ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A Konica Minolta regionális logisztikai központját telepíti hazánkba
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
A Konica Minolta regionális logisztikai központját telepíti hazánkba

A Konica Minolta regionális logisztikai központját telepíti hazánkba

A kelet-közép-európai piac bővülésével számol az irodai és digitális nyomdaipari megoldásokat kínáló Konica Minolta. A japán óriás vállalat vezetősége ezért nemrég úgy határozott, hogy Magyarországot választja regionális logisztikai központjának telephelyéül.


A magyar főváros közelében fekvő Pátyon ötezer négyzetméter alapterületű logisztikai bázis létesül, ahonnan a térség tizenöt országát látja el termékeivel és szolgáltatásaival a Konica Minolta. Ennek az átszervezésnek kétségkívül nagy nyertese Magyarország lesz, hiszen közvetlenül harminc, közvetve pedig összesen csaknem kétszáz új munkahely létesül. A pátyi bázis az új termékek forgalmazásán kívül az üzemeltetésükhöz szükséges kellék- és szervizanyagok raktározásával és elosztásával is foglalkozik.


A magas színvonalú raktárlogisztikai megoldásokat a Konica Minolta Magyarország Kft. számára a Kühne+Nagel cég szállította: a világszínvonalú informatikai rendszert egyszersmind hozzáigazították a sajátos igényekhez.


 

Mint a mai tájékoztatón Ken Osuga, a Konica Minolta Európa elnöke elmondta: eddig Rotterdamból látták el Magyarország mellett Ausztria, Szlovákia, Csehország, Románia, Ukrajna, Bulgária, Szerbia, Horvátország, Szlovénia, Törökország, Görögország, Bosznia-Hercegovina, Albánia és Macedónia piacát, ám a jövőben a magyarországi új központból zajlik majd ez a tevékenység. A pátyi létesítmény 2013 augusztusára éri el teljes kapacitását, s akkor már napi öt kamion áru befogadására és kezelésére lesz képes, illetve naponta mintegy nyolcszázötven küldeményt indítanak útra onnan. A közeli múltban tapasztalt dinamikus növekedésen kívül a hatékonyság növelése, a rugalmasság és az ügyfelek minőségi kiszolgálásának követelménye is indokolta a logisztikai központ kialakítását. A versenyelőnyök kihasználásával csökkenthetők a költségek, ami a végfelhasználói árakban is tükröződik majd – hangsúlyozta a japán vállalat elnöke. Pátyon a tervek szerint egyébként nemcsak raktározással és árukezeléssel, hanem az új irodai gépek előkészítésével, a használt berendezések újraértékesítésével, illetve hulladékkezeléssel és újrahasznosítással is foglalkoznak majd.


A pátyi beruházást beharangozó budapesti tájékoztatón az is elhangzott, hogy a japán nagyvállalat további beruházásokat tervez a „keleti régiót” felölelő 24 ország jobb kiszolgálása végett. Lengyelország és Csehország mellett Magyarországon is létesül jövőre tudásközpont, ahol magyar mérnökök bevonásával dolgoznak ki egyebek mellett új nyomdaipari és IT-megoldásokat, és a fejlesztések mellett tanácsadással is foglalkoznak. Nemsokára csaknem tucatnyi országban végeznek szintfelmérést annak meghatározására, hogy voltaképpen milyen tudásközpontot hozzanak létre. Ez a beruházás Magyarország számára újabb munkahelyek megteremtésével, illetve megőrzésével kecsegtet, miközben eleget lehet tenni a költségmegtakarítás és a hatékonyság szempontjainak is.

A Konica Minolta Business Technologies, Inc., (Tokió) irodai és digitális nyomdaipari felhasználók számára magas színvonalú szolgáltatásokat, termékeket, rendszereket valamint megoldásokat fejleszt és forgalmaz. A japán nagyvállalat termékei a színes és a fekete-fehér A3-as és A4-es multifunkciós berendezésektől a digitális nyomdaipari rendszereken, lézernyomtatókon át menedzsment-szoftverekig terjednek. A 28 500 alkalmazottat foglalkoztató cég – leányvállalatai és viszonteladói révén – a világ több mint kilencven országban van jelen. Árbevétele a 2010/2011. pénzügyi évben meghaladta a 4,8 milliárd eurót.

 

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(2)
(1)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.