Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is

Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is

Esztétikus, klimatizáló és légtisztító hatású, beltéri, függőleges kertfal és a hagyományos kerthez készülő különleges megvilágítás-tervezés is megismerhető lesz Magyarország legnagyobb kerti életmód-kiállításán március 18–20. között, az ötödször az idén rendezendő Gardenexpón.  


Nemcsak szemet gyönyörködtető látványosság, de fűtési iddényben a különösen száraz levegőjű lakások klímáját is egészségesebbé teszi Duronelly Balázs függőleges, virágokból, növényekből felépített zöld fala. Ráadásul bizonyos fajok, mint például a vitorlavirág, a gyökereikkel képesek a mikroorganizmusok megkötésére, és így a levegő megtisztításához is hozzájárulnak. A szubtrópusi növényekre szakosodott Patrick Blanc francia botanikus építette az első függőleges növényfalat 1997-ben, ami alapján a magyar szakember a hazai kiörülmények között fenntartható 
beltéri kertet kifejlesztette. 


„A magyar függőkert csupán egyetlen a sok száz különlegesség közül, ami látható lesz a rendezvényünkön. A 
legnagyobb hazai kertiéletmód-kiállításon elsősorban a kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, ám az is megtalálja a számítását, aki csupán a teraszát szeretné meghittebbé tenni”  – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője, aki szerint a kerti életmód látványos változásokon ment át az utóbbi években, egyre inkább előtérbe állítva a kert kényelmi, kikapcsolódást nyújtó funkcióit. 


A vásár nyolcezer négyzetméterén 150 kiállító vonultatja fel a szakma újdonságait a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig, a teljes hazai kerti életmód-paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és nyereményjátékok teszik színesebbé. 


A Gardenexpo helyszínén és a honlapján regisztráló látogatók között egy 900 ezer forint értékű fődíjat sorsolnak ki a Kika jóvoltából. A háromnapos rendezvény helye a budapesti Papp László Budapest Sportaréna. Nyitva tartás: pénteken és vasárnap 10–18, szombaton 10–20 óráig.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem

Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.

Bezárás
Semjén nyilatkozata kiverte a biztosítékot Kijevben – egységes piaccá soványodhat az EU Többet kell tenni és vállalni minden koalíciós partnernek az «iszlám állam» (ISIS) elleni harcban, és nem a védekezésre, hanem a támadásra helyezve a hangsúlyt – erre ösztökélte partnereit Rex Tillerson amerikai külügyminiszter Washingtonban, ahol 68 ország, köztük hazánk is képviselte magát a NATO-szövetséges külügyminiszteri találkozón – erről a többi között a The New York Times számol be. Az amerikai külügyminiszter szerint új ötletek kellenek az Irakban és Szíriában zajló háborús stratégiához, konkrét elképzelései egyelőre abban merültek ki, hogy az Egyesült Államok Moszulban és Raqqában is az eddiginél nagyobb szerepet fog vállalni.
Nyitottak az uniós pénzügyi szolgáltatások a magyarok előtt Az Európai Bizottság ma cselekvési tervet terjesztett elő azzal a céllal, hogy az európai fogyasztóknak még nagyobb választék álljon rendelkezésükre, és unió-szerte hozzáférhetőbbek legyenek a pénzügyi szolgáltatások. A mai bejelentés központi kérdése a technológia, mivel az innovatív internetes szolgáltatásokkal a fejlődés útja a pénzügyi szolgáltatások integráltabb piaca felé terelődik.
Háromezer-millió forintos informatikai fejlesztés a Waberer’s csoportnál A Waberer’s csoport, Európa egyik nagy fuvarozó vállalata[1] folyamatosan növeli versenyképességét új technológiák fejlesztésével és alkalmazásával. A Waberer’s csoport és az SAP Hungary Kft. bejelentette: a közúti áruszállító harminc hónap alatt 3000 millió forintot költ informatikai rendszerének korszerűsítésére; az első fázis, a vállalatirányítási rendszer cseréje elkezdődött.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
Ütött a Föld órája: az el nem használt energia a legolcsóbb Március 25-én este egy órára ismét elsötétülnek nagyvárosok szerte a világon. Az egy órára vállalt sötétség jelkép, a kevesebb és hatékonyabb energiafogyasztásra hívja fel a figyelmet. A Magyar Energiahatékonysági Intézet (MEHI) is támogatja a kezdeményezést, bár a Föld Órája akcióhoz bárki önként is csatlakozhat.
Kezdődik a nyári időszámítás – kisebb áramszámla, környezetvédelem Minden év március utolsó vasárnapján – az idén március 26-án – kezdődik a nyári időszámítás és október utolsó vasárnapjáig tart. Ezen a hétvégén, vasárnap hajnali 2 órakor kell 3 órára átállítanunk időmérő eszközeinket. Az óraátállítással 1980 óta hazánk – mindenekelőtt a lakosság – tetemes mennyiségű villamos energiát takarít meg.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
DUIHK-Berufsbildungspreis 2017 Zum vierten Mal verlieh die Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer (DUIHK) den Berufsbildungspreis. 2013 mit dem Ziel aus der Taufe gehoben, zur Ausbildung von Fachkräften für Unternehmen, vorrangig kleine und mittelständische, die Mitglied der DUIHK sind, beizutragen.