ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Otthonőrző a T-Home-tól – reszkessetek, betörők!
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Otthonőrző a T-Home-tól – reszkessetek, betörők!

Otthonőrző a T-Home-tól – reszkessetek, betörők!  Újabb "lába nőtt" a T-csoportnak, pontosabban a T-Home márkának: mostantól a hívatlan látogatók (köznyelven: betörők, behatolók) ellen is védi ügyfeleit a ma délben bemutatott legfrissebb szolgáltatásával, az Otthonőrzővel, ami nem más, mint szélessávú interneten és mobiltelefonon működő biztonsági (lakás-, iroda-, ingatlan-felügyeleti) rendszer.

Minél több lábon áll egy vállalkozás/cég, annál nagyobb biztonsággal néz szembe válságokkal sújtott köznapjaink kihívásaival. Így aztán csak dicsérhető, hogy a T-Home márka vezető munkatársai – építvén a vállalatcsoport technikai-technológiai hátterére, kihasználván az eddigi szolgáltatások integrálhatóságát – gondoltak egy merészet s nagyot, majd előálltak a cégtől látszólag idegen biztonság-felügyeleti megoldáscsomaggal. Az Otthonőrzővel, ami, persze, nem pusztán (de mindenekelőtt) lakások távfelügyeletére alkalmas.

A többi között arra, hogy olyankor is bekukkanthasson a lakás tulajdonosa/bérlője az otthonába, amikor éppen dolgozik, utazik, netán a Föld túloldalán áztatja magát egy kék lagúna bársonyos vízében. Úgy lehet otthon, hogy fizikailag nincs otthon. Megnyugtató, nemdebár? Persze, ha szokatlan mozgást észlel a kéglijében, az elronthatja a legszebb szabadságos pillanatokat is...

Otthonőrző: a T-márka által kínált/szolgáltatott szélessávú internet, helyi, vezeték nélküli hálózat, mobiltelefon integrációja a lakásban (az őrzendő, megfigyelendő objektumban) fölszerelt mozgásérzékelőkkel, éjjel is látó webkamerával/-kamerákkal, hőmérséklet-változásra érzékeny riasztókkal... Mindez egy csomagban, ízlésesen elhelyezve, könnyen érthető magyarázattal kiegészítve, hogy akár a hozzá nem értő is felszerelhesse, üzembe helyezhesse a tartozékokat. (Ha nem sikerülne, a Lila Óriás tüstént ajánlja a megoldást, a saját szuperszervizét, ami telefonhívásra házhoz megy, és pillanatok alatt segít – kompetens ugyanis a cég valamennyi szolgáltatásában.)

Az Otthonőrző rendszer – miként ez a ma déli sajtóbemutatón elhangzott – felszerelése és élesítése után állandó kapcsolatot tart a T-Home szervereivel. Az Infovilág tudósítójának kérdésére adott válaszból kitetszett, hogy az esetleges "rendkívüli események" naplózása és a webkamera felvételei is ezeken a szervereken tárolódnak, hogy kellő minőségű bizonyítékkal szolgáljanak a (például) rendőrségi nyomozáskor. Arra nem tért ki a T-Home szakembere, hogy kiadják-e, mondjuk, a férj vagy a feleség távollétében a feleség vagy a férj és egy harmadik személy közötti etyepetye videófelvételét...

Tehát: szélessávú interneten keresztül az Otthonőrzőt használó keze ügyében lévő számítógépre, mobioltelefonra közvetíthető a szenzorok (32 helyezhető el egyetlen rendszeren!) és kamerák jele. A rendszerre csatlakoztatható mozgás-, hang-, nyílászárónyitás-érzékelő éppúgy, mint a már említett hőmérséklet-változást figyelő (magyarán tűzjelző) és gázömlésre, szén-monoxid-termelődésre figyelmeztető stb. szenzor is. Normál esetben az objektum villamosáram-hálózata táplálja az rendszert. Áramkimaradás (pl. a betörő lekapcsolja a villanyórát) esetén is őrzi az otthont a T-Home készülékegyüttese, mivel a feltehetően jó eldugott központi egységében elrejtett sim-kártya a szélessávú mobil (GPRS) internetkapcsolaton keresztül képes a riasztásra.

Nagyon hasznos, hogy az Otthonőrzőhöz több elektronikus kezelőkulcs (akkora, mint egy pendrive) jár, ekként a családtagok mindegyike aktiválhatja, illetve kikapcsolhatja a rendszert. De nem ám titokban, mivel a személyes kóddal védett valamennyi művelet továbbítódik, megőrződik a T-Home szerverein.

Azt is megtudhatták a mai sajtóbemutató részvevői, hogy mibe kerül az Otthonőrző. A Lila Óriás négy csomagot kínál a lakás (az őrzendő objektum) területének megfelelően. Minél több helyiséget kell figyelni, annál több érzékelőre, illetve a meglévőn túl külön megvásárolható több kamerára van szükség. A csomagok szerinti szolgáltatás belépési díja 8000, havi díja pedig 3600–7000 forint; a hűségszerződést itt is célszerű megkötni. Jó, ha tudja a kedves Olvasó, hogy a szolgáltatást – nagyon bölcsen – nem kötötték T-előfizetéshez.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (27)
Tina Tina
1. hozzászólás
2010-09-27 12:04:28
Most a hétvégén elég rossz élményben volt része a családnak,amig elugrottunk nagyszülökhöz,a belvárosi lakásunkat feltörték,s a nagy értékü müszaki cikkeinket el is vitték,pár orára voltunk csak távol,szomszédok nem láttak semmit és senkit ami vagy aki gyanus lett volna...érdekes,egy társasházban ez...a lakásunk eddig vmilyen riasztoval vagy biztonsági micsodával nem volt felszerelve,csak 3 különféle zár volt az ajton,de az egyáltalán nem okozott nekik gondot...elolvastam a cikket,s érdekesnek találtam ezt a fajta rendszert,vkinek vmilyen tapasztalat?...vmit muszáj mostmár csinálnunk mert ilyen "élményt" nem akarunk mégegyszer átélni!
Angi Angi
2. hozzászólás
2010-09-27 13:28:23
Nagyon komoly dolog az ami veled történt. Én együtt tudok veled érezni, mert már volt részem hasonlóban. Szerintem csak az lehetne a megoldás ha a törvényeket szigorítanának. Vagy hasonló jogokat kapnánk a magántulajdon védelmére mint amik amerikában vannak.
vessel vessel
3. hozzászólás
2010-09-27 14:28:52
Jó helyre szóltál hozzá, mert a cikkben ajánlanak neked egy megoldást erre a problémára: vegyél riasztót, meg ha nagyon buzgó vagy akkor tegyél fel egy kamerát is. Van még ilyen ajánlat a piacon? - Gondolom hogy van, úgy értem, hogy ehhez hasonló "nagyipari riasztószett"?
kurdliB kurdliB
4. hozzászólás
2010-09-29 11:06:20
az igazán komoly riasztók nagyon drágák,50 vagy még több ezer ft-ba is benne vannak,egyszerre annyit kifizetni nagyon sokan nem tudnak,mint én sem...igazábol ezért is tetszik ez a megoldás..kevesebb joval a beszerelési költség és utána havonta majd az egyéb...nem nagyon hallottam még más ilyen "nagyipari riasztoszett"-röl...pedig nálunk is aktuális a helyzet sajnos...az ajtózárak és a kutyák nem váltak be igazán,még a dédnagyszülök elötti komódot is elvitték a mihasznák...
rocketeer rocketeer
5. hozzászólás
2010-09-29 12:32:00
Hát ez tényleg olyan dolog, ami nem érezhetően térül meg, ha jó. :) Gondolok itt arra, hogyha betörésre kerül a sor, akkor a betörők 5ször többet vihetnek, mint amennyit addig összesen a védelmi rendszerre költöttél. Olyan ez mint amikor utazás előtt biztosítást kötsz - akkor a legjobb, ha nem vetted semmi hasznát! :)
Mesi Mesi
6. hozzászólás
2010-09-29 14:37:53
Szerintem a legfontosabb, hogy mindenki olyan védelmet találjon ki ami megbízható és a célnak megfelelő. Arra gondolok itt, hogy nem kell egy sokkal komolyabb védelem mint amire igazából szüksége van az embernek, mert lehet, hogy nem is éri meg fenntartani.
felajzottpap felajzottpap
7. hozzászólás
2010-10-01 10:54:49
Előfordulhat, hogy a bűnözők ismerik a riasztórendszerek gyenge pontjait, a riasztó tervezésénél és beszerelésénél elkövethető jellemző hibákat. Úgy gondolom ennek ellenére ma már kötelező a házakban, lakásokban valamilyen formában riasztórendszert alkalmazni. Vidéki lakásoknál még talán kijelenthetjük, hogy sokkal kevesebbet kell aggódnunk, de a nagyvárosokban sajnos előfordulhat betörés. Ez a cikk még nekem is új volt, érdekesnek tartom.
Tina Tina
8. hozzászólás
2010-10-01 13:00:40
Nem is tudtam, hogy a T-nek is van ilyen szolgáltatása, de tetszik. Bár én inkább azokat a szolgáltatásokat preferálom, ahol biztonsági szolgálatot riaszt a rendszer, akik aztán házhoz mennek. Ez jó, hogy tudod követni videón, meg riaszt stb, de egyrészt kinek van ideje egész nap nézni és ki tud gyorsan odaérni mondjuk vidékről, ha valami gáz van?!
felajzottpap felajzottpap
9. hozzászólás
2010-10-01 13:29:22
Hát igen, ki az aki azonnal haza is tud rohanni... meg aki egész álló nap lesni tudja. Vannak azért még kérdések. :) Nincs mese, be kell falazni az egész lakást. :)
batkopp batkopp
10. hozzászólás
2010-10-01 14:40:17
Válasz a(z) 8. sorszámú hozzászólásra:
Igen, az kétségkívül jobb ha a szolgálattól kimennek helyszínre riasztás esetén, de az drágább is jóval, mivel ott nincs a havidíjban a riasztók költsége. Korábban elhangzott, hogy a vidéki házak kevésbé vannak veszélynek kitéve: Na ezt cáfolnám, bár nem akarok rendőrségi statisztikákat kiadni, de például a betörések aránya az elmaradottabb észak-magyarországi, észak-kelet-magyarországi régiókban sokkal magasabb, mint mondjuk a fővárosban. Persze nem ez a lényeg, hanem a riasztórendszerek alkalmazása. Persze nem lehet azt mondani, hogy elegendő egy riasztót feltenni, meg megrendelni egy távfelügyeleti szolgáltatást, kombinált riasztórendszerekben kell gondolkozni, mert ezek még a korral haladó betörők számára is csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem cselezhetők ki. Meg az sem igaz, hogy egész nap figyelni kell, a rendszer küld jelzést több módon is ha a riasztók élesedtek, ráadásul már van iPhone-ra is olyan alkalmazás, mellyel bármikor naprakész információkat kaphatsz. Mindegy, hogy dolgozol-e éppen, előveszed a zsebedből és a rendszer minden fontos információjához hozzáférhetsz. Hazarohannod sem kell, értesíted a rendőrséget.
kurdliB kurdliB
11. hozzászólás
2010-10-04 12:04:00
ez benne az ami leginkább megtetszett!!!nem pont iphone-om van,de olyan amivel szerintem simán nyomon tudnám követni!Nálam az e legrosszabb,hogy kb. 40 km-re lakom a munkahelyemtől,igy egy olyan riasztóval, ami csak berreg,olyannal nem sokra mennék!Igy ha meloban vagyok nem csak a telefonom segitségével,hanem simán neten is tudnám ellenörizni,amikor csak akarnám!számomra ez a legfontosabb szempont!A pénz az elsö,mint már fentebb is emlitettem! Amugy pont Észak-Magyarország egyik központában lakom,s onnan ingázom,elég gyakran hallom az ismerösöktöl,hogy ez meg az történt velük s a lakásukkal:(
kurdliB kurdliB
12. hozzászólás
2010-10-04 15:53:54
Én is északi középhegységet választottam lakhelyemül, vagyis nem is én, hanem az isten,de ez most nem lényeg. A borsodi virtus, mint tudjuk elég durva. Egy ilyen készülék nagyban megkönnyítené az életemet. Kevesebb stresszes pillantom lenne munka közben az biztos. Főleg egy fincsi lakótelepen lakni, nem annyira könnyű. Én lehet rámegyek.
decker decker
13. hozzászólás
2010-10-06 10:49:26
Elolvasva a cikket nagyon hasznos szolgáltatásnak tartom, bár én nem itt hallottam róla először hanem egy videóból(http://www.vimeo.com/15317079), ami elég vicces:) Egy ilyen rendszeren már mi is sokat gondolkodtunk hogy milyen jó lenne,de amiket találtunk azok teljesen más árkategóriát képviseltek. Sokkal komolyabbak voltak,de komolyabb helyekre is szánják őket. Ez az otthonőrző egy már meglévő rendszerrel kiegészítve tökéletes védelmet nyújthat véleményem szerint + nem elhanyagolható hogy bármikor hazanézhetünk hogy a gyerekünk,feleségünk,férjünk,barátunk mit csinál vagy esetleg egy buli alkalmával a szülők megnézhetik hogy mit csinálnak a srácok. Ami meg tényleg nagy dolog hogy egy okos telefonnal használva a világon bárhonnan megnézheted hogy mi a helyzet.
batkopp batkopp
14. hozzászólás
2010-10-06 12:52:33
@decker: Nem kiegészítő rendszerként kell ezt alkalmazni, hiszen ez egy komplett védelmi rendszer. Megválasztod a lakásodhoz legideálisabb csomagot és felszerelteted. Persze ez nem értesíti automatikusan a vagyonvédelmi szervezetek valamelyikét, de nem is ez a lényege, ez egy más lelkületű megoldás. Olcsóbb, mint a nagyoké, kevesebbet tud, mint a nagyoké, de ez a kettő valahogy szervesen összefügg. Több mint a semmi, mert a szomszédok figyelmét hiába várod, a sima vinnyogós riasztót meg seperc alatt leverik.
hutyist hutyist
15. hozzászólás
2010-10-06 14:51:59
Válasz a(z) 13. sorszámú hozzászólásra:
Komoly a videó... :D Már láttam máshol is. De én sem értem, hogy igazából mit akarsz kiegészíteni ezzel a szolgáltatással. Úgy még ok, hogy ezt kiegészíted valamivel, mert esetleg egy távfelügyeleti szervet megadni baj esetén értesítendő félnek nem hülyeség, csak akkor még annak a szervnek is külön kell fizetned. Szerintem jó ez így ahogy van, kiválóan szemmel tudod tartani az eseményeket, és ha valami gond lenne, értesíteni lehet a hatóságokat abban a percben, sok időt nem vesztesz és mégsem kell drága havidíjat fizetned. Ha meg ellógnak, akkor ott van a kamera felvétel, ami alapján azonosíthatják a garázdálkodókat.
kurdliB kurdliB
16. hozzászólás
2010-10-08 11:14:28
Én is most láttam a video-t. Érdekes, hogy ők másik nézőpontból közelítik meg az egészet és nem "vagyonvédelmi" nézőpontból.
klotyokoma klotyokoma
17. hozzászólás
2010-10-08 11:30:01
Válasz a(z) 16. sorszámú hozzászólásra:
Nem véletlenül, hiszen ez nem is annyira egy komoly vagyonvédelmi rendszer. Legnagyobb hiányossága, hogy nem tartozik hozzá távfelügyelet és így ha "helyzet" van akkor nem vonulnak ki automatikusan. Bár ha sikerül egy vagyonvédelmis cégnél megdumálni, hogy emellé rendelj náluk egy távfelügyeleti szolgáltatást, akkor legalább a rendszer költségét többnyire megspórolod.
pfecike pfecike
18. hozzászólás
2010-10-08 13:56:35
Szerintem értesítendő félnek, megadhatsz egy távfelügyeleti cég telefonszámot. Kérdés, hogy azért, hogy nem az ő rendszerüket használod, mennyivel kell többet vagy kevesebbet fizetned és hogy egyáltalán beleegyeznek e, hogy más cég rendszere értesítse őket. Úgy gondolom, hogy jogos, ha azt mondják neked, hogy bocsi, de nem vállalunk felelősséget a lakásod biztonságáért, ha nem a mi rendszerünk van beszerelve. A másik meg, hogy egy otthonőrző+távfelügyelet= duplahavidíj. Én nem költenék távfelügyeletre. szerintem ha be is jutnak a riasztók kinyírják őket. A kamera meg mindent rögzít, pontos személyleírásra nem lesz szükség, mert ott lesz a felvétel, ha egyáltalán kijutnak addig, amég az általad értesített rendőrség vagy szomszédság kiér.
batkopp batkopp
19. hozzászólás
2010-10-12 10:29:54
@pfecike: Ezt sokszor hallani innen-onnan, hogy a szomszédság így a szomszédság úgy. Sajnos a tapasztalat azt mutatja, hogy ilyen esetekben nem lehet a szomszédságban bízni, nem azért mert bunkók és nem érdekli őket (bár sok esetben ezért sem), hanem mert egyszerűen mire nekik is leesik, hogy mi történik odaát és esetleg a rendőrséget hívják (de többnyire inkább téged, hogy megkérdezzék mi van), addigra a betörők már rég kirámoltak és le is léptek... Nálunk volt már bringa lopás, nyár volt, este értem haza, a hátsó kis szerszámos fészerben tartjuk a bringákat, csak hangriasztó van rajta, a szomszéd fel is kelt a hangra, kinézett, de nem tudta eldönteni, hogy mi indítottuk be a riasztót, vagy nem... már csak akkor eszmélt fel, mikor a kerítés felett átadták egymásnak a bringákat... Mondanom sem kell ez már túl késő volt és a bringákat már nem láttuk viszont. Ezért kell mindenképpen egy olyan rendszer ahol legalább te magad értesülsz a betörés tényéről (persze ennél már csak a távfelügyelet a jobb, ahol azonnal megy az értesítés a rendőrségre és maguk is sietnek ki a helyszínre). Ha legalább te tudsz róla, akkor egy lépcsőfok átugorva és egyből szólhatsz a rendőrségre... na meg jó esetben az elkövető/elkövetők arcát is rögzíti a kamera.
TarlósEvi TarlósEvi
20. hozzászólás
2010-10-13 11:20:40
Válasz a(z) 18. sorszámú hozzászólásra:
Nálunk a riasztórendszer riasztja a központot...szerencsére eddig nem volt nálunk betörés, de már kétszer kiszálltak feleslegesen ellenőrizni a házunk, mikor tévesen jelzett a riasztó. Ez elég kellemetlen..főleg , hogy egy ilyen kiszálláskor sokat elkérnek. :S viszont ha belegondolok inkább kifizetem több pénzért a távfelügyeletet...ők képzettek. tudják mit kell csinálni ha rajtakapnak egy betörőt. Én pl fogalmam sincs hogy reagálnék ilyen esetben. tetszik ebben az otthonőrzőben, hogy saját magad is felügyelheted a házat, és hogy személyes értesítést kapsz, ha történik valami...bár tényleg kéne hozzá még távfelügyelet is, hogy teljesen hatékony legyen. ugye a mi riasztórendszerünkhöz kijönnek a felügyelettől, de saját magam nem tudom nyomon követni az otthon történteket mint ezzel az otthonőrzővel....
alder alder
21. hozzászólás
2010-10-18 11:39:38
Sziasztok, nagyszerű ez az új cucc fantasztikus mit ki nem találnak. Sajnos amikor betörtek hozzánk, akkor még nem voltak ezek a fantasztikus megoldások amiket például ez a rendszer nyújt. Ahogy olvasgatom a t-home oldalán elég kedvezőek a díjazások. Nekem tetszik.
vessel vessel
22. hozzászólás
2010-10-18 13:21:07
Nagyon sok összetevős, hogy mennyi a havidíjja a szolgáltatásnak: függ attól, hogy hány éves hűséget írsz alá, függ attól, hogy milyen csomagot választasz, függ attól, hogy mennyit fizetsz be az eszközökre kezdőbefizetésképp (eszközrészlet egy összegben, kedvezményesen stb) Alapjáraton 2éves eszközrészletfizetővel (ez olyan mintha 2 éves hűségnyilatkozatod lenne) az első 3 hónap tök király, mert addig 1890 huf/hó, tehát úgy hirdetik, hogy az első 3 hónapban nem kell eszközrészletet fizetned. Utána pedig 5380 ft/hó ééés kezdőbefizu 7e ft. Végülis nem rossz.
kurdliB kurdliB
23. hozzászólás
2010-10-20 14:51:41
Válasz a(z) 22. sorszámú hozzászólásra:
Tényleg nem rossz így az ára, de azért is csinálnak ilyen akciókat, hogy minél többen fizessenek elő és írják alá a húségnyilatkozatot. Így jól jár a T-home és mi is :D
Áron Áron
24. hozzászólás
2010-10-20 16:08:31
Válasz a(z) 22. sorszámú hozzászólásra:
A kezdőbefizetés szerintem felfogható beszerelési költségnek, ugyanis tudtommal kérésre kijönnek és beszerelik (bár mindenhol "csináld magad" riasztórendszerként aposztrofálják). A havidíj meg egész elviselhető, ahhoz képest legalábbis mindenképpen, hogy milyen károkat tudnának okozni a betörők ha a saját lakásomba mennének portyázni.
decker decker
25. hozzászólás
2010-10-27 12:21:58
Válasz a(z) 14. sorszámú hozzászólásra:
Nos igen, valóban igazad lehet. Komolyan fontolóra vettem a rendszer beszereltetését, mivel elég sokat tartózkodom a munkám miatt távol, s nincs olyan hely a világon, ami eléggé biztonságos lenne... A családom megvédése a legfontosabb számomra, ha őket biztonságban tudom, nyugodtabban telnek a hétköznapok. Az ára is viszonylag elfogadható, legalábbis a piacon levő többi termékhez képest mindenképpen. Hogy megéri-e, afelől semmi kétségem. Csak nehéz rávenni magát az embernek, hogy belevágjon... De ha sikerül, megosztom a tapasztalataimat mindenkivel.
szelgergo szelgergo
26. hozzászólás
2010-10-28 11:50:50
Válasz a(z) 22. sorszámú hozzászólásra:
legtöbb ember a pénzt nézi,s ez a rendszer sztem ebben nagyon jo ,mert olcsó!ez a 7ezres egyszeri bekötési dij sztem mindenkinek kifizethető,aki biztonságra vágyik,utána pedig mintha valamilyen telefon vagy net elöfizetés lenne,ugyanugy hüségidö keretein belül lehet törlesztgetni...aki egyszobás lakásban van,mint én,annak igazán megéri,mert az egykamerás rendzser az elég kevésbe kerül:)))a 2kamerás kicsivel drágább,de azt ha okosan helyezi el az ember,akkor már családi házat is az ellenörzésünk alatt tarthatunk!szerencsére nekem otthon szinte minden t-home-os,s van olyan telefonom is amivel nyomon követhetem bármikor,hogy mi is történik,igy mikor megláttam nem volt kérdés h ezt a fajta "őrzést" választom..igazság az,hogy ilyesfajtával nem is nagyon találkoztam még,nem tudom mennyi vetélytársa van,s azok miben jobbak vagy rosszabbak....
kurdliB kurdliB
27. hozzászólás
2010-10-28 13:22:30
Válasz a(z) 26. sorszámú hozzászólásra:
Azt tudtad, hogy az első 3 hónapban elengedik az eszközrészlet díját? Aki nem hiszi, itt: http://www.t-home.hu/lakossagi/extrak/digitalis_otthon/otthonorzo megbizonyosodhat róla. Megéri most előfizetni?! Bár lehet ez az akció később is tartani fog.... Mindenesetre halottak napjára szeretnék beköttetni valamit, mert olyankor szeretnek házakat fosztogatni a környékünkön. Remélem a héten még be tudok valamit köttetni...
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.