ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is

Függőkert magyar módra – Gardenexpo ötödször is

Esztétikus, klimatizáló és légtisztító hatású, beltéri, függőleges kertfal és a hagyományos kerthez készülő különleges megvilágítás-tervezés is megismerhető lesz Magyarország legnagyobb kerti életmód-kiállításán március 18–20. között, az ötödször az idén rendezendő Gardenexpón.  


Nemcsak szemet gyönyörködtető látványosság, de fűtési iddényben a különösen száraz levegőjű lakások klímáját is egészségesebbé teszi Duronelly Balázs függőleges, virágokból, növényekből felépített zöld fala. Ráadásul bizonyos fajok, mint például a vitorlavirág, a gyökereikkel képesek a mikroorganizmusok megkötésére, és így a levegő megtisztításához is hozzájárulnak. A szubtrópusi növényekre szakosodott Patrick Blanc francia botanikus építette az első függőleges növényfalat 1997-ben, ami alapján a magyar szakember a hazai kiörülmények között fenntartható 
beltéri kertet kifejlesztette. 


„A magyar függőkert csupán egyetlen a sok száz különlegesség közül, ami látható lesz a rendezvényünkön. A 
legnagyobb hazai kertiéletmód-kiállításon elsősorban a kertben használatos eszközök, kiegészítők átfogó kínálatára koncentrálunk, ám az is megtalálja a számítását, aki csupán a teraszát szeretné meghittebbé tenni”  – fogalmazott Fülöp Judit, a Gardenexpo főszervezője, aki szerint a kerti életmód látványos változásokon ment át az utóbbi években, egyre inkább előtérbe állítva a kert kényelmi, kikapcsolódást nyújtó funkcióit. 


A vásár nyolcezer négyzetméterén 150 kiállító vonultatja fel a szakma újdonságait a kertápolástól, kertészkedéstől a szabadtéri bútorokon, a kerti fényépítészeten át a grillek és kiegészítők világáig, a teljes hazai kerti életmód-paletta megtalálható lesz. A családi eseményt egész napos színpadi műsor és nyereményjátékok teszik színesebbé. 


A Gardenexpo helyszínén és a honlapján regisztráló látogatók között egy 900 ezer forint értékű fődíjat sorsolnak ki a Kika jóvoltából. A háromnapos rendezvény helye a budapesti Papp László Budapest Sportaréna. Nyitva tartás: pénteken és vasárnap 10–18, szombaton 10–20 óráig.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.