ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Szolgáltatóknak kiszolgáltatva
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Szolgáltatóknak kiszolgáltatva

Szolgáltatóknak kiszolgáltatva

Eredetileg kommentár nélkül szerettük volna közzé tenni azt a levelet, amelyet egyik olvasónk bocsátott szerkesztőségünk rendelkezésére megfejtés céljából. A levél feladója/aláírója a Magyar Telekom Nyrt. és a GTS Hungary Kft. Az iromány lényege:  március 29-től megszűnik a GTS Hungary Kft. levelező-kiszolgálóinak a támogatása, és ezzel a címzett által használt az a postafiók is, amelyre a szóban forgó értesítést kapta.


Ezt követően a levél aláírói – feltételezvén, hogy ügyfeleik/előfizetőik legalább számítástechnikai-informatikai technikusi képzésben részesültek és az oktatás után tudásukat az illetékes szakmai vizsgabizottság  legalább megfelelő minősítéssel jutalmazta – szerfölött részletes leírást közölnek arról, hogy miként nyerhető ki és archiválható az addig használt elektronikus postafiók tartalma webmail-felületen keresztül, kliensprogram segítségével, továbbá Microsoft Outlook régebbi, illetve 2010 jelű verziója, valamint Mozilla Thuderbird esetén.

A mindvégig csupa nagybetűs (verzális), feltehetően a szolgáltatók által ügyfélbarátnak minősített levél „természetesen” még tovább cicomázza a teendőket. Az eredmény:  az ilyesmihez egyáltalán nem értő, vagy a témát legföljebb kapisgáló előfizető  az ötödik mondat után teljesen belezavarodik a „magyarázatba”, a teendőkbe, és föltehetően inkább hagyja veszni az egész addigi levelezését, majd nyit egy ingyenes (mondjuk, „gmail.com” végződésű) postafiókot, majd fölhívja telefonon (netán galambpostával, füstjelekkel, palackpostával és egyéb módon) értesíti rokonait, barátait, üzletfeleit stb. az e-mail-címe megváltozásáról.

Az már csak hab a tortán, hogy a „kedves kettős”, azaz a Magyar Telekom Nyrt. és a GTS Hungary Kft. az értesítés végén megad még 19 (tizenkilenc) linket, amelyen további teendőkről értesülhet a tisztelt előfizető, akinek március 29-én a két szolgáltató megszünteti a postafiókját.

Mélyen tisztelt „kedves kettő”! Tekintettel arra, hogy jó idő óta lehetőség van a telefonszámok hordozására, az előfizetéses internet-kapcsolat áthelyezésére, adódik a logikus kérdés: miért nem hagyja nyugton az évek óta használt e-mailcímeket, és miért nem irányítja át őket a saját berkein belül úgy, hogy az előfizető és partnerei észre se vegyék?

Olyan jó lenne, ha a különféle távközlési és internet-vállalatok (akinek nem inge, ne vegye magára!) végre belátnák: ők szolgáltatók, akik kemény pénzeket zsebelnek be az előfizetőktől? Miért kell az előfizetőnek abban a tudatban élnie, hogy ő meg a kiszolgáltatott?  

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.