ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Mi szemnek, fülnek ingere – japán tévécsodák Majna-Frankfurtban
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Mi szemnek, fülnek ingere – japán tévécsodák Majna-Frankfurtban

Mi szemnek, fülnek ingere – japán tévécsodák Majna-Frankfurtban

 Először érkeznek Európába az új OLED televíziók, a legújabb Technics lemezjátszók, számos új konyhai gép, szépség- és testápolási termékek: ma a majna-frankfurti Panasonic Convention szakkiállításon mutatkozik be a jeles japán gyártó termékeinek széles választéka – az audiovizuális készülékektől, a konyhai kisgépeken keresztül, a szépség- és testápolási termékekig.              


Az idei termékbemutató és szakmai eszmecsere középpontjában az intelligens városok (Fujisawa fenntartható intelligens város, FSST, a Tsunashima SST és a Future Living Berlin) kiváló példák állnak, bizonyítandó a Panasonic lankadatlan innovációs munkáját, amivel már ma megjeleníti a jövő életviteli koncepcióit. Az akkumulátoros tárolástól a napenergiát hasznosító technológiákon keresztül a hőszivattyúkig terjedő energetikai megoldások ezekben és más városokban is a fejlődést reprezentálják, és új módszerként jelennek meg az energia létrehozásában, tárolásában, kezelésében és hatékonyságában. Egy rövid tudósításban nem jeleníthető meg még vázlatosan sem a ma kezdődött és holnap véget érő termékbemutató valamennyi újdonsága, ezért az olvasó utólagos beleegyezésével most csak a Panasonic OLED- és LED-tévé zászlóshajóiról adunk hírt. A készülékek a technológiai és áruszemle „Hollywoodi moziélmény” részlegének látványossága.

Szakmabeliek szerint az EZ1000 és EZ950 4K Pro HDR (—>nagy dinamikatartományú kép) OLED (—> Organic Light-Emitting Diode —> szerves fénykibocsátó dióda) televíziók „új referenciaszintet képviselnek a televíziózás világában az idén”. A valaha volt legpontosabb színeknek (Studio Colour HCX2 processzor) köszönhető, példátlan pontosságú és látványos szépségű képeivel az EZ1000 és EZ950 modell megjeleníti a legújabb OLED-technológia teljes kontraszt- és a színpotenciálját.

A kategória (egyik) zászlóshajója, az EZW1004 modell a forma és funkció tökéletes keverékét nyújtja 40 wattos „dinamikus penge-hangszóró” hangrendszerével, amelyet megálmodói az állványba építettek be, így a képernyő már-már lebegni látszik a hangszóró fölött. A jövőre 100 esztendős Matsushita vállalatóriás audió-márkájának, a Technicsnek a mérnökei hangolták a dinamikus penge-hangfalakat, melyek a lehető legjobb hangzással teszik utolérhetetlenné az OLED-tévét. A vékony audiórendszer 14 hangszóróegységet foglal magába: nyolc mély-, négy közép- és két magassugárzót, valamint egy quad passzívsugárzót a mély hangszínek erősítéséhez.

A Panasonic a mai bemutatón jelentette be: bővíti 4K Pro HDR Ultra HD OLED televízióinak sorát: megjelenik az EZ1000 77 hüvelykes változata, valamint az OLED-tévék második sorozata, az EZ950, amelyet 65, illetve 55 hüvelyk átlójú verzióban kínál a kereskedelem. Elhangzott a bemutatón: mindkét modellben a Panasonic új, csúcstechnológiát képviselő Studio Colour HCX2 chipsetje dolgozik. Ezt az alkatrészt mindeddig csak a dollár tízezrekért kínált profi monitorokba szerelték be. A 65 hüvelyk átlójú EZ1000 televízió, valamint a 65 és 55 hüvelykes EZ950 térségünkben a nyár elején jelenik meg; a 77 hüvelykes EZ1000-re az őszig kell várni.

A 4K Pro HDR jellemzőkkel gazdagított EZ1000 és EZ950 modell egy sor újonnan kifejlesztett elemet tartalmaz, mint például HDR fényerőfokozót, amely a HDR képminőséget optimalizálja erősen megvilágított helyiségben. Az ilyen körülmények között nehezen látható sötét jeleneteket optimalizálja a készülék, növelve a luminanciát a kevésbé fényerős helyeken, így a jelenetek az eredeti szándéknak megfelelően élvezhetők még világosabb környezetben is.

Az EZ1000-t Absolute Black szűrővel is ellátták tervezői. A szűrő elnyeli a környezeti fényt, hogy kiiktassa a tükröződést, így biztosítva a legtisztább, legpontosabb fekete szintet, ami különösen előnyös erősen megvilágított helységekben.

A Panasonic plazmatévéi és profi televíziós és filmes készülékei mindig is mintaként szolgáltak az ágazatban. Az évtizedek alatt megszerzett szaktudás jelenlegi csúcsa az újonnan megalkotott Studio Colour HCX2 4K processzor, amely eddig példátlan pontossággal jeleníti meg a színskálát, a kivételes feketéket, és hihetetlen fényerőt kínál a HDR OLED-panelen. Az OLED-tévé minden egyes képpontja saját fényt bocsát ki, ami lehetővé teszi a részletekben gazdag megjelenítést a sötét területeken.

Érdekesség: a Studio Colour HCX2 4K processzor finomhangolására hollywoodi szakértőket kértek föl a japán mérnökök, hogy az OLED-technológia kivételesen széles, 1 milliárd színből álló színskáláját kezelni tudja, és ezáltal a kép híven tükrözze a filmkészítők eredeti szándékát.

Az EZ1000 és az EZ950 modellekben ölelkezik a belbecs és a külcsín, miután a Panasonic Art&Interior (művészet és lakberendezés) koncepciója alapján tervezték őket. A finom dizájn és a kiváló minőségű anyagok együttesen olyan esztétikusak, hogy még a legkényesebb ízléssel berendezett otthonok eleganciáját is képesek növelni.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.