17. AV Trend & Hifi Show
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

A szokásos Valentin napi ajándékok mellé – mint az édesség, a virág vagy a romantikus vacsora – most akár egy méhkirálynőt is örökbe fogadhatott Bécsben az, aki valami igazán különlegessel szerette volna meglepni a kedvesét. Az örökbe fogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.


A Consumer Check kereskedelmi szövetség felmérése szerint az idén is a virág, az édesség és a gyertyafényes vacsora a legkedveltebb Valentin napi ajándék a bécsiek körében. A jeles nap alkalmából a férfiak átlagosan 62 eurót, a hölgyek pedig 46 eurót költöttek.

A legkedveltebb ajándék most is a virág volt, február 14. környékén 20 millió vágott és 12 millió cserepes növényt forgalmaztak az osztrák virágboltok. A rangsort a sárga és narancssárga primulák vezették, mivel azoknak van egy kis illata. Őket a kedves, cserepes mini nárciszok követik. Nemcsak ezen a napon, de egész évben az orchideák viszik a prímet a cserepes növények között, a vágott virágok közül pedig a nárcisz és a tulipán fogy a legnagyobb számban. Nagy visszatérő volt az idén a gerbera, amely egyre több színben és egyre változatosabb formájú virágzattal kapható. Az örök kedvenc, a rózsa természetesen továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a szerelmesek körében.

Szintén népszerű Valentin napi ajándék volt a praliné – minden harmadik osztrák egy doboz nemes édességgel kedveskedett partnerének. Aki azonban valami igazi különlegességgel akarta meglepni szíve választottját, az most először méhkirálynőt is örökbe fogadhatott neki. Az ötlet a Hietzingi Népfőiskolától származik, amely nemcsak méhkaptáraknak viseli a gondját az épülete tetején, de munkatársai előadásokat is tartanak a szorgalmukról világhírű rovarok népszerűsítésére.

Valentin alkalmából most 100 euróért bárki örökbe fogadhatott egy-egy méhkirálynőt, amely egy éven át viseli a megajándékozott hölgy nevét. Az örökbefogadási oklevél mellé egy üveg méz és egy fénykép is jár a névtáblával ellátott méhkaptárról. Ráadásul a népfőiskola az évben többször is beszámol a méhkirálynő hogylétéről. Az örökbefogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
„A gyertyák forradalma” Dél-Koreában
„A gyertyák forradalma” Dél-Koreában

Dacolva a fagypont alatti hőmérsékletekkel, csaknem két hónapig több mint egymillióan tüntetettek Dél-Koreában Pak Kunhje elnök asszony azonnali lemondását követelve. Ilyen tömeges tüntetésre nem volt példa az országban a diktatúra 1987-i bukása óta. (A szerző a Le Monde diplomatique koreai kiadásának igazgatója, egyetemi tanár a szöuli Kyung Hee Cyber Egyetemen.)

Bezárás
Orbán Viktor vágya a Nagy-Magyarország – Kaczyński Merkelhez közelít Két bolygó az állócsillag Merkel körül – ezzel a címmel közöl elemzést a bécsi Die Presse Orbán Viktor magyar és Jarosław Kaczyński lengyel vezetőről. Ők azt a másik, keleti Európát testesítik meg, amely következetesen elveti a nemzetek Európája utáni szép új világot – írja az osztrák lap szerzője. Mindkét politikus a német kancellár körül kering ugyan, de Orbán egyre távolabb sodródik a központi csillagtól, míg Kaczyński éppenséggel közelít ahhoz – olvasható a Die Pressében.
„A gyertyák forradalma” Dél-Koreában Dacolva a fagypont alatti hőmérsékletekkel, csaknem két hónapig több mint egymillióan tüntetettek Dél-Koreában Pak Kunhje elnök asszony azonnali lemondását követelve. Ilyen tömeges tüntetésre nem volt példa az országban a diktatúra 1987-i bukása óta. (A szerző a Le Monde diplomatique koreai kiadásának igazgatója, egyetemi tanár a szöuli Kyung Hee Cyber Egyetemen.)
Nem engedélyezték a Central Digitális Média Kft. megvételét A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megtagadta a szakhatósági hozzájárulást, így a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtiltotta a Magyar RTL Televízió Zrt. és a Central Digitális Média Kft. közötti összefonódást.
Mi szemnek, fülnek ingere – japán tévécsodák Majna-Frankfurtban  Először érkeznek Európába az új OLED televíziók, a legújabb Technics lemezjátszók, számos új konyhai gép, szépség- és testápolási termékek: ma a majna-frankfurti Panasonic Convention szakkiállításon mutatkozik be a jeles japán gyártó termékeinek széles választéka – az audiovizuális készülékektől, a konyhai kisgépeken keresztül, a szépség- és testápolási termékekig.              
Kutatók a Balaton jegén Az utóbbi évek enyhe telei után idén újra befagyott a Balaton – az időjárási helyzet a tudósoknak is kedvezett. Kihasználva, hogy a tó jege elérte a 30 cm-es vastagságot, az MTA kutatói fúróexpedíciót szerveztek a jégre. A tavi üledékek, így a Balaton üledékének a vizsgálatával ugyanis jobban megismerhetők a földtörténeti közelmúltban lejátszódott éghajlati változások, egyben a jelenlegi globális felmelegedés várható hatásainak megértéséhez is közelebb juthatunk.
Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 
„Botticelli: Dante pokla – művészettörténeti rejtélyek magyar vonatkozásokkal A Pannonia Entertainment „A művészet templomai” című sorozatának legújabb része a „Botticelli: Dante pokla”. Minden idők egyik legcsodálatosabb, ugyanakkor legizgalmasabb művészettörténeti alkotása február 16-tól látható a mozikban. A német és olasz filmesek egészen különleges élményt nyújtó 95 percet ajándékoznak a nézőknek.
Botticelli: Dantes Inferno Die Tempel der Kunst: ab 16. Februar ist Teil 7 in den ungarischen Kinos, speziell im Urania, wo schon die vorausgegangenen sechs Dokumentarstreifen  von den Uffizien in Florenz über einzelne Künstler und bis zu den Kirchen Roms gezeigt wurden. Der Filmvetrieb Pannonia Entertainment hat sich auf diese anspruchsvolle Aufgabe der ’Volksbildung’ spezialisiert, und ist bislang damit richtig gefahren.