ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Infovilág - a hiteles hírportál

Címke: internet

Frankfurti Nemzetközi Autószalon: a Bosch a gépjárműpiac előtt jár

Az autóipari piacnál jóval gyorsabban növekszik a Bosch csoport mobilitási megoldások üzleti területe. „A Bosch vezető szerepet vállal az autóipar küszöbön álló átalakulásában. Legyen szó automatizálásról, elektromos hajtásrendszerekről vagy hálózatba kapcsolásról, a Bosch már ma is minden területen sikeres“ – mondta dr. Volkmar Denner, a Robert Bosch GmbH igazgatótanácsának elnöke, a Frankfurti Nemzetközi Autókiállításon (IAA).

A kentaur meglovagolta az internetet

Rosszul jósolt Flórián László, a Rossmann Magyarország Kft. első embere éppen esztendővel ezelőtt, amikor az Infovilág munkatársának kérdésére válaszolt. Azt mondta, hogy a cég bruttó forgalma 51,3 milliárd forint lesz 2014-ben. A végeredmény viszont 52,1 milliárd lett. Soha rosszabb előrejelzést!

Dolgok, amelyeket egyszerűen jobb online végezni

Manapság az internet folyik a csapból is és bár hazánk a világhálót tekintve azóta nem számít a világ élvonalába, mióta használata a 2000-es évek elején elkezdett igazán felpörögni idehaza, azért panaszra sincs okunk. Ugyanakkor elmondható, hogy elég kevesen vagyunk képesek igazán értékelni a Web hihetetlen sokoldalúságát és ahelyett egyszerűen csak belesüppedünk a látszólag vég (és különösebb cél) nélküli böngészésbe.

Szélessav.net: mától működik az országos internetsebesség-mérő oldal

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) ma megnílt szelessav.net honlapja független, teljes és valós információkat ad a saját mérőautókkal és a fogyasztók közreműködésével végzett, az előfizetőknél ténylegesen tapasztalt hazai internetsebességek mértékéről. A nemzetközi minták alapján kifejlesztett országos minőségmérési rendszer létrehozását fogyasztóvédelmi okok indokolták: támogatja az ügyfeleket a szolgáltatások tudatos kiválasztásában, valamint meglévő internet-előfizetésük ellenőrzésében.

Csiganet és sávkarcsúság: elavultak az iskolák WiFi-rendszerei

Évek óta elavult vezeték nélküli rendszereket használnak az iskolákban világszerte. Az oktatási intézmények többsége nem tudja tartani a lépést a folyamatosan növekvő igényekkel, és csak gyenge minőségű WiFi hozzáféréssel rendelkezik – derül ki a British Educational Suppliers Association (BESA) felméréséből. A probléma fő oka mindenekelőtt a pénzhiány. A hálózati eszközök optimalizálásával szerény költségvetésből is javítható a minőségen.

Internetre vált a tévépiac?

Ebben az évtizedben még biztosan megmaradnak a jól megszokott tévécsatornák Pataki Tamás, az ITT/OTT TV alapító tulajdonosa szerint. A szolgáltatóknak, a tartalom-előállítóknak azonban idejében fel kell készülniük a változásokra. Magyarországon az első tisztán lineáris OTT (Over The Top) tévészolgáltatás elindítója a speciális magyar kihívásokat is bemutatja.


<   5 6 7 8 9 10 11 12 13 14   >