ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban

Audi Győr: 7136 millió euró árbevétel – házkutatás a konszernközpontban

Az Audi Hungaria stabil eredményekkel zárta 2016-ot: a vállalat 1 926 638 (2015: 2 022 520) motort gyártott, dolgozói összesen 122 975 autót (2015: 159 842) készítettek, köztük a legújabb Audi TT RS Coupé és Roadster modelleket. A győri vállalat 7136 millió euró árbevételt ért el, 770 millió euróval kevesebbet, mint 2015-ben. A gyáróriásban tavaly 11 631-en dolgoztak, 220-szal többen, mint 2015-ben.


Az Audi Hungaria, az ország egyik nagy exportőre a még hatékonyabb működés céljából átalakították a vállalati szerkezetét, kft.-ből zrt.-vé. Tovább fejleszti költség- és folyamathatékonyságát az eddiginél magasabb jövedelmezőség végett. Tavaly is beruházásokat valósított meg kapacitásnövelési céllal, valamint az új modell, az Audi Q3 előkészületeire. A vállalat alapítása óta megvalósított beruházások értéke 8300 millió euró, miáltal az Audi Hungaria a legnagyobb járműipari beruházó Magyarországon.

Az Audi Hungaria 1 926 638 gyártott motorral továbbra is a világ legnagyobb motorgyára, amely a Volkswagen konszern több mint 30 telephelyét látja el erőforrásokkal. A győri motorok teljesítmény-választéka a 63 kW-tól (86 LE) a 449 kW-ig (610 LE) terjed. A győri gyárban tavaly elkészült a harmincmilliomodik motor, a sportos, öthengeres, 400 lóerős erőforrás. 

Ugyancsak a múlt évben 122 975 négykarikás autót (Audi A3 Limousine, A3 Cabriolet, valamint az Audi TT Coupé és Roadster modellet) bocsátott ki a gyár, miközben megújult az A3 Limousine és az A3 Cabriolet, és megkezdődött TT RS Coupé és Roadster sorozatgyártása.

Az Audi Hungaria vezetésével fejlesztették ki az első Audi-motort, amelyik gáz- (CNG) és benzinüzemben egyaránt használható. Egyedülálló járatópadot is üzembe helyeztek Győrött a CNG-motor tesztelésére.

Az Audi Hungaria szerszámgyárában évente 300 ezer karosszériaelemet és alkatrészt készítenek az Audi és Volkswagen konszern 25 exkluzív és sportmodellje, például az Audi RS 6 és az Audi R8 számára. A vállalat bővíti a szerszámgyárát.

Okos megoldásokat is bevezetett a gyártásba, a többi között az ember–robot-együttműködést. A két robotmunkatárs, Ádám és Éva kéz a kézben dolgozik együtt kollégáival a járműgyártásban. A világszinten is egyedülálló mozdulatelemző rendszer a „Motion Capturing“ segítségével a munkahelyeket és -folyamatokat az ergonómiai szempontokat figyelembe véve lehet a legtökéletesebben kialakítani.

Az Audi Hungaria duális szakképzési rendszerében máig 1800 fiatal sajátította el szakmáját. A képzési kínálat 2016-ban két új szakmával – járműipari karbantartó technikus, valamint alternatív gépjármű hajtási technikus – bővült. A Széchenyi István Egyetemmel együtt indította el az Audi Hungaria a duális felsőfokú képzést, a fiatalok két szak, a járműmérnöki és a villamosmérnöki közül is választhatnak. 

Dízelbotrány: házkutatás az Audi központjában és telephelyein

(MTI, 17:08) Házkutatást tartottak ma a Volkswagen (VW) csoporthoz tartozó Audi német autógyártó társaság ingolstadti központjában és több telephelyén. A müncheni ügyészség közleménye szerint az eljárás az Egyesült Államokban értékesített mintegy 80 ezer autóval kapcsolatos, amelyet a gyanú szerint a károsanyag-kibocsátási értékeket meghamisító berendezéssel szereltek fel.

Az ingolstadti központban éppen akkor kezdtek házkutatást, amikor a társaság bemutatta 2016-i üzleti jelentését. Vizsgálódtak a többi között az Audi neckarsulmi üzemében és a VW wolfsburgi központjában is. Az akciókban több mint 100 rendőr és ügyész vett részt. 

A Győrött motorgyárat működtető társaság igazgatótanácsának elnöke, Rupert Stadler az éves jelentést bemutató szerdai ingolstadti tájékoztatóján kiemelte: „a legnagyobb elhatározottsággal” dolgoznak azon, hogy a jövőben ne történhessen a dízelügyhöz hasonló eset, ezért a működési struktúrától a folyamatszervezésig mindent felülvizsgálnak, és külön részleget hoznak létre, hogy ellenőrizzék, megfelelőek-e az engedélyeztetési eljárások.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Főként az internet- és tv-szolgáltatások ajánlatait hasonlítanák össze az ügyfelek

A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.