ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Panasonic-világrekord: 300 millió televízió-készülék
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Panasonic-világrekord: 300 millió televízió-készülék

Panasonic-világrekord: 300 millió televízió-készülék Ma jelentette be a Panasonic Corporation: október 7-én elhagyta a gyártósort a 300 milliomodik televízió, 56 évvel azután, hogy a vállalat 1952-ben megkezdte a tévékészülékek előállítását. Ezzel a Panasonic lett a világ első és mindeddig egyetlen televízió-gyártója, amelyik elérte ezt a mennyiséget.

A 300 milliomodik készülék: Viera TH-50PZR900.A 300 milliomodik készülék: Viera TH-50PZR900.
Miután a cég össztermelése 1985-ben elérte az addigi rekordnak számító 100 milliót, 1988-ban elkezdte alkalmazni a Panasonic márkanevet minden Japánban értékesített televízió esetén; 1988-ra a tv-készülékek összesített előállítása elérte a 200 milliót.Október 1-jén a vállalat neve Panasonic Corporationra változott, és a márkanevek is egységesen Panasonicra váltottak. A vállalat ebben a jubileumi évben újabb mérföldkőhöz érkezett, amikor megtörtént a 300 milliomodik készülék előállítása. A cég 105 millió televíziót gyártott a National márka égisze alatt, és 195 milliót Panasonic néven.

A Panasonic 1952-ben kezdte meg a fekete-fehér televíziók gyártását, egy évvel azt követően, hogy Japánban megkezdődött a teljes körű televíziós műsorszórás. 1960-ban a vállalat Japánban elsőként kezdte meg színes televíziók előállítását.

Azóta népszerű televíziók sokaságát állította elő a cég. Közéjük tartoznak a “Saga" sorozat fekete-fehér készülékei (1965), amelyeket arra a koncepcióra alapoztak, hogy “a tv is bútordarab”. A “Quintrix” színes televíziók (1974) tv-reklámok által lettek népszerűek, és beépített energiatakarékos áramkörük révén hozzájárultak a színes televíziók széles körű elfogadásához. A kor legfejlettebb technológiáit felhasználó “2000X" sorozatot (1985) a vállalat 100 milliomodik televíziójának elkészülte alkalmából vezettek be. A mindaddig elképzelhetetlen 4 milliós darabszámot elérő „Gaoo" sorozat (1990) és a T (tau) síkképernyős CRT-televíziók (1998) folytatták a diadalmenetet.

Öt évvel ezelőtt jelentek meg a boltokban a Viera síkképernyős, digitális televíziók, egy időben a földi digitális műsorszórás japán premierjével, és a televíziók egészen új korszaka kezdődött. Azóta a Viera-készülékek vezető szerepet töltenek be a Panasonic tv-gyártásában és -értékesítésében, összhangban a digitális műsorszórás világméretű folyamatával. Most, október 7-én a legújabb Viera-modell, a TH-50PZR900 piacra dobásával ünnepelte a hazánkban is jelen lévő világcég a 300 milliomodik készülék előállítását.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(2)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.