ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Naprakész térképek: Tele Atlas+TomTom=20 millió
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Naprakész térképek: Tele Atlas+TomTom=20 millió

Naprakész térképek: Tele Atlas+TomTom=20 millió A TomTom és a Tele Atlas közelebb hozza a teljesen naprakész térképek világát, mint valaha is voltak. A TomTom bejelentette, hogy valamennyi Map Share™ visszajelzést a Tele Atlas rendelkezésére bocsájt. A felhasználók több millió észrevételének alapos felülvizsgálata után az eredmények 2008 negyedik negyedévétől kezdve a Tele Atlas minden partnere számára elérhetővé válnak.

A Map Share-nek köszönhetően a TomTom 20 millió vásárlója részt vehet a digitális térképek készítésében, fejlesztésében, és karbantartásában, hiszen készülékén azonnal jelezheti észrevételeit, és a többi használó által feltöltött tartalmakhoz is pillanatok alatt hozzájuthat. Ily módon a gépjárművezetők folyamatosan a piacon elérhető legpontosabb és legfrissebb térképeket használhatják. A Map Share szolgáltatás 2007. júliusi bejelentése óta többmillió térképjavítás készült a TomTom-vásárlók javaslatai alapján.

Harold Goddjin, az új, egyesült vállalat vezérigazgatója kijelentette: „Miként ígértük, a Map Share javítások átadása az első kézzelfogható jele annak, hogy a Tele Atlast  megvásárolta a TomTom. Az együttműködés
garantálja, hogy bármely használó részesülhet a közösségtől beérkező jelzésekből, amelyek száma már most kiemelkedően magas. Ez év végére, ha bárki, bárhol egy órán keresztül utazik egy Map Share-rel javított Tele Atlas térkép segítségével, akkor útján átlagosan 20 javítás eredményét tapasztalhatja.”

„Nem csupán a visszajelzések száma, hanem a minősége az, ami igazán lenyűgöző – hangoztatta Bill Henry, a Tele Atlas vezérigazgatója. – Immár negyedszázada jeleskedünk a nagy mennyiségű adatfeldolgozásban továbbá az ellenőrzésében, de most nem csupán egyszerű térképjavításokról van szó, hanem minden olyan problémáról, amelyet a használók elég fontosnak találtak ahhoz, hogy jelentsék.”
 
A Tele Atlas mindig is élenjárt a térkép-technológiai újítások területén, nevéhez fűződik, például, a világon elsőként létrehozott csúcstechnológiai felszereltséggel ellátott térkép-felmérő gépjárműflotta használata. "Most pedig mi leszünk az első cég, amely a világ legnagyobb navigációs rendszert használó közösségétől, valós idejű információk alapján készíti el majd térképeit, ezáltal szavatolva a legfrissebb és legdinamikusabb tartalommal ellátott térképeket partnereink számára. Boldogan kijelenthetem: az így elkészített térképcsomagot már az idén a partnereink rendelkezésére bocsáthatjuk” – tette hozzá a Tele Atlas vezetője. 

TomTom Map Share

A leggyakoribb panasz a használók részéről, hogy a térképek nincsenek összhangban a valósággal és a folyamatosan változó úthálózat következtében napról-napra egyre elavultabbá válnak. A TomTom azért fejlesztette ki a Map Share szolgáltatást, hogy erre a problémára megoldást nyújtson. A TomTom elemezte a térképekkel kapcsolatos leggyakoribb kifogásokat, és a vezetők számára lehetővé tette, hogy gyorsan és egyszerűen kijavíthassák őket a saját navigációs készülékükön. Egy pár érintéssel, a gépjármű-vezetők szerkeszthetik az érdekes pontokat (POI), jelölhetik a lezárt vagy a megnyitott utakat, megfordíthatják a forgalom irányát, megváltoztathatják az utcaneveket, valamint jelezhetik az új kanyarodási tilalmakat és sebességkorlátozásokat, vagy korrigálhatják a meglévőket. Ezek a változások a készüléken azonnal életbe lépnek. És ami még fontosabb, a TomTom-használók minden nap ingyen hozzájuthatnak a társaik által feltöltött javításokhoz. A TomTom Map Share öt kontinens harminc országában érhető el.

TomTom NV az autós navigációs rendszerek legnagyobb szállítója a világon. Termékeit úgy fejleszti ki, hogy közben nagy hangsúlyt fektet az innovációra, a jó minőségre, a könnyen kezelhetőségre, biztonságra és az értékre. A TomTom termékei közé tartoznak azok az all-in-one eszközök, melyek segítségével az ügyfelek közvetlenül navigálhatnak: ilyen a kiváló TomTom GO termékcsalád, a TomTom ONE termékcsalád, TomTom ONE XL valamint a TomTom RIDER. A TomTom PLUS helyszínhez kötött tartalom és szolgáltatáscsomag a TomTom navigációs termékei számára, amelyek a TomTom HOME-on keresztül könnyen elérhetők. A TomTom olyan navigációs szoftver termékeket is szolgáltat, amelyek harmadik fél eszközeivel is integrálhatók; a TomTom NAVIGATOR szoftver a személyes digitális asszisztensekhez és az intelligens telefonokhoz. A TomTom WORK az iparág vezető kommunikációs és intelligens navigációs technológiáit ötvözi a legjobb nyomvonal és élkövető technológiákkal. A TomTom termékeit egy 30 országra kiterjedő viszonteladói hálózaton keresztül, illetve online értékesítik. A TomTomot 1991-ben alapították Amszterdamban. A cég Európa más városaiban, Észak-Amerikában, valamint az ázsiai és csendes-óceáni térségben létesített irodákat. A TomTom részvényeit a Euronexten és az amszterdami értéktőzsdén jegyzik.

TomTomokon itthon elérhetők az RDS-TMC közlekedési információk.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
címkék:  Map ShareTele AtlasTomTomnavigációtérkép
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.