ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A digitális káosz következményei
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
A digitális káosz következményei

A digitális káosz következményei

Az alkalmazások robbanásszerű megjelenésével és a telefonok tárolókapacitásának növekedésével egyre nagyobb körülöttünk a digitális zűrzavar. A Kaspersky Lab új tanulmánya rávilágít az internet-használókat sújtó világméretű elektronikus káosz okozta problémákra.


A tanulmány megállapította, hogy az andorid alapú eszközök használói általában 12 új alkalmazást telepítenek havonta, ugyanakkor csupán 10-et törölnek, azaz havonta két újabb alkalmazással terhelik eszközeiket. Minél több a készülékekre telepített alkalmazás, annál fontosabb a gondoskodás a kezelésükről. Emellett a használóknak csupán a fele frissíti rendszeresen alkalmazásait, vizsgálja felül a készüléke tartalmát és törli a nem használt dokumentumait és alkalmazásait.

Kép forrása: https://blog.kaspersky.com

Az eredmények a Kaspersky Lab új jelentéséből valók. „A digitális rendetlenség és veszélyei” című tanulmány alapja egy egyedülálló online felmérés, amelyet 17 országban végeztek, köztük hazánkban is. Ezt egészíti ki a Kaspersky Security Network (KSN) és a Kaspersky Lab belső tesztelőinek segítségével készült statisztikai elemzés.

Az alkalmazások „takarítása” és frissítése most különösen fontos az applikációk sérülékenységét kihasználó kártékony programok elleni küzdelemben. A  használók 28%-a csak akkor frissíti alkalmazásait, ha az már nagyon szükséges, tizede viszont egyáltalán nem is frissít.

A „takarítás” elmaradásának fő veszélye, hogy az alkalmazások maguk is fenyegetik a használók adatait. A Kaspersky Lab megállapította: az Android-alkalmazások 83%-ának van hozzáférése bizalmas használói adatokhoz, mint például névjegyekhez, üzenetekhez, valamint azt is, hogy hívásokat indíthatnak és sms-eket küldhetnek.

Az alkalmazások a használók engedélye nélkül is működhetnek! Egy-egy használó átlagosan 66 alkalmazást telepít az androidos készülékére. A legnépszerűbb 66-ból 54 anélkül elindult a háttérben, hogy gazdája a készülékéhez ért volna, és ilymódon napi 22 MB adatforgalmat gerjesztett.

Az alkalmazások okos és hozzáértő beállításaival szigorítható az alkalmazás-hozzáférés és –működés, megvalósítható az ellenőrzés. A felmérés szerint a használóknak csak kétötöde él ezzel a lehetőséggel. Továbbá: csupán 32 százalék tagadja meg a telepítést, ha nem ért egyet a telepítési szerződéssel.

A digitális rendetlenség csökkentésére, és ezáltal a személyes adatok védelmére tanácsolják a szakemberek mindenkinek:

  • Rendszerezés: szánjon egy kis időt arra, hogy rendszerezi a készülékeken tárolt adatokat (melyik alkalmazás – milyen adatot tárol)
  • Takarítás: törölje a nem használt alkalmazásokat és dokumentumokat
  • Frissítés: rendszeresen frissítse az alkalmazásokat és a szoftvert
  • Megbízhatóság: csakis megbízható forrásból töltsön le alkalmazásokat valamint szoftvereket. Ha nem tudja, mi a megbízható forrás, használjon szoftvertisztító programokat, amelyek átvizsgálják az összes telepített alkalmazást a készüléken, és jelöli a készülékét veszélyeztető, vagy a ritkán használt alkalmazásokat.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.