ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.


Majtényi László érdemének is tulajdonítható, hogy képes volt a baloldalt egybeterelni az elnökválasztásra, azonban most az lesz az érdekes, folytatódik-e ez az irányzat Botka László egységes támogatásával? Botka fej-fej mellett halad Orbánnal a személyét illető közvélemény-kutatásokban, azonban a pártja nem. Alapvető lenne az ellenzéki pártok összefogása, merthogy kompromisszum nélkül totális vereséget fognak szenvedni 2018-ban – ezt Pető Péter nyilatkozta a francia hírügynökségnek. Ez esetben pedig az ultra-nacionalista Jobbik automatikusan Orbán ellenfelévé válik.

Az olimpiai referendumnak köszönhetően ismertté lett Momentumról megjegyzi, hogy elutasítva a rendszerváltó ellenzéket megakadályozza az Orbán-ellenes egység létrehozását. Krekó Péter politikai elemző a cikkben arra jut, bebizonyosodott, hogy Orbán már nem mindenható, hisz’ kihátrált az olimpiából a népszavazással együtt, viszont alternatíva híján, a lebénuló ellenzék teremtette helyzet fogja hatalomban tartani Orbánt. Az összefoglalót átvette mások között – érdekességként – az Israel National News (Izraeli Nemzeti Hírek) médium is.

Náci haláltáborokat felidéző módon épített Magyarország konténertábort, ahol a menekülteket nemcsak a rendőrök, hanem határőrizetre kiképzett gengszterek is felügyelik – erről Ulrich Rippert ír a Világ Szocialistáinak honlapján. A Pro Asyl nemzetközi jogvédő szervezet szóvivőjét idézi, aki arra hívja fel a figyelmet ebben, hogy a menekültek ellen hozott újabb szigorítás – a mozgásszabadságuk teljes megfosztása – az uniós törvényekkel szembemegy. Karl Kopp, a szervezet európai szóvivője azt kezdeményezte, hogy Magyarországgal szemben kezdjék meg a törvénysértési uniós eljárást. Ugyanakkor megjegyzi, hogy a menekültek üldözése nem kifejezetten Orbán politikája, számos európai vezető is hasonló szeméket vall. Ráadásul Orbán számos helyről megerősítést is kap. Például Horst Seehofertől, a német CSU, a Keresztényszociális Unió vezetőjétől, aki a „rasszista” Orbán jó barátjaként is ismert.

 

A média is megerősíti Orbánt: Berlin volt polgármesterének egykori beszédírója, Jacques Schuster a múlt héten azt állította a Die Weltben, hogy „Magyarország sokkal őszintébb a menekültkérdésben, mint mi”, s arra biztatja Európát, vegyenek példát hazánkról. A szerző még Trumpot is belekeveri a cikkbe, akinek elnökségével közelebb került a világ egy új háborúhoz.

Magyarország megvédi álláspontját az illegális bevándorlók számára létrehozott konténertábor ügyében – címmel az AP számol be hazánknak az ENSZ-szel élesedő vitájáról. Az írást az amerikai Breitbart News (megjegyzendő: jóformán naponta közöl hírt Magyarországról a szélsőségektől nem mentes konzervatív sajtóorgánum), használta fel, amely fontosnak tartotta kiemelni, amit Orbán mondott Brüsszelben. Eszerint Magyarország senkit sem tart fogva, mert aki nem akar a tranzitzónában időzni, az nyugodtan visszamehet Szerbiába.  Hangsúlyozta továbbá a kormányfő, hogy a médiában terjesztett erőszakos esetekről nincs hatósági bizonyíték. S megtudható, a kerítésépítés második, Szerbiával határos szakaszának befejezését május elsejére időzítette a kormány. 

< p>Elítélte a Buffalói Szövetségi Bíróság Felházi Sándort, aki a törvényeket megszegve akart másodszor is az Egyesült Államokba bejutni. A 32 éves magyar férfit lopással, okirat-hamisítással és texasi hivatali szervek megvesztegetésével már korábban elítélték. Tíz év börtönt és 250 ezer dolláros büntetést szabtak ki rá – adta hírül a New York állambeli The Buffalo News.

Az AzerTas, az azerbajdzsáni hírügynökség Lévai Anikó levelét közölte, amelyben gratulál Merhiba Aliyevának az alelnöki pozíció elnyeréséhez. Merhiba Azerbajdzsán elnökének, Ilham Aliyevnek a felesége, őt nevezte ki ugyanis a saját helyettesének.

From Aniko Levai, wife of Hungarian Prime Minister Viktor Orban

11.03.2017 [16:07]

Her Excellency, Madam Mehriban Aliyeva, First Vice President of the Republic of Azerbaijan

Dear Madam First Vice President,

Please, allow me to congratulate you on your appointment as the First Vice President of the Republic of Azerbaijan.

In Hungary we are extremely grateful to you for the invaluable activity you have accomplished lately. Thanks to your devoted efforts, everyday life of visually impaired children nurtured in the Roman Catholic Care Home for Blind Infants named after Laszlo Batthyany has become more bearable. I am very pleased that we have met and had the chance to get to know each other personally. I sincerely hope that in your capacity as the First Vice President the Republic of Azerbaijan will continue to support the tightening of the relations between our respective countries.

Let me full heartedly wish you success, as well as perseverance and good health, in your responsible state position. I firmly trust that I can express my sincere congratulations to you personally during my visit to Baku in March.

Aniko Levai

Wife of Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Orbán Viktor felesége háláját fejezi ki a hölgynek a Batthyany László nevét viselő alapítványban tett érdemeiért, amelyeknek köszönhetően a látássérült és vak gyerekek nevelésének körülményei javultak az alapítványi otthonban. Lévai Anikó azt is megköszöni Aliyevának, hogy szíves vendéglátója volt a márciusban tett bakui látogatása alkalmával.

 

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép

A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.