ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Fényesebb a Napnál a Sharp – CES-parádé
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Fényesebb a Napnál a Sharp – CES-parádé

Fényesebb a Napnál a Sharp – CES-parádé

Las Vegasban, a fogyasztói, szórakoztató  elektronikai termékek világméretű szemléjén (CES) mutatta be a Sharp az európai piacra szánt 60, 70 és80 hüvelykképátlójú LCD-tévékészülékeit. A holnap záruló termékkiállításon a Sharp az Aquos LCD-tévéivel, hangtechnikai termékeivel, interaktív tábláival és csúcskategóriás teljes HD-kijelzőivel jelent meg.


A Sharp-bemutató egyik kiemelt terméke az LC-80LE844U jelű, 80 colos Aquos 3D LED-tévé, amely egyben a világ első ilyen készüléke; érdekessége, hogy felülete egy55 hüvelykátlójú képernyőnek jó kétszerese. A full HD 1080p LC-80LE844U-ban is megtalálható a Sharp egyedülálló Quattron technológiája, amely az átlagosnál több szín és élesebb 3D-képek megjelenítésére képes. A teljes LED-háttérvilágítással és 240 Hz-es panellal szerelt készülék lényegében teljes mértékben megszünteti a gyorsan mozgó képek megjelenítésekor szokásos képtorzulást, elmosódást.

Ugyancsak a CES-en látható az Aquos LED-készülékek teljes, idei sorozata 32–80 col képátlójú tévék, valamint a húsznál is többféle 60 colos és annál szélesebb képátlójú, többnyire 3D- készüléktípus. Valamennyi Aquos Quattron típus tartalmazza az új Quad Pixel Plus II technológiát, amely minden eddiginél részletgazdagabb képeket, finomabb vonalakat és színátmenetet kínál.

A 9-es sorozatot teljes LED-háttérvilágítással és fényérzékelővel látták el, miáltal gyakorlatilag tökéletes a helyi fényviszonyokhoz igazodó képminőség.

Minden készülék tartalmazza a Sharp okostévé-platformját az Aquos Net+-t, amely a televíziózást valódi multimédiás élménnyé változtatja. Egyetlen gombnyomással elérhetők a YouTube videói, filmek, hírek, időjárás-előrejelzések és a futballhírek. A szaksajtó külön fölhívja a figyelmet a Sharp-készülékek rendkívül alacsony energiafogyasztására. 

Azoknak, akik különösen vékony LED-es tévét keresnek, a Sharp Aquos Freestyle készülékei ajánlhatók. A négy méretben (20, 32, 40, 60 col) méretben kínált modellek ráadásul vezeték nélküli hálózaton keresztül képesek HD-felvételek vételére, így a lakás bármely pontján elhelyezhetők.

A Sharp ICC-4K jelű LED-készüléke az 1080p-s felbontás négyszeresét képes megjeleníteni, ami minden eddiginél élethűbb képminőséget eredményez. Az ICC (Integrated Cognitive Creation Technology) nem csupán a kép HD-ről 4K-ra történő intelligens nagyítás, hanem a természetes képi megjelenítés mai csúcsa. 

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.