ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Az „élet könyve”: a Fujitsu Európában is a Lifebookot kínálja
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Az „élet könyve”: a Fujitsu Európában is a Lifebookot kínálja

Az „élet könyve”: a Fujitsu Európában is a Lifebookot kínálja Megszűnik a Fujitsu Siemens Computers és a Fujitsu termékek kínálatának párhuzamossága. A Fujitsu saját tulajdonába vette a korábban Fujitsu Siemens Computers névre hallgató, a német céggel közösen létrehozott vállalatot. Az akvizíció érezhető változással jár a mobil eszközök gyártásában, kínálatában. Az eddig csak Európán kívül kapható egységes Fujitsu Lifebook-választék lesz hozzáférhető Európában is; elbúcsúzik az Amilo és hamarosan az Esprimo Mobile márkanév is. Az új eszközöket a Fujitsu Technology Solutions Kft. Ma délelőtt mutatta be a sajtó képviselőinek. A japán gyártó az innovatív megoldásokban bővelkedő, kompakt, nagyteljesítményű Lifebook noteszgép-sorozattal a középkategóriában meghonosítja a prémium kategóriában megszokott csúcsminőséget és szolgáltatásokat, miközben a vevők árérzékenységét is messzemenőkig figyelembe veszi.

A Lifebook-sorozat minden tagját egységesen Japánban fejlesztik. Valamennyit az alacsony fogyasztás, a megnövelt (egyes gépek esetén extrém hosszú akku-üzemidő), a hosszú életciklus és az ellenőrzötten legmagasabb minőségű alkatrészek felhasználása jellemzi. Az általános és a professzionális noteszgépekre egységesen három év garanciát adnak hazánkban, ráadásul a profi gépekhez további két év garanciaidő-hosszabbítás vásárolható. A noteszgépek alkalmasak mobil szélessáv beépítésére, megtalálható bennük az Anti Theft Protection biztonsági rendszer előkészítése. A ma bemutatott Lifebook-modellek majd’ mindegyike Intel Capella platformon 64-bites Windows 7 operációs rendszerrel működik. A noteszgépek moduláris felépítésének köszönhetően az optikai meghajtó helyére második akkumulátor illeszthető be, ami jócskán megnöveli az üzemidőt – ezzel a fogással az Intel i7/i5/i3 processzoraival szerelt  15,6 hüvelykes kijelzőjű E780-as modell 18 órányi üzemidővel lepi meg a használóját. Az ECO-gombbal az éppen nem szükséges portok kikapcsolhatók, ekként tovább csökkenthető a fogyasztás.


A Lifebook T-sorozat kijelzője két irányban forgatható és így tábla-pécévé alakítható. Széles látószögű, kiemelkedő fényerejű LED-háttérvilágítású kijelzője érzékeli a külső fényt, ekként is segíti a munkát a szabadban. Súlya pusztán 1800 gramm.

A Lifebook S-széria azoknak kínál megoldást, akik a könnyű súly mellett előtérbe helyezik a biztonságot és menedzselhetőséget. Az S710-és és az S760-as egyaránt kihasználja az Intel vPro-technológia lehetőségét. Használójának adatait és tartalmait az illetéktelen kíváncsi szemek elől ujjlenyomat-olvasó védi. Az S760 masszív magnézium házban is kapható.

A Lifebook P770 csúcsminőséget nyújt 12,1 hüvelyk képátlójú, kiválóan látható kijelzőjével és a mobil munkavégzést segíti a beépített WLAN, Bluetooth, beágyazott 3G és webkamera. A mindössze 1400 grammos noteszgép jó esetben 8 óráig használható külső táp nélkül, mivel alacsony fogyasztású, de nagyteljesítményű Intel i7 processzorral és kisebb fogyasztású SSD-vel építik.

Üzleti és lakossági használatra egyaránt alkalmas a P-sorozat másik tagja, a P3110-es. Az elegáns és ultravékony noteszgép a stílus és a teljesítmény tökéletes egyensúlyát testesíti meg: 11,6 hüvelykes LED-világítású kijelzőt kapott és tömege mindössze 1600 gramm. Környezetbarát alkatrészekből készült, különösen kisfeszültségű Intel-processzorral dolgozik. A mintegy hatórás, teljes akku-üzemidő maximális kényelmet kínál az elektromos hálózathoz korlátozottan hozzáférőknek, sokat utazóknak.

A Lifebook NH570 a multimédiás alkalmazásokban nyújt kiemelkedő teljesítményt. A 18 hüvelykes HD+ TFT-kijelző tökéletes vizuális élményt ad. Asztali játékgép helyettesítésére is kínálják. Beépített Bluray-írót kapott, van HDMI-illesztője, Bluetooth és n-szabványú WLAN interfésze.

A Teampad 700-as az egészségügyben, a kereskedelemben, a biztosító társaságoknál és a szolgáltató vállalatoknál változó helyszíneken dolgozó szakemberek ideális munkaeszköze. Az egy kilogrammnál könnyebb érintőképernyős eszköz a legmostohább környezetben is biztonsággal használható, hiszen mozgó alkatrész híján ellenáll az ütésnek és nem zavarja működését az sem, ha víz éri. A ma délelőtti sajtóbemutatón a bekapcsolt gépet egy óvatlan pillanatban (persze szándékosan) leejtették, de a Windows Embedded-es XP-vel dolgozó gépnek ez meg se kottyant. A munkavégzést a beépített Bluetooth, WLAN segíti és 6 órás akkumulátor-üzemidőre számíthatunk.

Az immár csak Fujitsu márkanével szereplő készülékek az első pillantásra műszakilag és használhatóságukban kedvezőbbeknek látszanak, mint az ezennel letűnő Amilók. Bizalmat szavazva a régen nagyrabecsült Lifebook családnak kíváncsian várjuk, hogy sikerül a magyar piacon a Fujitsu mobil eszközökkel tért hódítania a most már teljes egészében japán elkötelezettségű csapatnak.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.