Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.


Nokia 3310: balra a 17 évvel ezelőtti, jobbra a mai változat.A gyártóval, a HMD Globallal közösen mutatta be a Nokia a régi-új mrokfont ma egy hónappal ezelőtt – az első, éppen 17 esztendővel ezelőtti megjelenése után. A természetesen „billentyűtárcsás” készülék már akkor egész sor újításával hívta föl a szakma és a használók figyelmét. A Nokia 3310 kicsi volt és csaknem elnyűhetetlen, emellett nagyon jó áron kínálta a gyártó, miáltal a mobiltelefon-szolgáltatók és persze a használók is nyomban ráharaptak.

Sokáig hihetetlennek tartott szóbeszédként terjedt a híre, amely szerint az egyik gyártó titkos meglepetést tartogat a barcelonai Mobile World Congress látogatói számára, nevezetesen a kultuszkészülékké magasztosult Nokia 3310 fölélesztett (ám újra tervezett) változatát. A jó másfél évtizeddel ezelőtt, 2000-ben bemutatott első és meghökkentően kicsiny Nokia 3310 már akkor mérföldkőnek számított a mobiltelefon-történelemben.              

És most láss csodát! Az új Nokia 3310 internet-böngészőt (is) kapott. A gyárilag telepített Opera Mini szoftver segítségével használója, gazdája kedve szerint kalandozhat (a még mindig meglehetősen lassú) GPRS-szel a világhálón. A lehetőség persze nem a sebességtől megrészegedett játékosoknak szól, hanem azoknak, akik időnként ki-kirándulnak a web-re, és nem ragaszkodnak gigahegyekhez. Emellett a készülék 2,4 hüvelyk átlójú, színes (!) képernyője elfogadható élményt kínál a használónak.

A fekete, szürke, sárga és piros színben kínált új 3310 gazdáinak egy aprósággal tisztában kell lenniük: szöveget csak sms formájában küldhetnek el. A WhatsApp-ot nem lehet a retro-fonra telepíteni. A „Series 30+” operációs rendszer alkalmatlan rá, miután a WhatsApp-ot iOS-, Android-, Windows-telefonokhoz készítették.

Tessék megfogódzkodni! Készenléti állapotban a Nokia 3310 akár egy hónapig is képes szundikálni, viszont egyetlen feltöltéssel akár 22 hosszat beszélgethet vele a gazdája – tízszer hosszabb ideig, mint a 17 évvel ezelőtt bemutatott ős-3310-zel. Napjaink okostelefonjai közül talán csak LG G3 burkola alatt működik erősebb akkumulátor, miáltal a beszélgetési idő 28,5 órára nyúlhat; a Samsung Galaxy S7 Edge alkotói  24,6 óra telefonálást ígérnek a használónak.

A Nokia honlapján műszaki adatok is találhatók az újra megalkotott marokfonról. Méretei: 115,6×51×12,8 milliméter. Két megapixeles kameráját (szükség szerint) LED-vaku támogatja. Kívánságra két SIM-kártyás változatban is megrendelhető. Zenehallgatásra is alkalmas, mert beépített  FM-rádiója mellett MP3-lejátszót is kapott; a készülékhez 3,5 millimeteres jackkel lehet csatlakozni. Beépített hangszórója az okostelefonokéval vetekszik. Gyárilag 16 megabájt memóriája microSD által további 32 gigával bővíthető.

A „kis óriást“ 49 euróért kínálják, második telefonként kitűnő szolgálatot tehet, gyerekek, idősek számára különösen ajánlott, hisz‘ kezelése gyerekjáték.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
A telefonról – másként
A telefonról – másként

Ha időnként úgy vélné az olvasó, hogy valami nincs rendben az évszámokkal, szíveskedjék figyelembe venni, hogy az alábbi írás a krónikás magán-archívumából származik. Emlékezetni szeretnénk arra, hogy jó három évtizeddel ezelőtt mekkora szerepet játszott az ország életében a (vezetékes) telefon, amely még rendszerváltás után is, jó darabig hiánycikknek számított. A hazai telefonhálózat-korszerűsítés egyik fejezetéről szól a szerző írása, amely az akkor rangos és mértékadó napilapként ismert Magyar Hírlap 1986. január 8-i  számában jelent meg. Fogadja érdeklődéssel, kedves Olvasó!

Bezárás
Szijjártó: Oroszország nem biztonsági fenyegetés – Orbán közvetít Putyin és Trump között? Angela Merkel bízik abban, hogy az Európai Unió és az olyan tagállamok – mint Lengyelország és Magyarország – közti feszültség párbeszéd útján kezelhető lesz, éppen ezért pénzügyi szankciókkal fenyegetni őket a jelen pillanatban nem aktuális – nyilatkozta a német kancellár az ARD német közszolgálati televíziónak adott interjúban. Ugyanakkor nem zárta ki ennek a jövőbeni lehetőségét sem. Mert úgy fogalmazott, „ebben az interjúban nem szeretném ezt a fenyegetést kifejteni, ugyanakkor szeretném látni, hogy a jogállam Európában úgy érvényesül, ahogy az elvárható minden tagállamtól” – idézte őt többek között a Politico büsszeli kiadása is.
A Bizottság segíti a fiatalok Európán belüli mobilitását Az Európai Bizottság ma bejelentette új kezdeményezését, mely az Erasmus+ program alapján további támogatást kínál az európai fiataloknak a tanulásban és a mobilitás területén. A „Move2Learn, Learn2Move” segítségével legalább 5000 fiatal utazhat egy másik uniós országba egyénileg vagy osztálytársaival.
Friedl Zsuzsanna, a Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese Május 15-től Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese, és egyúttal a társaság ügyvezető bizottságának is tagja. Az új tisztségviselő 2014-től a Microsoft magyarországi HR-vezetőjeként dolgozott . Előtte, 2007-től az UPC Magyarországnál töltötte be a HR-igazgatói pozíciót.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
Építs saját holdjárót! Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)
Már nem Orbán az egyértelműen legnépszerűbb vezető politikus A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9–14. között 1054 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Verkehrsmuseum baut Schiffsbrücke HajóHíd, Schiffsbrücke ist der Titel der vom Verkehrsmuseum gestarteten Programmreihe. Der dafür entsprechende Schauplatz: das Museumsschiff Kossuth, vor Anker am Pester Donaukai. Einmal im Monat (nächster Termin 27. April) laden Verkehrsexperten, Historiker u.a. Leute vom Fach zum Vortrag mit anschließender Diskussuion auf die Kossuth ein.