Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: internet

A kentaur meglovagolta az internetet

Rosszul jósolt Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. első embere éppen esztendővel ezelőtt, amikor az Infovilág munkatársának kérdésére válaszolt. Azt mondta, hogy a cég bruttó forgalma 51,3 milliárd forint lesz 2014-ben. A végeredmény viszont 52,1 milliárd lett. Soha rosszabb előrejelzést!

Dolgok, amelyeket egyszerűen jobb online végezni

Manapság az internet folyik a csapból is és bár hazánk a világhálót tekintve azóta nem számít a világ élvonalába, mióta használata a 2000-es évek elején elkezdett igazán felpörögni idehaza, azért panaszra sincs okunk. Ugyanakkor elmondható, hogy elég kevesen vagyunk képesek igazán értékelni a Web hihetetlen sokoldalúságát és ahelyett egyszerűen csak belesüppedünk a látszólag vég (és különösebb cél) nélküli böngészésbe.

Szélessav.net: mától működik az országos internetsebesség-mérő oldal

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma megnílt szelessav.net honlapja független, teljes és valós információkat ad a saját mérőautókkal és a fogyasztók közreműködésével végzett, az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről. A nemzetközi minták alapján kifejlesztett országos minőségmérési rendszer létrehozását fogyasztóvédelmi okok indokolták: támogatja az ügyfeleket a szolgáltatások tudatos kiválasztásában, valamint meglévő internet-előfizetésük ellenőrzésében.

Csiganet és sávkarcsúság: elavultak az iskolák WiFi-rendszerei

Évek óta elavult vezeték nélküli rendszereket használnak az iskolákban világszerte. Az oktatási intézmények többsége nem tudja tartani a lépést a folyamatosan növekvő igényekkel, és csak gyenge minőségű WiFi hozzáféréssel rendelkezik – derül ki a British Educational Suppliers Association (BESA) felméréséből. A probléma fő oka mindenekelőtt a pénzhiány. A hálózati eszközök optimalizálásával szerény költségvetésből is javítható a minőségen.

Internetre vált a tévépiac?

Ebben az évtizedben még biztosan megmaradnak a jól megszokott tévécsatornák Pataki Tamás, az ITT/OTT TV alapító tulajdonosa szerint. A szolgáltatóknak, a tartalom-előállítóknak azonban idejében fel kell készülniük a változásokra. Magyarországon az első tisztán lineáris OTT (Over The Top) tévészolgáltatás elindítója a speciális magyar kihívásokat is bemutatja.

Elektronika és fogyasztói szokások a magyar otthonokban

A Samsung nyilvánosságra hozta a Techonomic Index 2015 kutatásának legfrissebb eredményeit, amelyek bemutatják a magyarok kapcsolatát a modern technológiához, és azt is, hogy miként használják az ilyen eszközöket. A Samsung eddigi legnagyobb európai fogyasztó kutatása 18 ország 18 ezer lakójának a megkérdezésével készült azzal a céllal, hogy megismerje a fogyasztói szokásokat, vásárlási szándékokat az elektronikus eszközök és háztartási gépek piacán.


<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >