ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Versailles-kastély: el sem készült, már eladó
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Versailles-kastély: el sem készült, már eladó

Versailles-kastély: el sem készült, már eladó

Amerika legnagyobb modern kastélyáért 100 millió dollárt kérnek Sylvester Stallone barátai, David és Jackie Siegel. Bár a káprázatos építmény csak jövőre készül el, de már most minden LEG-et újra ír: Versailles az Egyesült Államok  legnagyobb alapterületű, családi házként épülő ingatlana – kétszer akkora, mint a Fehér Ház – és Florida  legértékesebb lakóépülete.


A bálterem ezer vendég számára.A milliárdos Westgate Resorts mogul, David Siegel, az amerikai filmipar jól ismert forgatókönyvírójának és 
rendezőjének a felesége, Jackie álmodta meg a pazar(ló) pompával felruházott kastélyt a floridai Windermere-ben, miután Las Vegas-i és orlando-i otthonában már kevésbé lelte kedvét. Amióta a golfóriás Tiger Woods Windermere-t választotta lakhelyéül, a természeti szépségekben gazdag település egyébként is sokat emlegetett szereplője a médiának.


A monumentális Versailles-palota (nem tévesztendő össze a Párizs melletti versailles-i kastéllyal!) a csodálatos  Butler tóra néz. A  6206 m2-es alapterületen kialakított 11 konyha,  13 hálószoba, 23 fürdőszoba, liftek, kandallók, játékszoba, görkorcsolyapálya, bowling, wellness, masszázs, spa, két moziszoba, három medence és 20 autó számára garázs elképesztő luxust nyújt. A 40 973 négyzetméteres ingatlanon – a csónakházon és a két teniszpályán kívül – saját pincét is építtet a ház ura a világ legkiválóbb boraiból álló gyűjteménye számára. A ház 
legelőkelőbb része a káprázatos, üvegkupolás bálterem lesz, ahol Jackie 1000 meghívott vendéget tud egyszerre 
fogadni.


A bejárat: lenyűgözően csicsás.David Siegel eredeti terveiben még nem szerepelt tucatnyi hálószoba, korántsem ilyen monumentálisnak indult a beruházás. A felesége azonban folyamatosan bővíttette egy-egy helyiséggel az eredeti koncepciót, mivel biztosítani szerette volna a nyolc gyermekük és az öt bébiszitter tökéletes és zavartalan kényelmét.


A luxusra és a monumentalitásra törekvés jellemzője az amerikai életnek, még ha nem is minden floridai utcasarkon találkozunk olyan lenyűgöző megalomániával, mint a Versailles-kastély esetében – mondta Lucskai Róbert, a Florida Investment Marketing budapesti irodájának a vezetője. A birtok értékesítésének nyilvános meghirdetése is példája annak, hogy a legexkluzívabb floridai ingatlanok vagy Miami Beach álomapartmanjai is elérhetőek „civil” és külföldi vásárlók számára is kellő anyagi ráfordítással és ingatlanirodai segítséggel. A gazdasági válság közelebb hozta a luxust, amit persze tudatosan ki is használnak a befektetőik és a stílusos életvitelt kereső ügyfeleik – hangsúlyozta az irodavezető –, hiszen az eladási árak több évtizedes mélyponton vannak Floridában, és az exkluzív ingatlanok kínálata is gyöngyszemekben bővelkedik az idén.

A Versailles-kastélyt alig három hónapja árulja a Siegel házaspár, mint családi házat. Lesz-e magyar, ki megveszi?

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(0)
(1)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.