ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A vonatok többsége közlekedik – távolsági forgalom csak átszállással
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
A vonatok többsége közlekedik – távolsági forgalom csak átszállással

A vonatok többsége közlekedik – távolsági forgalom csak átszállással Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke a következő jelentést juttatta el szerkesztőségünknek az Infovilág olvasóinak tájékoztatása céljából: Egyre több vonat közlekedik, sokkal több jár, mint pl. a legutóbbi hasonló VDSzSz-sztrájk ideje alatt. Az előrejelzések szerint a nappalos műszakba jelentkezett vasutasok közül többen úgy döntöttek: felveszik a munkát, irányítják és szervezik a vonatközlekedést.

Budapesten valamennyi főpályaudvar fogad és indít vonatokat, de a távolsági és IC-járatok nem teljes körűen közlekednek. A nemzetközi vonatok többségét is fogadja a MÁV. A budapesti és a regionális elővárosi forgalomban is biztosítja a vasúttársaság az eljutást: két, három óránként indulnak vonatok.

Nem vették fel a munkát Salgótarján, Somoskőújfalu, Miskolc, Eger, illetve Debrecen, Nyíregyháza térségében. Onnan távolsági vonatok – főként Budapest felé – nem mennek, a vonal belső forgalmát Bz-motorszerelvények biztosítják, két-három óránként célba juthatnak az utasok.

Szeged, Pécs és Szombathely térségében közlekednek a vonatok, mert a vasutasok többsége belátta: inkább a munka mellett döntött, nem az értelmetlen sztrájk mellett. A Kaposvár–Fonyódi vonalon a vonatok Kaposfüredig, illetve onnantól közlekednek. A Dombóvár–Gyékényes vonalon a vonatok Dombóvár–Taszár, illetve Kaposmérő–Gyékényes között közlekednek. Pécs–Barcs között közlekedett a Pécs–Szombathely közötti vonat, most azonban bizonytalan ideig áll, a sztrájk miatt. A pécsi térségben, a többi vonalon közlekednek a vonatjáratok, így a balatoni vonalakon is.

A debreceni csomóponton július 13/14-re éjszaka 64 főből 2 sztrájkolt, 14-én nappal 105 főből 2 vasutas sztrájkol. A nappalos műszak pontos adatai – országos szinten is – későbbre várható.

Nyíregyházáról Debrecen felé eddig két Bz indult el, Miskolc felé pedig egy. A fonyódi gyors is elindul, Nyíregyháza területén a forgalomnál senki sem sztrájkol, csak a jegyvizsgálók és a kocsivizsgálók. Debrecenből is csak Bz-motorvonatok közlekednek Nyíregyháza és Püspökladány irányába, a forgalomnál itt sem sztrájkol senki, csak a startos jegyvizsgálók és kocsivizsgálók.

A MÁV Zrt. és MÁV-Start Zrt. kéri az utasokat, hogy utazás előtt a helyszínen tájékozódjanak a vasúti utazás helyzetéről és a helyettesítő lehetőségekről. A MÁV Zrt. és a MÁV-Start Zrt. a VDSzSz Szolidaritás munkabeszüntetése idején tájékoztatja az utasokat a vonatközlekedés helyzetének alakulásáról. Az aktuális vasúti közlekedésről a vasúttársaság kommunikációs igazgatósága a MÁV honlapján folyamatosan tájékoztatja az utasokat. Hívható a MÁVDIREKT információs központ is, telefonszáma: 06 40 49 49 49.

 

A MÁV-START Zrt. Kommunikációs Igazgatóságának közleménye az utastájékoztatásról


"Telefonos ügyfélszolgálat MÁVDIREKT:


A MÁV-START Zrt. ezúton is tájékoztatja kedves utasait, hogy a sztrájk ideje alatt megerősített szolgálatban dolgoznak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálaton a tájékoztatást végző munkatársak. Az eddigi tapasztalatok alapján, az ilyenkor megsokszorozódó hívások miatt a megszokottól eltérően hosszabb várakozási időre lehet számítani.

Az esetleges várakozások miatt szíves türelmüket, és elnézésüket kérjük!

MÁV-START bérletekkel a Volán társaságok és a BKV járatain:

A sztrájk ideje alatt, valamennyi Volán táraság elfogadja a  MÁV-START Zrt. által kiszolgáltatott, a sztrájk ideje alatt érvényes vasúti bérleteket (Havibérlet, Félhavi bérlet, 30 napos bérlet, Tanuló bérlet, 30 napos Tanuló bérlet, Tanuló félhavi bérlet) illetve a MÁV tényleges és családtagi Arcképes igazolványokat és a BKSZ által kibocsátott BEB bérleteket és kiegészítő bérleteket. A Volán Társaságok járatai a vasúti bérlettel megegyező viszonylatban vehetők igénybe.

A VDSZSZ Szolidaritás által meghirdetett határozatlan idejű sztrájk ideje alatt a BKV Zrt. a 2-es 3-as metró vonalain is elfogadja a MÁV-START Zrt. által kiállított érvényes július havi és július 1. félhavi, Dolgozók-, és Tanulók vasúti bérletét, illetve a sztrájk ideje alatt érvényben lévő 30 napos bérleteket, valamint a MÁV tényleges és Családtagi Arcképes igazolványokat. A sztrájk ideje alatt használhatóak a vasúti bérletek a gödöllői és ráckevei HÉV vonalain, villamoson az 1,1A, 3, 4, 6, 12, 14, 19, 28, 37, 37A, 62 járatokon, autóbuszon a 3, 3gy, 7, 7gy, 14, 54, 55, 60, 61, 61gy, 61E, 62, 68, 69, 69A, 72, 73, 80, 84gy, 88, 89gy, 94gy, 94E, 97, 98, 98gy, 103, 114, 161, 162, 168, 172gy, 173gy, 176gy, 198, 276E, 297, 47-49-es villamospótló járatokon.

A MÁV-START Zrt. ezzel az intézkedéssel is igyekszik csökkenteni a sztrájk miatt az utazással kapcsolatos kényelmetlenségeket.

Információs szolgálat a pályaudvarokon:

A sztrájk ideje alatt, a nagyobb budapesti és vidéki állomásokon, közel 100 fővel dolgoznak a tájékoztatásban résztvevő MÁV-START-os munkatársak. A színes, MÁV-START Információ feliratú mellényt viselő munkatársak az utasterekben, peronokon tájékoztatják az utasokat az aktuális vasúti közlekedési helyzetről, a díjszabási tudnivalókról, a késésekről, járatkimaradásokról, az egyéb utazási lehetőségekről.

Előre megváltott menetjegyek esetében történő visszatérítések:

Amennyiben az utas a várható vonatkésés miatt az utazás megkezdése előtt lemond az utazásról, a fizetett menetdíjat, IC/IP pótjegy árát kezelési költség levonása nélkül visszatérítjük.
A sztrájk miatt elmaradó IC, IP vonatokra megváltott helyjegyek, pótjegyek árát kezelési költség levonása nélkül térítjük vissza.

A megvásárolt menetjegyek, IC/IP pótjegyek visszatérítése a sztrájk meghirdetésének időpontjától, a sztrájk lemondását vagy felfüggesztését követő 3. nap 24.00 órájáig  igényelhető költségmentesen (kezelési költség nélkül).

Ha nemzetközi vonat elmaradása miatt mond le az utazásról, a Magyarországon váltott nemzetközi menetjegy árának és a helybiztosítási díj kezelési költség levonása nélküli visszatérítésére jogosult. Más vasút által kiállított menetjegyek árának visszatérítésére nincs lehetőség. Az ilyen jegyeket a kiadó vasút általi visszatérítéshez igazoltatni kell.

A sztrájk miatt a fel nem használt egy útra, illetve menettérti útra érvényes menetjegyek visszatérítésén túlmenően a MÁV-START Zrt. szolgáltatási területére a sztrájk időpontjában, félhavi bérlettel, havibérlettel, vasutas félhavi bérlettel, vasutas bérlettel, tanuló félhavi bérlettel, tanuló bérlettel, 30 napos bérlettel (továbbiakban bérlet) rendelkező – a sztrájk miatt – más közforgalmú helyközi tömegközlekedési eszközt igénybevevő utasok részére költségtérítést biztosítunk a sztrájk lemondását illetve felfüggesztését követő 7. nap 24.00 óráig.


A költségtérítés lebonyolítására az alábbi előírások vonatkoznak:

Amennyiben a bérlettel rendelkező utas, a sztrájk ideje alatt más tömegközlekedési vállalat közforgalmú helyközi közlekedési szolgáltatását (VOLÁN, HÉV stb.) vette igénybe, részére a MÁV-START Zrt. az átadott tömegközlekedési menetjegyek darabszámának megfelelő mennyiségű, a vasúti bérlet kilométer távolságával megegyező, dolgozók esetében teljesárú, tanulók esetében 50%-os, 2. kocsiosztályra szóló vasúti menetjegy árának megfelelő összeget térít meg.


Egy utas naponta egy oda és egy vissza útra szóló menetjegy alapján igényelheti a költségtérítést.
A sztrájk időszakában érvényes bérlettel nem rendelkező utasok részére költségtérítésre nincs lehetőség. Helyi tömegközlekedési menetjegy (pl. BKV jegy) alapján költségtérítésre nincs lehetőség.
A költségtérítés csak azokra az esetekre vonatkozik, amely viszonylatokra a Volánnal, vagy BKV-val történt megállapodás nem terjedt ki.

A MÁV-START Zrt. honlapján oldalon az utasok folyamatosan figyelemmel kísérhetik a legfontosabb információkat a sztrájkkal kapcsolatban."

MÁV-szimfonikusok hjangversenye

A „trükkös lopások” kivédésére – szigorítások a budapesti Nyugati...

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(1)
címkék:  MÁVMÁV-Startközlekedéssztrájkvasút
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.