17. AV Trend & Hifi Show
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Magyarország elfeledkezett keresztény gyökereiről?

Magyarország elfeledkezett keresztény gyökereiről?

Ízekre szedi a Financial Times a magyar kormány bevándorlást és határellenőrzést tovább szigorító jogszabály-módosítását, aminek a szerző és az emberi jogi szervezetek szerint is az lesz a következménye, hogy Brüsszel ellentámadásra kényszerül. Ha még ebben a hónapban elfogadja magyar parlament a törvényt, amely konténertáborokba zárja a menekülteket mindaddig, amíg státuszuk nincs véglegesítve, akkor Európa legszigorúbb menekültügyi jogszabályát Magyarország fogja jegyezni. Orbán Viktor előre jelezte, hogy fel van készülve a Brüsszellel szembeni harcra, s minden bizonnyal ez lesz harmadik terminusának utolsó uniós mérkőzése.


A magyar miniszterelnök ezzel rajzolta meg kormányzásának igazi karakterét, miközben a Fideszt radikális euroszkeptikus táborrá alakította, amely a liberálisok prófétáival ment szembe, igyekezvén maga lá gyűrni a világrendet – jellemzi Orbán kormányzását Andrew Byrne újságíró. Idézi Morgan Johansson svéd igazságügyi minisztert is, aki azt mondja, ha például a Svédországban lévő 70 ezer menekülttel úgy bánnának, mint ahogy Magyarország fog, akkor ez épp olyan lenne, mint a gulág. Arra is panaszkodott a miniszter, hogy semmilyen haladást sem értek el Magyarországgal a 220 menekült visszafogadásának kérdésében, holott a dublini egyezmény értelmében hazánknak ez kötelessége lenne. Johansson miniszter törvényességi vizsgálatot ígért Magyarországgal szemben. A cikk emlékeztet Frans Timmermanns, az Európai bizottság alenökének szavaira is, amelyek szerint az unió pénzbírságot fog kiszabni azokra, akik nem tartják meg az uniós tagállamokat kötelező menekültügyi törvényeket.

A BosNewslife portál szintén a menekültügy kapcsán ír Orbán Viktorról, azt kérdezve, elfeledkezett az ország keresztény katolikus gyökereiről? Embereket akar konténerekbe zárni? Elment az esze? – kérdi a Farrukh Saif, az önmagáról elnevezett alapítvány vezetője, aki részt vett a keresztény üldözöttek megsegítésére nemrég hazánkban rendezett nemzetközi konferencián. A „Mentsétek meg a keresztényeket!” érdekvédő szervezet ugyanígy gondolva felszólította a magyar kormányt, hogy ne küldje el és ne zárja be, hanem fogadja be és mentse meg a menekülni kényszerült keresztényeket. A Helsinki Bizottság pedig pereket fog a kormány nyakába akasztani, ha törvényt sért.

A BBC tudósítója ennek kapcsán a határőrizet megerősítésére indított toborzásról és az ellenőrzés szigorításáról számol be. Nick Thorpe tudósító kiemeli, hogy Magyarország naponta csak 10, Szerbiából érkező menekültet fogad be, ahol 7000-en várnak sorukra.

A Pravda orosz napilap „Magyarország csak az energia miatt szereti Oroszországot” címmel közöl interjút Krausz Tamás professzorral. Szerinte Orbán kiválóan el tudja különíteni az ideológiai-politikai érdekeket a gazdasági érdekektől. Racionálisan megközelítve felismerte, hogy egy olyan kis ország, mint Magyarország, nem tud megélni Oroszország nélkül. Nem mellesleg Gyurcsány Ferencet is szóba hozta Krausz, mint aki Putyin tanítványa és barátja volt miniszterelnökként. Ugyanakkor hozzáteszi azt is, hogy Orbán kormánya gyakorlatilag megsemmisítette a baloldalt és a liberálisokat, és nacionalista propagandájával lépést tett a tekintélyuralmi rendszer irányába. A demokráciát korlátok közé szorította Orbán, de még nem lőnek, mint Ukrajnában és nem zárják be a politikai ellenfeleket. Ugyanakkor látszik, hogy Orbán azon dolgozik, szüntessék meg az Oroszország elleni szankciókat, ám nem veszik komolyan az állandó konfliktusai miatt Brüsszellel.

Úgy tűnik föl, véget értek az orosz–amerikai mézeshetek. A The Washington Post arról számol be, hogy a Fehér Ház hivatalosan is azzal vádolta meg az orosz vezetést, hogy a közepes hatótávolságú rakétáinak hadrendbe állításával megszegte az 1987-i, erre vonatkozó nemzetközi egyezményt, amit Reagan és Gorbacsov írt alá. A külügyminisztérium óvatosabb, egyelőre az egyezmény górcső alá vételénél tart. Mindenesetre ez beárnyékolja James Mattis amerikai védelmi miniszter brüsszeli látogatását. John McCain a fejlemények láttán Trumpnak szegezte a kérdést, ugye készenlétbe helyezi európai nukleáris haderejét. Az arizoniai szenátor szerint Putyin ekképp teszteli az eddig jó barát hírében álló Donald Trumpot.

Forrás: Infovilág
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Orbán Viktor vágya a Nagy-Magyarország – Kaczyński Merkelhez közelít
Orbán Viktor vágya a Nagy-Magyarország – Kaczyński Merkelhez közelít

Két bolygó az állócsillag Merkel körül – ezzel a címmel közöl elemzést a bécsi Die Presse Orbán Viktor magyar és Jarosław Kaczyński lengyel vezetőről. Ők azt a másik, keleti Európát testesítik meg, amely következetesen elveti a nemzetek Európája utáni szép új világot – írja az osztrák lap szerzője. Mindkét politikus a német kancellár körül kering ugyan, de Orbán egyre távolabb sodródik a központi csillagtól, míg Kaczyński éppenséggel közelít ahhoz – olvasható a Die Pressében.

Bezárás
Orbán Viktor vágya a Nagy-Magyarország – Kaczyński Merkelhez közelít Két bolygó az állócsillag Merkel körül – ezzel a címmel közöl elemzést a bécsi Die Presse Orbán Viktor magyar és Jarosław Kaczyński lengyel vezetőről. Ők azt a másik, keleti Európát testesítik meg, amely következetesen elveti a nemzetek Európája utáni szép új világot – írja az osztrák lap szerzője. Mindkét politikus a német kancellár körül kering ugyan, de Orbán egyre távolabb sodródik a központi csillagtól, míg Kaczyński éppenséggel közelít ahhoz – olvasható a Die Pressében.
„A gyertyák forradalma” Dél-Koreában Dacolva a fagypont alatti hőmérsékletekkel, csaknem két hónapig több mint egymillióan tüntetettek Dél-Koreában Pak Kunhje elnök asszony azonnali lemondását követelve. Ilyen tömeges tüntetésre nem volt példa az országban a diktatúra 1987-i bukása óta. (A szerző a Le Monde diplomatique koreai kiadásának igazgatója, egyetemi tanár a szöuli Kyung Hee Cyber Egyetemen.)
Nem engedélyezték a Central Digitális Média Kft. megvételét A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa megtagadta a szakhatósági hozzájárulást, így a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megtiltotta a Magyar RTL Televízió Zrt. és a Central Digitális Média Kft. közötti összefonódást.
Mi szemnek, fülnek ingere – japán tévécsodák Majna-Frankfurtban  Először érkeznek Európába az új OLED televíziók, a legújabb Technics lemezjátszók, számos új konyhai gép, szépség- és testápolási termékek: ma a majna-frankfurti Panasonic Convention szakkiállításon mutatkozik be a jeles japán gyártó termékeinek széles választéka – az audiovizuális készülékektől, a konyhai kisgépeken keresztül, a szépség- és testápolási termékekig.              
Kutatók a Balaton jegén Az utóbbi évek enyhe telei után idén újra befagyott a Balaton – az időjárási helyzet a tudósoknak is kedvezett. Kihasználva, hogy a tó jege elérte a 30 cm-es vastagságot, az MTA kutatói fúróexpedíciót szerveztek a jégre. A tavi üledékek, így a Balaton üledékének a vizsgálatával ugyanis jobban megismerhetők a földtörténeti közelmúltban lejátszódott éghajlati változások, egyben a jelenlegi globális felmelegedés várható hatásainak megértéséhez is közelebb juthatunk.
Orosz kibermaffia: napi 30 millió forint nyereség zsarolóvírusokból Tavaly a Kaspersky Lab kutatói 62 új zsarolóprogram-családot fedeztek fel, amelyből 47-et oroszul beszélő internetes bűnözők fejlesztettek. Ez csak az egyik megállapítása annak az összegző kutatásnak, amelyet a kibertanácsadó cég szakemberi végeztek az orosz anyanyelvű kiberbűnözői világról. 
„Botticelli: Dante pokla – művészettörténeti rejtélyek magyar vonatkozásokkal A Pannonia Entertainment „A művészet templomai” című sorozatának legújabb része a „Botticelli: Dante pokla”. Minden idők egyik legcsodálatosabb, ugyanakkor legizgalmasabb művészettörténeti alkotása február 16-tól látható a mozikban. A német és olasz filmesek egészen különleges élményt nyújtó 95 percet ajándékoznak a nézőknek.
Botticelli: Dantes Inferno Die Tempel der Kunst: ab 16. Februar ist Teil 7 in den ungarischen Kinos, speziell im Urania, wo schon die vorausgegangenen sechs Dokumentarstreifen  von den Uffizien in Florenz über einzelne Künstler und bis zu den Kirchen Roms gezeigt wurden. Der Filmvetrieb Pannonia Entertainment hat sich auf diese anspruchsvolle Aufgabe der ’Volksbildung’ spezialisiert, und ist bislang damit richtig gefahren.