ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Vízmelegítőtől a motorkerékpárig: a Bosch a hálózatba kapcsolás éllovasa
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Vízmelegítőtől a motorkerékpárig: a Bosch a hálózatba kapcsolás éllovasa

Vízmelegítőtől a motorkerékpárig: a Bosch a hálózatba kapcsolás éllovasa

Hétköznapjainkat minden eddiginél egyszerűbbé, kényelmesebbé és biztonságosabbá tévő hálózatba kapcsolt technikákat mutat be a Bosch a CES 2017 kiállításon január 5–8. között. A technológiák és szolgáltatások nemzetközi szállítója merőben újszerrű megoldásokat vonultat föl az okosotthon, az okosváros, a hálózatba kapcsolt mobilitás, az Ipar 4.0 és az érzékelők területén.


A CES 2017 innovációs díjak közül – amelyekkel minden évben a legjobb termékeket tüntetik ki a szakvásárra készülőket – négyet a Bosch három okos terméke kapta: egy hálózatba kapcsolt vízmelegítő, valamint két innovatív megoldás motorkerékpárok számára.

Akár útközben, távolról is kényelmesen ki- vagy bekapcsolható a vízmelegítő, szabályozható a vízhőmérséklet, ellenőrizhető a berendezés üzemállapota egy okostelefon-alkalmazás segítségével. E jellemzők győzték meg a zsűrit, ezeknek köszönhetően tüntették ki a „Háztartási berendezések” (Home Appliances) kategóriában. A Greentherm 9000iSE internet-kapcsolatának köszönhetően kényelmesen, okostelefon vagy táblagép segítségével vezérelhető az eszköz.

Összesen három díjjal ismerte el a zsűri a vállalat motorkerékpárok számára kínált rendszereit. A motorosinformációs rendszer, amely a hagyományos műszeregységet képernyőre cseréli, egyből duplán lenyűgözte a döntnököket: győzött a „Járműben lévő audió/videó” (In-Vehicle Audio/Video) kategóriában és díjat nyert a „Járművek intelligens rendszerei” (Vehicle Intelligence) kategóriában is. A hálózatba kapcsolt integrált műszeregység (integrated connectivity cluster) a motorkerékpár műszerfalának minden műszerét egyetlen képernyőben egyesíti. Emellett szavatolja, hogy a motoros biztonságosan használja az okostelefonját. A rendszer előnye, hogy a kijelzést automatikusan a felhasználáshoz igazítja. Így a motoros mindig csupán azokat az információkat kapja meg, amelyek éppen szükségesek. Ez csökkenti a figyelemelterelés mértékét, és ezzel növeli a biztonságot. Például: a sebesség növekedésével fokozatosan minden információt eltüntet a sebességmérő és a figyelmeztető jelzések kivételével. Közvetlen napsütésnél is egyértelműek a kijelző színei, nagy a kontraszt, sötétben pedig nem vakít a képernyő. Ezenkívül az eső sem árt neki. Zeneválasztás vagy telefonhívások fogadása – a kormányon található távirányítóval minden fontos okostelefon-funkció kezelhető menet közben még kesztyűben is, vagyis a készüléket nem kell kézbe venni. A rendszer – az első társítást követően – Bluetooth segítségével automatikusan és azonnal csatlakozik az okostelefonhoz és a sisakba beépített fejhallgatóhoz.

A kis motorkerékpárokhoz és robogókhoz kínált, hálózatba kapcsolt biztonsági megoldás is dobogós – ez az innováció szintén a „Járművek intelligens rendszerei” kategória díjnyertese. A Bosch hálózatba kapcsolt biztonsági megoldása (lean connectivity unit, gazdaságos összeköttetési egység) az okostelefont Bluetooth segítségével összekapcsolja a használó kis motorkerékpárjával vagy robogójával. A gazdaságos összeköttetési egység legfontosabb részei: egy távirányító a kormányon, az okostelefonnal összeköttetést biztosító doboz és egy alkalmazás. Ha a motoros elesik, akkor az alkalmazás automatikusan elküldi egy üzenetben a jármű koordinátáit az előre meghatározott, vész esetén értesítendő számra. Olyan helyzetekben, amikor a motoros nem érzi magát biztonságban, a kormányon elhelyezett távirányítóval segélyhívást kezdeményezhet. Ebben az esetben is üzenetben tájékoztatja a rendszer az előre beállított, vész esetén értesítendő személyt. A bukási értesítéssel szemben segélyhíváskor rendszeres időközönként elküldi a pozícióinformációkat. A gazdaságos összeköttetési egység azt is lehetővé teszi, hogy a használó okostelefonnal oldja a kormányzárat és engedélyezze a gyújtást. A rendszerhez tartozó alkalmazással a tulajdonos megoszthat egy „okostelefonos kulcsot”, így például a családon belül továbbadhatja a jármű használati jogát. Telefonfunkciókat is kezel: a gazdaságos összeköttetési egység kívánságra automatikusan elutasítja a beérkező hívásokat akkor, amikor a jármű mozog.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.