ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Hímes pendrive, fittball, az egér
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hímes pendrive, fittball, az egér

Először a 100% Design Tokio történetében, magyar standdal nyit a világ legnevesebb szakkiállítása Japánban. A Kitchen Budapest holnaptól ünnepélyesen bemutatja (november 3-ig) standján a kutatói által tervezett legfrissebb dizájn-darabokat: a pendrive-ot rejtő festett hímes tojást, ami kulcstartó, mobiltelefondísz, sőt fülbevaló formájában kapható; egy kedves éjjeli társat, Nighmot, "aki" derengő fényt áraszt a lakásban, ha moccan gazdája, és a fitball-labdára adaptált gumiszerkezetet, mellyel az asztali egér helyettesíthető.

A világ legnevesebb dizájnvásárai közé tartozó 100% Design Tokión (október 30-november 3.) mutatkoznak a Kitchen Budapest alkotásai:

1. A tervező szándéka a hagyományt és a csúcstechnológiát ötvöző tárgy megalkotása volt, melyhez alapul a húsvéti hímes tojás hagyománya és ornamentikája, valamint a csaknem minden háztartásban fölllelhető pendrive (USB-kulcs, mobil számítógépes adattároló) szolgált. Házasságukból egyedi, olcsó és rendkívül eredeti kollekció született: színes, kézzel festett, tojásdad pendrive-ok, melyek fülbevaló, kulcstartó és mobiltelefon-dísz változatban debütálnak a tokiói kiállításon.

2. Kedves, bütykös tárgy, mely figyelmes, éber lakótársként lágy fényt ad éjszaka a mosdóba botorkálóknak. Érzékelőjével figyeli gazdáját, a mozgásra csúcsai finoman kivilágosodnak, majd elhalványulnak. Így nincs szükség sokkoló, szemfájdító fényre, és lakberendezési elemnek sem utolsó. Minden otthoni lámpával ellentétben vezetékek nélkül, bárhol elhelyezhető a térben.

3. Gumipántokkal körbefont fittball labda, amely az asztali egeret helyettesíti. A csípő előre-hátra, jobbra-balra történő mozgatásával irányítható a kurzor a képernyőn. Mint ülőhely, a fittball-labda ismert jótékony hatása érvényesül, egyenesen tartja a gerincet, kerek formájával pedig állandó mozgásra készteti használóját.

A Magyar Telekom jó esztendő óta működő innovációs laborja, a Kitchen Budapest (KiBu) a városi térrel, mobil kommunikációval és internettel foglalkozó multifunkcionális központ, ahol fiatal kutatók kapnak teret és eszközt a szabad gondolkodáshoz, alkotó csapatmunkához. A kutatás, fejlesztés és oktatás a KiBu egyaránt hangsúlyos tevékenységei.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.