Momentum örökzöld
főoldal >  Egyéb >  Jegyzet
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Momentum örökzöld

Momentum örökzöld

Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.


A titok nekünk olyan, mint gyerekeknek a télapó, ha nagy a puttony, takarhat a szakáll. Most itt van egy új párt, az olimpiát sztornózta, következhetnek az ügynökök. A Momentum kíváncsi: kik voltak, mit csináltak? A Momentum szerint az ügynökök múltunk letéteményesei. Ha nem ismerjük őket, akkor még az a szégyen is megeshet, hogy a szomszédasszonyt édesapának szólítjuk.

Magyar ember hülyíthető gyurcsányozással, rezsicsökkentéssel, a migránsok ostromával, de a láthatatlan, megfoghatatlan ügynök visz mindent. Bármikor előrángatható, nem számít, hogy kicsit penészes, néhány napra mindig felkelti a figyelmet. A fagyoskodók nem kívánják úgy a meleget, az éhezők a kenyeret, demokraták a szabadságjogokat, ahogyan az emberek az ügynökök nevét. Régi történeteket mesélünk, aktákat keresünk, olykor aggastyánok, vénasszonyok után leselkedünk, és G-betűs minden rajtakapott.

A magyar embernek elárverezhetik a házát, szétszakíthatják a családját, elvehetik az álmát: mindez semmiség, ha megvilágosodhat. Az ügynök egyszerre Soros, komcsi, ofsorozó, hazaáruló, patás, a számtanpéldában a közös nevező. A magyar ember mindent gyorsan megért, persze, hogy jobban teljesít, ő sántítva is sprinter, vakon is mindent látó, pontosan tudja, hogy az ügynökök tették tönkre az országot: közpénzt loptak, elvették a boltokat, a magánnyugdíjakat. Az ügynökök rugdossák a szegény embereket, ők költöznek kastélyokba, ők nézik fentről, helikopterből a tájat, ők nyernek a közbeszerzéseken. Övék a Budai Vár, a pesti Városliget, a nemzet bankja és az ügyészség az igazsággal együtt.

Az ügynökök persze álcázzák magukat, egyszer lobogtatják a liberális lobogót, máskor kitépik a zászlóvivők kezéből, az oroszokat haza küldik, aztán visszavárják őket. A magyar embernek most az a dolga, hogy hallgasson a Momentumra. Figyeljen, leleplezzen, de csak módjával. A gyors nevesítéssel elfogyhat az ellenség, és ha migránsok sem támadnak, akkor megint ott leszünk, ahonnan elindultunk, hogy télen havazik, nyáron nem esik az eső: bajban az ország…

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
,,Aki hallgat, az is beszél”
,,Aki hallgat, az is beszél”

Nemrég jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? című könyve a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel tudósítónk, aki elsőként ezt kérdezte: A könyv címlapján csupán egy kulcs az illusztráció; melyik zárat nyitja ez a kulcs? (A képen a könyv írója, Aczél Petra.)

Bezárás
Jócskán késtek a római tüntetők – hatvanéves az Európai Unió – Indulhatnának már! – szólal meg mellettem Jani barátom –, mindjárt találkozónk van a lányokkal! Mármint asszonyainkkal, de hát nekünk ők a lányok. Álldogálok jól kiválasztott helyemen – más várakozók: egy begipszelt karú operatőr és egy a munkaeszközét a szemeteskocsinak támasztó utcaseprőnő mögött, s nyugtatom, hogy tíz perc alatt ott vagyunk a Teemininél, van időnk még kivárni, hogy a Rómában mindenütt látható európai uniós menet végre összeálljon, s irányt vegyen a Capitolium felé, ahol a közösség országainak vezetői tanácskoztak.
Szupermarket tetejére építettek óvodát Bécsben Mivel máshol nem találtak megfelő helyet neki, egy szupermarket tetejére építettek óvodát az osztrák fővárosban. A liesingi intézményben 170 gyerek számára van hely, és még udvart is kialakítottak a számukra. Bécs 52 millió eurót fordít 2021-ig új iskolai, óvodai és napközis helyek létrehozására. (Képek: Votava/PID)
Feléledhet a rajkai határátmenet: vonattal Pozsonyba A szlovákok közvetlen járatokat szeretnének Pozsony és Magyarország között. A ta3.com információi szerint a szlovák szaktárca megrendelésére már az idei decemberi menetrendváltástól naponta csúcsidőben tíz vonatpár közlekedhet Rajkán keresztül Pozsony és Magyarország között. Olyan menetrend kialakítása a cél, ami megfelelő csatlakozást nyújthat Budapest irányába.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
Építs saját holdjárót! Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)
,,Aki hallgat, az is beszél” Nemrég jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? című könyve a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel tudósítónk, aki elsőként ezt kérdezte: A könyv címlapján csupán egy kulcs az illusztráció; melyik zárat nyitja ez a kulcs? (A képen a könyv írója, Aczél Petra.)
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Verkehrsmuseum baut Schiffsbrücke HajóHíd, Schiffsbrücke ist der Titel der vom Verkehrsmuseum gestarteten Programmreihe. Der dafür entsprechende Schauplatz: das Museumsschiff Kossuth, vor Anker am Pester Donaukai. Einmal im Monat (nächster Termin 27. April) laden Verkehrsexperten, Historiker u.a. Leute vom Fach zum Vortrag mit anschließender Diskussuion auf die Kossuth ein.