Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

Biztosan nem lesz baloldali államfője Magyarországnak – Orbánné politizál

A baloldali pártok biztosak a hétfői államfő-választás elvesztésében, de egy dolgot mindenképpen nyertek vele: rég nem látott egységfrontba tömörültek Orbán Viktor ellen – így kezdi az AFP azt az összefoglalót, amelyik Magyarország bal- és jobboldali manőverei címet viseli. S már a címben (Hungary left and right manoeuvre to oust 'omnipotent' Orban) is kiemeli, manővereznek, hogy elűzzék a mindenható Orbánt.


Majtényi László érdemének is tulajdonítható, hogy képes volt a baloldalt egybeterelni az elnökválasztásra, azonban most az lesz az érdekes, folytatódik-e ez az irányzat Botka László egységes támogatásával? Botka fej-fej mellett halad Orbánnal a személyét illető közvélemény-kutatásokban, azonban a pártja nem. Alapvető lenne az ellenzéki pártok összefogása, merthogy kompromisszum nélkül totális vereséget fognak szenvedni 2018-ban – ezt Pető Péter nyilatkozta a francia hírügynökségnek. Ez esetben pedig az ultra-nacionalista Jobbik automatikusan Orbán ellenfelévé válik.

Az olimpiai referendumnak köszönhetően ismertté lett Momentumról megjegyzi, hogy elutasítva a rendszerváltó ellenzéket megakadályozza az Orbán-ellenes egység létrehozását. Krekó Péter politikai elemző a cikkben arra jut, bebizonyosodott, hogy Orbán már nem mindenható, hisz’ kihátrált az olimpiából a népszavazással együtt, viszont alternatíva híján, a lebénuló ellenzék teremtette helyzet fogja hatalomban tartani Orbánt. Az összefoglalót átvette mások között – érdekességként – az Israel National News (Izraeli Nemzeti Hírek) médium is.

Náci haláltáborokat felidéző módon épített Magyarország konténertábort, ahol a menekülteket nemcsak a rendőrök, hanem határőrizetre kiképzett gengszterek is felügyelik – erről Ulrich Rippert ír a Világ Szocialistáinak honlapján. A Pro Asyl nemzetközi jogvédő szervezet szóvivőjét idézi, aki arra hívja fel a figyelmet ebben, hogy a menekültek ellen hozott újabb szigorítás – a mozgásszabadságuk teljes megfosztása – az uniós törvényekkel szembemegy. Karl Kopp, a szervezet európai szóvivője azt kezdeményezte, hogy Magyarországgal szemben kezdjék meg a törvénysértési uniós eljárást. Ugyanakkor megjegyzi, hogy a menekültek üldözése nem kifejezetten Orbán politikája, számos európai vezető is hasonló szeméket vall. Ráadásul Orbán számos helyről megerősítést is kap. Például Horst Seehofertől, a német CSU, a Keresztényszociális Unió vezetőjétől, aki a „rasszista” Orbán jó barátjaként is ismert.

 

A média is megerősíti Orbánt: Berlin volt polgármesterének egykori beszédírója, Jacques Schuster a múlt héten azt állította a Die Weltben, hogy „Magyarország sokkal őszintébb a menekültkérdésben, mint mi”, s arra biztatja Európát, vegyenek példát hazánkról. A szerző még Trumpot is belekeveri a cikkbe, akinek elnökségével közelebb került a világ egy új háborúhoz.

Magyarország megvédi álláspontját az illegális bevándorlók számára létrehozott konténertábor ügyében – címmel az AP számol be hazánknak az ENSZ-szel élesedő vitájáról. Az írást az amerikai Breitbart News (megjegyzendő: jóformán naponta közöl hírt Magyarországról a szélsőségektől nem mentes konzervatív sajtóorgánum), használta fel, amely fontosnak tartotta kiemelni, amit Orbán mondott Brüsszelben. Eszerint Magyarország senkit sem tart fogva, mert aki nem akar a tranzitzónában időzni, az nyugodtan visszamehet Szerbiába.  Hangsúlyozta továbbá a kormányfő, hogy a médiában terjesztett erőszakos esetekről nincs hatósági bizonyíték. S megtudható, a kerítésépítés második, Szerbiával határos szakaszának befejezését május elsejére időzítette a kormány. 

< p>Elítélte a Buffalói Szövetségi Bíróság Felházi Sándort, aki a törvényeket megszegve akart másodszor is az Egyesült Államokba bejutni. A 32 éves magyar férfit lopással, okirat-hamisítással és texasi hivatali szervek megvesztegetésével már korábban elítélték. Tíz év börtönt és 250 ezer dolláros büntetést szabtak ki rá – adta hírül a New York állambeli The Buffalo News.

Az AzerTas, az azerbajdzsáni hírügynökség Lévai Anikó levelét közölte, amelyben gratulál Merhiba Aliyevának az alelnöki pozíció elnyeréséhez. Merhiba Azerbajdzsán elnökének, Ilham Aliyevnek a felesége, őt nevezte ki ugyanis a saját helyettesének.

From Aniko Levai, wife of Hungarian Prime Minister Viktor Orban

11.03.2017 [16:07]

Her Excellency, Madam Mehriban Aliyeva, First Vice President of the Republic of Azerbaijan

Dear Madam First Vice President,

Please, allow me to congratulate you on your appointment as the First Vice President of the Republic of Azerbaijan.

In Hungary we are extremely grateful to you for the invaluable activity you have accomplished lately. Thanks to your devoted efforts, everyday life of visually impaired children nurtured in the Roman Catholic Care Home for Blind Infants named after Laszlo Batthyany has become more bearable. I am very pleased that we have met and had the chance to get to know each other personally. I sincerely hope that in your capacity as the First Vice President the Republic of Azerbaijan will continue to support the tightening of the relations between our respective countries.

Let me full heartedly wish you success, as well as perseverance and good health, in your responsible state position. I firmly trust that I can express my sincere congratulations to you personally during my visit to Baku in March.

Aniko Levai

Wife of Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Orbán Viktor felesége háláját fejezi ki a hölgynek a Batthyany László nevét viselő alapítványban tett érdemeiért, amelyeknek köszönhetően a látássérült és vak gyerekek nevelésének körülményei javultak az alapítványi otthonban. Lévai Anikó azt is megköszöni Aliyevának, hogy szíves vendéglátója volt a márciusban tett bakui látogatása alkalmával.

 

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Juncker kiáll a szociális Európa mellett – a szolidaritás nem egyirányú utca
Juncker kiáll a szociális Európa mellett – a szolidaritás nem egyirányú utca

A szolidaritás nem egyirányú utca – üzente elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a menekültkérdésről szólva, az APA osztrák hírügynökségnek adott, terjedelmes, exkluzív interjújában, amelyet ma hajnalban tettek közzé. – Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az unió szociálpolitikai vívmányainak továbbfejlesztését, a „szociális Európát”, vagyis a kontinens integrációjának jóléti pillérét kívánja hangsúlyozni a római csúcstalálkozó zárónyilatkozatában.

Bezárás
Juncker kiáll a szociális Európa mellett – a szolidaritás nem egyirányú utca A szolidaritás nem egyirányú utca – üzente elsősorban Magyarországnak és Lengyelországnak Alexander Van der Bellen osztrák köztársasági elnök a menekültkérdésről szólva, az APA osztrák hírügynökségnek adott, terjedelmes, exkluzív interjújában, amelyet ma hajnalban tettek közzé. – Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke az unió szociálpolitikai vívmányainak továbbfejlesztését, a „szociális Európát”, vagyis a kontinens integrációjának jóléti pillérét kívánja hangsúlyozni a római csúcstalálkozó zárónyilatkozatában.
Szupermarket tetejére építettek óvodát Bécsben Mivel máshol nem találtak megfelő helyet neki, egy szupermarket tetejére építettek óvodát az osztrák fővárosban. A liesingi intézményben 170 gyerek számára van hely, és még udvart is kialakítottak a számukra. Bécs 52 millió eurót fordít 2021-ig új iskolai, óvodai és napközis helyek létrehozására. (Képek: Votava/PID)
Mostantól mindenki maga állíthatja össze mobil díjcsomagját Teljes egészében az ügyfelek saját igényeihez, használati szokásaihoz igazítható tarifarendszert vezet be mától a Magyar Telekom, miután új alapokra helyezte lakossági havidíjas mobiltelefon-szolgáltatási kínálatát. Az ügyfelek maguk állíthatják össze a csomagjukat, miközben meghatározzák: mennyit szeretnének telefonálni illetve mobilon internezni.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
Építs saját holdjárót! Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)
,,Aki hallgat, az is beszél” Nemrég jelent meg Aczél Petra Neked van igazad? című könyve a Tinta Könyvkiadónál. Ebből az alkalomból beszélgetett a szerzővel tudósítónk, aki elsőként ezt kérdezte: A könyv címlapján csupán egy kulcs az illusztráció; melyik zárat nyitja ez a kulcs? (A képen a könyv írója, Aczél Petra.)
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
DUIHK-Berufsbildungspreis 2017 Zum vierten Mal verlieh die Deutsch-Ungarische Industrie- und Handelskammer (DUIHK) den Berufsbildungspreis. 2013 mit dem Ziel aus der Taufe gehoben, zur Ausbildung von Fachkräften für Unternehmen, vorrangig kleine und mittelständische, die Mitglied der DUIHK sind, beizutragen.