ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Momentum örökzöld
főoldal >  Egyéb >  Jegyzet
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Momentum örökzöld

Momentum örökzöld

Mi aztán tudunk titkot őrizni. Adhatják a körmöst, hasíthatják hátunkból a szíjat, akkor sem mondjuk meg, hogy mibe kerül Paks-2, kié a letelepedési biznisz, mennyit szórtunk ki az ablakon megutált olimpiára, nem használt tankönyvekre, senki által nem olvasott tanulmányokra. És nem áruljuk el, miként lesznek, százezres fizetésekből milliárdos vagyonok, istentagadókból igehirdetők, a mindennapos hazugságokból örök igazságok.


A titok nekünk olyan, mint gyerekeknek a télapó, ha nagy a puttony, takarhat a szakáll. Most itt van egy új párt, az olimpiát sztornózta, következhetnek az ügynökök. A Momentum kíváncsi: kik voltak, mit csináltak? A Momentum szerint az ügynökök múltunk letéteményesei. Ha nem ismerjük őket, akkor még az a szégyen is megeshet, hogy a szomszédasszonyt édesapának szólítjuk.

Magyar ember hülyíthető gyurcsányozással, rezsicsökkentéssel, a migránsok ostromával, de a láthatatlan, megfoghatatlan ügynök visz mindent. Bármikor előrángatható, nem számít, hogy kicsit penészes, néhány napra mindig felkelti a figyelmet. A fagyoskodók nem kívánják úgy a meleget, az éhezők a kenyeret, demokraták a szabadságjogokat, ahogyan az emberek az ügynökök nevét. Régi történeteket mesélünk, aktákat keresünk, olykor aggastyánok, vénasszonyok után leselkedünk, és G-betűs minden rajtakapott.

A magyar embernek elárverezhetik a házát, szétszakíthatják a családját, elvehetik az álmát: mindez semmiség, ha megvilágosodhat. Az ügynök egyszerre Soros, komcsi, ofsorozó, hazaáruló, patás, a számtanpéldában a közös nevező. A magyar ember mindent gyorsan megért, persze, hogy jobban teljesít, ő sántítva is sprinter, vakon is mindent látó, pontosan tudja, hogy az ügynökök tették tönkre az országot: közpénzt loptak, elvették a boltokat, a magánnyugdíjakat. Az ügynökök rugdossák a szegény embereket, ők költöznek kastélyokba, ők nézik fentről, helikopterből a tájat, ők nyernek a közbeszerzéseken. Övék a Budai Vár, a pesti Városliget, a nemzet bankja és az ügyészség az igazsággal együtt.

Az ügynökök persze álcázzák magukat, egyszer lobogtatják a liberális lobogót, máskor kitépik a zászlóvivők kezéből, az oroszokat haza küldik, aztán visszavárják őket. A magyar embernek most az a dolga, hogy hallgasson a Momentumra. Figyeljen, leleplezzen, de csak módjával. A gyors nevesítéssel elfogyhat az ellenség, és ha migránsok sem támadnak, akkor megint ott leszünk, ahonnan elindultunk, hogy télen havazik, nyáron nem esik az eső: bajban az ország…

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.