Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek

Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek

A Bizottság tavaly decemberben hirdette meg az „Európai Szolidaritási Testület” kezdeményezést, amelyben 18–30 évesek Európa-szerte különféle szolidaritási projektekben vehetnek részt, hozzájárulva ezzel a társadalmi kihívások kezeléséhez. Három hónappal azután, hogy létrejött az Európai Szolidaritási Testület és az érdeklődők elkezdhettek jelentkezni, 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon.


Mostantól a szolidaritási munkát kínáló akkreditált szervezetek is igénybe vehetik az online adatbázist, hogy abból választhassanak munkatársakat, gyakornokokat vagy önkénteseket. A tavasszal sok száz, a későbbiekben pedig, még idén lehetőségek ezrei várják majd a fiatalokat. Szervezetek széles köre kínál az Európai Szolidaritási Testület számára munkalehetőségeket: például nem kormányzati, társadalmi szervezetek, nemzeti, regionális és helyi hatóságok, szociális vállalkozások.

A mostani első fázisban azok a szervezetek, amelyek részt kívánnak venni az Európai Szolidaritási Testület munkájában, már létező uniós finanszírozási programokból folyósított támogatásért pályázhatnak. Jelenleg nyolc program nyújt támogatást az Európai Szolidaritási Testület céljaira.

A Bizottság Európai Szolidaritási Testület kezdeményezésében fiatalok Európa-szerte nemcsak felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokra és fontos készségekre tehetnek szert szakmai pályafutásuk elején, hanem lehetőségük nyílik arra is, hogy segítsék a szolidaritás – e fontos uniós alapérték – térnyerését. A kezdeményezés meghirdetése óta 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon, a cél, hogy 2020 végéig 100 ezer csatlakozzék a testülethez. 

Az Európai Szolidaritási Testületről szóló közleményében a Bizottság ismertette, hogy a fokozatosság elvével összhangban eleinte a meglévő programokra és eszközökre épít, és ezzel egyidejűleg új, önálló jogi eszközre vonatkozó javaslatot dolgoz ki, melyet hónapokon belül beterjeszt. A jogalkotási javaslat előkészítéseként a Bizottság nyilvános konzultációt kezdeményezett, amely kiegészül az érdekelt felek véleményét összegyűjtő célzott konzultációval. Április 12-én fórumot rendeznek az érdekeltek számára , megvitatják a testület jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket.

Kérdések és válaszok az Európai Szolidaritási Testületről

Európai Szolidaritási Testület

Európai Szolidaritási Testület: Hogyan vehet rész egy szervezet a kezdeményezésben?

Az Európai Szolidaritási Testület regisztrálásra szolgáló weboldala

Az Európai Szolidaritási Testület a Facebookon

 

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Civilek az «iszlám állam» pajzsai
Civilek az «iszlám állam» pajzsai

Sok száz iraki civil halt meg légicsapások következtében moszuli otthonában, miután az iraki kormány azt javasolta az embereknek, hogy ne próbáljanak meg elmenekülni. A kelet-moszuli övezet túlélői és más szemtanúk elmondása szerint azért nem menekültek el a harcok elől, mert folyamatosan azt hallották az iraki hadseregtől, hogy maradjanak a házaikban.

Bezárás
Szijjártó tömeggyilkos rezsimmel ír alá megállapodást – a Fülöp-szigeteki elnök hárommillió drogost akar elpusztítani Ma írja alá Szijjártó Péter és partnere a Fülöp-szigetek és Magyarország közötti kétoldalú kereskedelmi megállapodást. Emellett megegyeztek például abban is, hogy 35–45 diáknak adnak ösztöndíjat Magyarországon – számol be erről a manilai Business World.  A magyar külügyminiszter helyi nyilatkozatában elmondta, megtiszteltetés a számára elsőként az Európai Unió külügyminiszterei közül Davaoban lenni azóta, hogy Davao polgármesteréből, Rodrigo Dutertéből tavaly államfő lett. Dutertét azért kerülik az európai és amerikai diplomáciai körök, mert drogellenes háborút hirdetett, felszólítva önkénteseket és szabad csapatokat is, hogy öljék meg azokat, akik kábítószeres bűncselekményt követnek el.
A Bizottság segíti a fiatalok Európán belüli mobilitását Az Európai Bizottság ma bejelentette új kezdeményezését, mely az Erasmus+ program alapján további támogatást kínál az európai fiataloknak a tanulásban és a mobilitás területén. A „Move2Learn, Learn2Move” segítségével legalább 5000 fiatal utazhat egy másik uniós országba egyénileg vagy osztálytársaival.
Friedl Zsuzsanna, a Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese Május 15-től Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese, és egyúttal a társaság ügyvezető bizottságának is tagja. Az új tisztségviselő 2014-től a Microsoft magyarországi HR-vezetőjeként dolgozott . Előtte, 2007-től az UPC Magyarországnál töltötte be a HR-igazgatói pozíciót.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
A lakosságot és a Római-part ártéri erdejét védő gát kell A Római-parti mobilgát eddig ismertté vált tervei sértik az érvényben lévő, a partszakaszt védő III. kerületi és fővárosi szabályzatokat, az aktuális terv pedig, amelyről a Fővárosi Közgyűlés heteken belül döntene, nem nyilvános. A Greenpeace Magyarország állásfoglalásában [1] összegzi a parti mobilgáttal kapcsolatos problémákat, és egy olyan megoldást javasol, mellyel Budapest egyik utolsó természet közeli Duna-partja is megmaradhat, és a környéken lakók biztonsága is garantálható.
Ismét lesz karmesterverseny! – várják a jelentkezőket Felelevenítette az egykoron az egész ország által figyelemmel kísért nemzetközi karmesterversenyek hagyományát a Filharmónia Magyarország. Az eseményt októbertől decemberig rendezik meg. Eddig 26 országból – Kínától Oroszországon át Amerikáig – több mint száz pályázót regisztráltak, de május 1-jéig még nyitott a jelentkezés az 1979. január 1. után született karmesterek számára. (A képen: Sir Georg Solti.)
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Verkehrsmuseum baut Schiffsbrücke HajóHíd, Schiffsbrücke ist der Titel der vom Verkehrsmuseum gestarteten Programmreihe. Der dafür entsprechende Schauplatz: das Museumsschiff Kossuth, vor Anker am Pester Donaukai. Einmal im Monat (nächster Termin 27. April) laden Verkehrsexperten, Historiker u.a. Leute vom Fach zum Vortrag mit anschließender Diskussuion auf die Kossuth ein.