ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch

A Hatvani Ipari Parkba telepíti közép-kelet-európai logisztikai központját a Bosch

Daniel Korioth, a magyarországi Bosch-csoport vezetője a Külügyminisztériumban ma délelőtt újságírók előtt hangoztatta: cége továbbra is elkötelezett amellett, hogy hazánkat tekintse legfőbb térségi bázisának. Ennek megfelelően megállapodtak a magyar illetékesekkel, hogy 2018-tól tizenhat évre szóló bérleti szerződés alapján kereken 62 ezer négyzetméteres terület bérel a Bosch, ahonnan egész kelet-közép-európai tevékenysége logisztikai teendőit elláthatják, miközben 250 új munkahelyet kínálnak a környék munkavállalói számára.


Daniel Korioth bejelenti a beruházást.Szabó Zsolt, a fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár szerint a Hatvani Ipari Park képviselői három évvel ezelőtt keresték meg a Boscht, hogy felajánlják az újonnan létrehozandó ipari park legnagyobb egységét a német partner számára, és szerencsés módon az éppen terjeszkedési lehetőséget kereső cég azonnal vevő lett. A hosszú tárgyalássorozat lezárásaként ma aláírhatták a város és az ország számára egyaránt kiemelkedően fontos megállapodást.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a megállapodást ismertető sajtóeseményen hangsúlyozta: a Bosch-sal létrejött megállapodás része az Ipar 4.0 elnevezésű kormányprogramnak, amely egyszerre kíván reagálni a patrióta amerikai politika, a Brexit, a kínai expanzió, illetve a digitális korszak bekövetkezte révén előállt új gazdasági-politikai helyzetre, és amelynek egyik sarkköve minden tekintetben világszínvonalú ipari parkok létesítése szerte az országban, kielégítendő a legkorszerűbb iparvállalatok hazai telephelyigényét. A Bosch a második ebben a sorban, a tavaly novemberben a pátyi ipari parkot választó svájci Kühne+Nagel után.

A Bosch magyarországi cégcsoportja az ország első számú termelővállalat-komplexuma, amelynek tíz vállalata összesen közel 14 200 alkalmazottat foglalkoztat, és tavaly 960 000 millió forint árbevételt generált, így összességében a harmadik legnagyobb hazai vállalkozás, amely a mai megállapodás szerint a következő hat évben minimum 60 millió eurónyi alkatrészt és más árut vásárol a magyar beszállítóktól.

A sajtótájékoztatón a tárcavezető azt is bejelentette, hogy tegnap véglegessé vált: a világ legnagyobb alapkezelője, a Blackrock is Budapesten nyit új innovációs központot, és ezzel a lépéssel megerősíti Magyarország szerepét a nemzetközi pénzvilágban.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!
Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!

Mától új köntösben jelenik meg a 17 évvel ezelőtt alapított, a 18. évfolyamába lépett internetes napilap, az „Infovilág – a hiteles hírportál”. A kis híján 37 ezer hírt és 80 ezernél több illusztrációt tartalmazó, sokak számára internetes krónikaként, archívumként is szolgáló Infovilág természetesen csak küllemében változott.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.