ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Tenyértitkár, virtuális testőr – Asus-újdonságok a DiFo-kínálatban
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Tenyértitkár, virtuális testőr – Asus-újdonságok a DiFo-kínálatban

Tenyértitkár, virtuális testőr – Asus-újdonságok a DiFo-kínálatban Bár a naptár szerint ma Sándor nap van, az RRC-vállalatcsoport magyarországi DiFo-üzletága Asus-napot tartott; előbb a szaksajtónak, majd pedig kiskereskedelmi üzletfeleinek mutatta be a tajvani világcég legújabb okostelefonját és navigációs készülékeit.

Molnár Zsolt.Molnár Zsolt.
Molnár Zsolt, DiFo mobil- és navigációs eszközökért felelős üzletágvezetője kihasználta az alkalmat, a sajtónyilvánosságot arra, hogy néhány mondatban vázolja cége eredményeit. A legfontosabb: a 25 országban jelen lévő, 550 alkalmazottat foglalkoztató üzletág tavalyi forgalma 350 millió dollárra rúgott. Növekedése különösen dinamikus, itthon 2006 óta átlagosan 60 százalék, és erre az évre is ennyivel számolnak, bár titkon remélik, hogy még több lesz...

Martin Lin.Martin Lin.
Az Asus Magyarország Kft. mobiltermékekért felelős vezetője, Martin Lin részletesen bemutatta az általa képviselt világcég legfrissebb navigációs készülékeit és Windows-alapú okostelefonját, kommunikátorát. A legtöbbet tudó készülék a P750-es PDA (tenyértitkár!), ez ma a személyi digitális segítők egyik zászlóvivője, mindenekelőtt üzletembereknek ajánlják. Beépített GPS-antenna, 3,6 Mbit/mp gyorsaságú HSDPA, Bluetooth 2.0, WiFi – tehát a hálózati hozzáférés valamennyi korszerű lehetősége adott a készülékben; akkuval együtt 130 grammot nyom. A PDA lelke az 520 MHz-es Marvell-processzor, amely 256 MB flash és 64 MB SDRAM memóriával gazdálkodhat. Bővítőhelye micro-SD kártyát fogad. Operációs rendszere Windows Mobile 6 Professional, továbbá egy sor egyéb szoftver kínálja szolgáltatások sorát, amellyel olvasható RSS, felismertethető névjegykártya (3 megapixeles kamera!), időzónákat megjelenítő órák...Többnyelvű támogatása révén válthatók a használói nyelvek, intelligens szófelajánló és automatikus javító szolgálja a kényelmet. Természetesen alkalmas internetböngészésre, wapolásra, email-, sms-, mms-küldésre, mp3-lejátszója nem ismer fájlkorlátokat. A Location Courier révén a készülék gazdája akár három telefonszámra is elküldheti tartózkodási helyének koordinátáit, ekképpen vészhelyzetben pillanatok alatt rátalálhatnak. Az «Infovilág – a hiteles hrportál» tudósítójának kérdésére Molnár Zsolt elmondta, hogy a P750 bevezető végfelhasználói ára 145 ezer forint körül várható.

Asus P750.Asus P750.
Kellemes és hasznos újdonságként mutatták be ma kora délelőtt az Asus P527-esét: a nagy teljesítményű PDA-telefon Travelog-funkciója támogatja a Google Earth műholdas térképformátumát, miáltal gazdája eseménynaplót készíthet utazásáról. Persze, fényképeket is készíthet a "tenyértitkár", és nyomban továbbíthatja is őket szövegestül, például blogra. Ami alapvetően fontos: a gyors GPS-navigáció, a helymeghatározás, a tartózkodási hely koordinátáinak a rögzítése és persze az útvonaltervezés. A Location Courier funkció rendszeresen továbbítja az előre meghatározott készülékekre a P527-es használójának útvonalát, tehát olyan, mint egy virtuális testőr. Emellett szórakoztat is: tartozéka ugyanis az FM-rádió, a médialejátszó, a Windows Live funkció révén kívánság szerint megnyitható a Hotmail, az MSN, a Spaces és a Search felület. A friss hírek az RSS révén folyamatosan elérhetők. A PDA processszora 200 MHz-cel ketyeg, memóriája 128+64 MB, üzemideje 200-250 óra, a beszélgetési idő 4-5 óra, van bővítőhelye, súlya a P750-esével megegyező, ám műszaki jellemzői folytán annál jóval olcsóbb. Ez bizonnyal azért is van így, mert a P527-es még nem kompatibílis a 3G (harmadik nemzedékű) mobilhálózatokkal, ám természetesen az EDGE-adatátvitelt támogatja.

Martin Lin bejelentette, hogy április első napjaira várható a 3,5G-s M930 jelű okostelefon magyarországi megjelenése. Processzora 450 Mhz-es TI OMAP, memóriája 256+64 MB, kijelzőjének átmérője 2 hüvelyk, felbontása is szerfölött kellemes, 240×320 pixel. Adatátvitelre HSDPA, UMTS, EDGE, GPRS, GSM (három norma), 2.0-s Bluetooth szolgál, operációs rendszere a már szokásos Windows Mobile 6.0, ám "csak" standard változat. (Nem hinnők, hogy ez bárkit is zavarna...) Megbízhatónak tetsző, megfizethető árú készüléknek ígérkezik, a kereskedők szerint sok ezer könnyedén eladható belőle a hazai piacon is.

Asus R700.Asus R700.
Napjaink slágercikkei vitathatatlanul a navigációs készülékek. A ma délelőtt bemutatott két kézi navigációs kütyü – miként a szakemberek elmondták – a legvékonyabbak közé tartozik, 13,5–13,8 milliméter "vastag", az egyik 101, a másik 126 milliméter hosszú, és egységesen 80 milliméter széles. Igazi tenyérbe illő szerkezetek. Az R700-as memóriája 1 GB flash + a szokásos 64 MB SDRAM, kijelzője a jól látható 4,3 hüvelyk átmérőjű WQVGA-képernyő. Egyéb jellemzői is arra engednek következtetni, hogy csúcskategóriás készülékről van szó. Kezelőfelülete felhasználóbarát, kényelmes az útvonalbevitele (felkínálja a neveket, kegészíti a megkezdett szavakat), valósághű, 3D-s térképek, panorámanézet (főként kereszteződések esetén hasznos!) segítik a valósághoz igazítást/igazodást. A navigációs útvonal panorámanézetével, a teljes 3D-s megjelenítések (iGO-alapú szoftver!) földrajzi szemléltető ábrákkal és részletes útinformációkkal igazánk életszerűvé teszi a készüléken látottakat, alapvetően megkönnyíti a tájékozódást, az adott tér felismerését. Az R700 nagyszerűen együttműködik a Bluetooth-szal. Nagy előnye a beépített fényérzékelő, amely a napszaknak, a megvilágításnak megfelelően állítja az LCD háttérvilágítását. A sokat autózók a megmondhatói, mekkora segítség ez, hiszen nem kell erőltetniük a szemüket, és nem vonja el a figyelmüket a vezetéstől a látott kép részleteinek a tanulmányozása. A készülékbe mp3 hang- és videolejátszót is applikáltak szerfölött széles fájlformátum-választékkal. Ne feledjük: SD-kártyával 4 GB-ig bővíthető a memóriája!

Az R700 kistestvére az R300 jelű tenyérnavigátor; szerényebb technikai felszereltsége az árában is megmutatkozik (kb. ötödével adják majd olcsóbban, mint a 100 forintosra "belőtt" R700-ast), ennek ellenére legföljebb a memóriája (128+64 MB) és processzorsebessége aadja a fő különbséget. Egyébként ugyanúgy 3D-s, tehát az épületeket a maguk valóságában megjelenítő térkép hívható elő az érintőképernyőre, és persze a közterületnevek is megjelennek a képen. LCD-képernyőjét fényérzékelő szabályozza, multimédiás lejátszókínálata is csaknem megegyezik a "bátyjáéval". Operációs rendszere viszont Windows CE 5 verziójú.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(1)
címkék:  AsusPDAnavigátor
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.