Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

A szokásos Valentin napi ajándékok mellé – mint az édesség, a virág vagy a romantikus vacsora – most akár egy méhkirálynőt is örökbe fogadhatott Bécsben az, aki valami igazán különlegessel szerette volna meglepni a kedvesét. Az örökbe fogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.


A Consumer Check kereskedelmi szövetség felmérése szerint az idén is a virág, az édesség és a gyertyafényes vacsora a legkedveltebb Valentin napi ajándék a bécsiek körében. A jeles nap alkalmából a férfiak átlagosan 62 eurót, a hölgyek pedig 46 eurót költöttek.

A legkedveltebb ajándék most is a virág volt, február 14. környékén 20 millió vágott és 12 millió cserepes növényt forgalmaztak az osztrák virágboltok. A rangsort a sárga és narancssárga primulák vezették, mivel azoknak van egy kis illata. Őket a kedves, cserepes mini nárciszok követik. Nemcsak ezen a napon, de egész évben az orchideák viszik a prímet a cserepes növények között, a vágott virágok közül pedig a nárcisz és a tulipán fogy a legnagyobb számban. Nagy visszatérő volt az idén a gerbera, amely egyre több színben és egyre változatosabb formájú virágzattal kapható. Az örök kedvenc, a rózsa természetesen továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a szerelmesek körében.

Szintén népszerű Valentin napi ajándék volt a praliné – minden harmadik osztrák egy doboz nemes édességgel kedveskedett partnerének. Aki azonban valami igazi különlegességgel akarta meglepni szíve választottját, az most először méhkirálynőt is örökbe fogadhatott neki. Az ötlet a Hietzingi Népfőiskolától származik, amely nemcsak méhkaptáraknak viseli a gondját az épülete tetején, de munkatársai előadásokat is tartanak a szorgalmukról világhírű rovarok népszerűsítésére.

Valentin alkalmából most 100 euróért bárki örökbe fogadhatott egy-egy méhkirálynőt, amely egy éven át viseli a megajándékozott hölgy nevét. Az örökbefogadási oklevél mellé egy üveg méz és egy fénykép is jár a névtáblával ellátott méhkaptárról. Ráadásul a népfőiskola az évben többször is beszámol a méhkirálynő hogylétéről. Az örökbefogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Bezárás
Csak együtt és összehangolt megközelítéssel kezelhetők a migrációs kihívások – Avramopoulosz EU-biztos budapesti sajtónyilatkozata Dimitrisz Avramopoulosz migrációs ügyekért, uniós belügyekért és uniós polgárságért felelős biztos ma Budapesten megbeszélést folytatott Pintér Sándor belügyminiszterrel és Trócsányi László igazságügyi miniszterrel. A megbeszélést követően közös sajtótájékoztatót tartottak. Avramopoulosznak a sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozatát az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének sajtófőnöke, Felix Bubenheimer – exkluzív közlésként – az Infovilág rendelkezésére bocsátotta magyarul.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
SPAR-ék szerint is nagy baki a nagypénteki boltbezárás Nem spóroltak, minek is tették volna, a SPAR Magyarország vezetői a nálunk tavaly negyedszázados kiskereskedelmi bolthálózat 2016-i eredményeinek a – stílusosan – leltárba vételével, amikor ma délben újságírók előtt beszámoltak az osztrák gyökerű társaság itthoni sikereiről.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
A 77 Elektronika világújdonsága nyerte el a Magyar Innovációs Nagydíjat A 77 Elektronika Kft. világviszonylatban is egyedülálló félautomata vizeletüledék-analizátor termékcsaládja nyerte el a 2016. évi Magyar Innovációs Nagydíjat. A fejlesztés egy teljesen új termékkategóriát hozott létre, a humán és az állatgyógyászatban egyaránt alkalmazható.
A kormány ellehetetleníti a magyar piacon működő médiavállalatokat A kormány az Európai Bizottság 2016. november 4-i határozatára és az Európai Bíróság március 24-i végzésére reagálva tegnap benyújtotta azt törvénytervezetet, amely szerint az eddigi 5,3% helyett az idén január 1. és május 31. között 0% lesz a reklámadó mértéke, majd június elsejétől 9%-ra emelkedik az adóteher.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Verkehrsmuseum baut Schiffsbrücke HajóHíd, Schiffsbrücke ist der Titel der vom Verkehrsmuseum gestarteten Programmreihe. Der dafür entsprechende Schauplatz: das Museumsschiff Kossuth, vor Anker am Pester Donaukai. Einmal im Monat (nächster Termin 27. April) laden Verkehrsexperten, Historiker u.a. Leute vom Fach zum Vortrag mit anschließender Diskussuion auf die Kossuth ein.