ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Műalkotások az Audi-szalonban – kezdők és haladók felkarolása
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Műalkotások az Audi-szalonban – kezdők és haladók felkarolása

Műalkotások az Audi-szalonban – kezdők és haladók felkarolása Mától tekinthetők meg a Pro Arte et Natura Alapítvány (PAN) Benczúr Gyula Művészeti Akadémiájának nyári alkotótáboraiban készült műalkotások. A Nógrád megyei Benczúrfalván nyaranta találkozó művészek alkotásaiból válogatást mutatnak be a Porsche Pest Audi Szalonjában. Az alkotók pályakezdő és ismert – főleg Nógrád megyei képzőművészek.

A Benczúr Gyula Művészeti Akadémia célja Benczúr Gyula szellemi örökségének ápolása. Művészetének mélyebb megismertetése és tisztelete mellett kortárs alkotások ösztönzése. Továbbá lehetőséget kíván nyújtani a művészeknek egymás megismerésére, gondolatok cseréjére. A nyári alkotótábor lehetőséget teremt arra, hogy a művészek megismerjék Magyarország egyik – ma még elhanyagolt, de páratlan természeti adottságokkal bíró és kiemelkedő kultúrtörténeti jelentőségű – vidékét, s tájait mint ihlető forrást felfedezzék.

Réti László Benczúrfalva című festménye.## Fotó: Lipthay Antal.Réti László Benczúrfalva című festménye.
Fotó: Lipthay Antal.
A Porsche Pest (Audi-szalon, Budapest XIII., Fáy utca 27.) a kortárs művészet támogatása céljából járult hozzá e karácsonyi bemutató létrejöttéhez, bízva benne, hogy példáját követni fogják, és az alkotótábor további támogatókra talál. A rendezők az adományokból szeretnék a jövendő táborok számára jobb körülményeket, a szükséges eszközöket biztosítani.

Hozzájárult a bemutató megrendezéséhez a Nógrád Megye Önkormányzata is. A Benczúr Gyula Művészeti Akadémia Nyári Alkotótáborát először 2003 augusztusában rendezték meg Benczúrfalván. Akkor tíz magyar festő-, grafikus- és textilművész fedezhette fel Benczúrfalvát és környékét. Minthogy a Benczúr Gyula Művészeti Akadémia célja, hogy fiatal művész- és rajztanár-növendékek kibontakozását segítse, a tábor résztvevői között három főiskolai növendék is volt.

 

Az AUDI és a Rock

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.