ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek

Európai Szolidaritási Testület: egymásra találnak a fiatalok és a szolidaritási szervezetek

A Bizottság tavaly decemberben hirdette meg az „Európai Szolidaritási Testület” kezdeményezést, amelyben 18–30 évesek Európa-szerte különféle szolidaritási projektekben vehetnek részt, hozzájárulva ezzel a társadalmi kihívások kezeléséhez. Három hónappal azután, hogy létrejött az Európai Szolidaritási Testület és az érdeklődők elkezdhettek jelentkezni, 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon.


Mostantól a szolidaritási munkát kínáló akkreditált szervezetek is igénybe vehetik az online adatbázist, hogy abból választhassanak munkatársakat, gyakornokokat vagy önkénteseket. A tavasszal sok száz, a későbbiekben pedig, még idén lehetőségek ezrei várják majd a fiatalokat. Szervezetek széles köre kínál az Európai Szolidaritási Testület számára munkalehetőségeket: például nem kormányzati, társadalmi szervezetek, nemzeti, regionális és helyi hatóságok, szociális vállalkozások.

A mostani első fázisban azok a szervezetek, amelyek részt kívánnak venni az Európai Szolidaritási Testület munkájában, már létező uniós finanszírozási programokból folyósított támogatásért pályázhatnak. Jelenleg nyolc program nyújt támogatást az Európai Szolidaritási Testület céljaira.

A Bizottság Európai Szolidaritási Testület kezdeményezésében fiatalok Európa-szerte nemcsak felbecsülhetetlen értékű tapasztalatokra és fontos készségekre tehetnek szert szakmai pályafutásuk elején, hanem lehetőségük nyílik arra is, hogy segítsék a szolidaritás – e fontos uniós alapérték – térnyerését. A kezdeményezés meghirdetése óta 24 000 európai fiatal regisztrált a honlapon, a cél, hogy 2020 végéig 100 ezer csatlakozzék a testülethez. 

Az Európai Szolidaritási Testületről szóló közleményében a Bizottság ismertette, hogy a fokozatosság elvével összhangban eleinte a meglévő programokra és eszközökre épít, és ezzel egyidejűleg új, önálló jogi eszközre vonatkozó javaslatot dolgoz ki, melyet hónapokon belül beterjeszt. A jogalkotási javaslat előkészítéseként a Bizottság nyilvános konzultációt kezdeményezett, amely kiegészül az érdekelt felek véleményét összegyűjtő célzott konzultációval. Április 12-én fórumot rendeznek az érdekeltek számára , megvitatják a testület jövőjét érintő legfontosabb kérdéseket.

Kérdések és válaszok az Európai Szolidaritási Testületről

Európai Szolidaritási Testület

Európai Szolidaritási Testület: Hogyan vehet rész egy szervezet a kezdeményezésben?

Az Európai Szolidaritási Testület regisztrálásra szolgáló weboldala

Az Európai Szolidaritási Testület a Facebookon

 

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!
Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!

Mától új köntösben jelenik meg a 17 évvel ezelőtt alapított, a 18. évfolyamába lépett internetes napilap, az „Infovilág – a hiteles hírportál”. A kis híján 37 ezer hírt és 80 ezernél több illusztrációt tartalmazó, sokak számára internetes krónikaként, archívumként is szolgáló Infovilág természetesen csak küllemében változott.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.