előzte meg egy olyan gyanúsított ellen, akit a török bíróság egyszer már elítélt márkahamisításért.


<   3 4 5 6 7 8 9 10 11 12   >