ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Extrém teljesítményű tároló a HP-től
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Extrém teljesítményű tároló a HP-től

Extrém teljesítményű tároló a HP-től Rendkívül rugalmas méretezhető tárolórendszert mutatott be a HP: megfizethető áron egyszerűsíti több petabájtnyi adat kezelését, ezért ideális megoldást jelent az online és a digitálismédia-vállalatok számára.

A Web 2.0 cégek és a digitálismédia-vállalatok által nyújtott új üzleti szolgáltatások – például a fotómegosztás, a média-streaming, az igény szerinti videoszolgáltatások és a közösségi oldalak – óriási adatmennyiséggel működnek, amelyet a szolgáltatónak tárolnia és kezelnie kell, majd szükség esetén azonnal elérhetővé kell tennie. Hasonló problémákkal szembesülnek az olaj- és gázipari, biztonsági és felügyeleti cégek, valamint a genetikai kutatásokat végző vállalatok.

A HP StorageWorks 9100 Extreme Data Storage System (ExDS9100) óriási tárkapacitással és egyszerűsített, integrált felügyelettel oldja meg ezeket a igényeket. A piacon egyetlen más egységes felügyeleti felülettel ellátott hálózati tárolórendszer (NAS) sem képes több petabájtnyi skálázás támogatására. Ezzel a rendszergazdák végre nemcsak terabájtnyi, hanem több petabájtnyi tárkapacitást is könnyen kezelhetnek. Ezáltal csökkenthető a fejlett tároló környezet üzemeltetésének költsége.

Az ExDS9100 a HP kínálatának első horizontálisan bővíthető, környezetekhez szánt megoldása. Ilyen környezet például a „számítási felhő” (cloud computing), ahol a szolgáltatásokat az interneten keresztül nyújtják. A környezetet gazdaságosan felügyelő architektúrának köszönhetően az ExDS9100 lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy új online szolgáltatásokat vezessen be, vagy meglévő megoldásai továbbfejlesztésével futtassa fel árbevételét.

A szokásos architektúrával ellentétben a HP úgy tervezte meg az ExDS9100 tárolót, hogy a teljesítményt és a kapacitást egymástól függetlenül ossza ki, ami nagyobb rugalmasságot tesz lehetővé a képességek és az egyedi munkaterhelések összepárosításában. Ezáltal gondoskodik róla, hogy a kritikus üzleti alkalmazások a változó környezetben is mindig rendelkezésre álljanak – az online fotómegosztó vállalatokra jellemző szezonális csúcsok idején éppúgy, mint a média- és fájlszolgáltatók kiváló minőségű média streaming szolgáltatásai iránti kereslet megugrásakor.

Az ExDS9100 energiahatékony és megfizethető pengeszerver-technológiával ötvözi a HP bevált lemezes tárolótechnológiáját és méretrugalmas NAS-környezetekben szerzett szakértelmét. Az alapmegoldás négy pengeszerveres teljesítményblokk, amely egyenként 200 MB/másodperc teljesítményt nyújtanak.

A rendszer ezután tovább skálázható a 16 pengés csúcskonfigurációig, amely egységenként 12,8 maggal 3,2 GB/mp teljesítményre képes. Az alapkonfiguráció három, magas rendelkezésre állású „tárolóblokkot” és 246 TB kapacitást kínál. A csúcskonfiguráció mérete 10 blokk és 820 TB tárkapacitás.

A rendszer a fejlett Web 2.0 és digitális környezetben szükséges fájlfürtöző HP-szoftvereket használja. A rendszer egyszerűsítése és a költségek csökkentése érdekében az alkalmazások – a felesleges szoftverréteget kiiktatva – közvetlenül a szerverblokkon futnak. Az egységes grafikus felügyeleti felületnek és a varázslóprogramoknak köszönhetően a tárkapacitást kevesebb rendszergazda is kezelni tudja.

Megújul a Dell-modell

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.