ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

Szeretet: örökbe fogadott méhkirálynő és nyelvoktatás

A szokásos Valentin napi ajándékok mellé – mint az édesség, a virág vagy a romantikus vacsora – most akár egy méhkirálynőt is örökbe fogadhatott Bécsben az, aki valami igazán különlegessel szerette volna meglepni a kedvesét. Az örökbe fogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.


A Consumer Check kereskedelmi szövetség felmérése szerint az idén is a virág, az édesség és a gyertyafényes vacsora a legkedveltebb Valentin napi ajándék a bécsiek körében. A jeles nap alkalmából a férfiak átlagosan 62 eurót, a hölgyek pedig 46 eurót költöttek.

A legkedveltebb ajándék most is a virág volt, február 14. környékén 20 millió vágott és 12 millió cserepes növényt forgalmaztak az osztrák virágboltok. A rangsort a sárga és narancssárga primulák vezették, mivel azoknak van egy kis illata. Őket a kedves, cserepes mini nárciszok követik. Nemcsak ezen a napon, de egész évben az orchideák viszik a prímet a cserepes növények között, a vágott virágok közül pedig a nárcisz és a tulipán fogy a legnagyobb számban. Nagy visszatérő volt az idén a gerbera, amely egyre több színben és egyre változatosabb formájú virágzattal kapható. Az örök kedvenc, a rózsa természetesen továbbra is töretlen népszerűségnek örvend a szerelmesek körében.

Szintén népszerű Valentin napi ajándék volt a praliné – minden harmadik osztrák egy doboz nemes édességgel kedveskedett partnerének. Aki azonban valami igazi különlegességgel akarta meglepni szíve választottját, az most először méhkirálynőt is örökbe fogadhatott neki. Az ötlet a Hietzingi Népfőiskolától származik, amely nemcsak méhkaptáraknak viseli a gondját az épülete tetején, de munkatársai előadásokat is tartanak a szorgalmukról világhírű rovarok népszerűsítésére.

Valentin alkalmából most 100 euróért bárki örökbe fogadhatott egy-egy méhkirálynőt, amely egy éven át viseli a megajándékozott hölgy nevét. Az örökbefogadási oklevél mellé egy üveg méz és egy fénykép is jár a névtáblával ellátott méhkaptárról. Ráadásul a népfőiskola az évben többször is beszámol a méhkirálynő hogylétéről. Az örökbefogadás árából német nyelvtanfolyamot szerveznek menekülteknek.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben

Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.