ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Karintia – napfény, dél, életöröm
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Karintia – napfény, dél, életöröm

Nem tudható, hogy a tévé szilveszteri showja óta hány hazánkfia-lánya kereste föl Karintiát, azt viszont igen, hogy egy év alatt 17 százalékkal nőtt az Ausztria legdélibb tartományában időző honfitársaink száma. Magyarjaink tavaly 237 ezer vendégéjszakát töltöttek e rendkívül sokszínű tájon, hol mindaz föllelhető, ami kelléke a kellemes kikapcsolódásnak. Pompás hegyek, iható vizű tavak (a csaknem 1300-ból 200 csábít fürdésre tavasztól őszig), romantikus völgyek, csábító alpesi rétek, otthonos városok, vendégmarasztaló falvak, majorságok
Rengeteg napsütés, fürdőzés és felhőtlen szórakozás – ez jellemzi a Karintiában töltött nyári üdülést. A már csaknem mediterrán tájék éghajlata kellemesen meleg, lakói latinosan vendégszeretők, osztrákosan jó kedélyűek, barátságosak. A szállások és az ellátás minden igénynek (és pénztárcának) megfelelők; a vendég biztos lehet benne, hogy amit a helyi idegenforgalmi iroda munkatársai ígérnek, azt az ember meg is kapja. Sőt, többet, hogy legközelebb is Karintiát válassza üdülésre, pihenésre, kikapcsolódásra.

A CSALÁDI ÜDÜLÉS FELLEGVÁRA

A hegyek és tavak sajátos változatossága eleve egyedülállóvá teszi az üdülést. Karintia a Hohe Tauern és a Nockberge nemzeti parkkal két, egyedülállóan sajátos természeti gyöngyszemet is tartogat vendégeinek. A hegyek egyaránt felejthetetlen élményt kínálnak azoknak, akik a különleges, nehéz túrákat és hegymászást részesítik előnyben, és azoknak is, akik a kényelmesebb, nyugodtabb kirándulásokat kedvelik.
Ausztriában itt a legsűrűbb a családbarát üdülőhelyek hálózata. A családi szállodákban, kempingekben, falusi házaknál tárt karokkal fogadják a szüleikkel, nagyszüleikkel érkező gyerekeket.

Látványos sportesemények – a strandröplabda-világbajnokságtól az Iron Man versenyig, zenei élmények – a Napóleon című musical a tavi színpadon, sztárok éjszakája, a Karintiai Nyár sokszínű rendezvényei, a Millstatti Zenei Hetek, valamint számtalan kulináris ünnep kínálnak változatos kikapcsolódást.

TAKARÉKOS MEGOLDÁS: A KARINTIA-KÁRTYA

„Beleértve a szabadidős programokat is“ – ez a lényege a Karintia-kártyának. A chipkártyának köszönhetően (32 euró egyszeri díj kifizetése után) az üdülés alatt (legföljebb 2 héten át) több mint 100 vonzó karintiai szabadidős program élvezhető ingyen. A hajókázásért és a hegyi felvonók használatáét sem kell fizetni, érdemes tanulmányozni a kártya internetes honlapját: www.kaerntencard.at.

A sok-sok engedmény mellett a kártya további kedvezményekre is jogosít: a gyerekek 6-tól 15 éves korig 13 eurót fizetnek a kártyáért, a 6 évesnél kisebbek, valamint a család 3. gyermeke ingyen kapják a kártyát.

A Karintia-kártya által igénybe vehető szolgáltatások sora kiterjed a vadasparkokra, állatkertekre, és további természeti élményekre, a hagyományőrző karintiai népművészeti foglalkozásora, a szabadidő- és meseparkok kínálta szórakozásra. A víz barátai 16 élményfürdőt próbálhatnak ki általa. A kultúra szerelmesei pedig múzeumokban, valamint történelmi épületekben hódolhatnak szenvedélyüknek.

A Karintia-kártya március 26–október 26-ig érvényes.

ISTEN HOZTA!-AJÁNLATCSOMAGOK AZ ÚJ EU-POLGÁROKNAK

Ausztria legdélibb tartománya, az Olaszországgal és Szlovéniával határos, személyautóval könnyedén megközelíthető karintiai ajánlatcsomag tartalma: 5 éjszaka bármely szálláskategóriában, továbbá a Karintia-kártya. Az öt éjszaka reggelivel, panzióban már személyenként 95 eurótól foglalható. Vendégházban vagy háromcsillagos szállodában félpanzióval az ár 149 euró személyenként. Még a négycsillagos hotel + félpanziós ellátás is megfizethető: öt éjszakára (tehát hat napra!) személyenként 199 euró az ára. Az ajánlatcsomag valamennyi Karintiai régióban foglalható, és május 1-jétől július 10-ig, valamint augusztus 20-tól október 26-ig érvényes.

Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
címkék: 
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.