ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.


Nokia 3310: balra a 17 évvel ezelőtti, jobbra a mai változat.A gyártóval, a HMD Globallal közösen mutatta be a Nokia a régi-új mrokfont ma egy hónappal ezelőtt – az első, éppen 17 esztendővel ezelőtti megjelenése után. A természetesen „billentyűtárcsás” készülék már akkor egész sor újításával hívta föl a szakma és a használók figyelmét. A Nokia 3310 kicsi volt és csaknem elnyűhetetlen, emellett nagyon jó áron kínálta a gyártó, miáltal a mobiltelefon-szolgáltatók és persze a használók is nyomban ráharaptak.

Sokáig hihetetlennek tartott szóbeszédként terjedt a híre, amely szerint az egyik gyártó titkos meglepetést tartogat a barcelonai Mobile World Congress látogatói számára, nevezetesen a kultuszkészülékké magasztosult Nokia 3310 fölélesztett (ám újra tervezett) változatát. A jó másfél évtizeddel ezelőtt, 2000-ben bemutatott első és meghökkentően kicsiny Nokia 3310 már akkor mérföldkőnek számított a mobiltelefon-történelemben.              

És most láss csodát! Az új Nokia 3310 internet-böngészőt (is) kapott. A gyárilag telepített Opera Mini szoftver segítségével használója, gazdája kedve szerint kalandozhat (a még mindig meglehetősen lassú) GPRS-szel a világhálón. A lehetőség persze nem a sebességtől megrészegedett játékosoknak szól, hanem azoknak, akik időnként ki-kirándulnak a web-re, és nem ragaszkodnak gigahegyekhez. Emellett a készülék 2,4 hüvelyk átlójú, színes (!) képernyője elfogadható élményt kínál a használónak.

A fekete, szürke, sárga és piros színben kínált új 3310 gazdáinak egy aprósággal tisztában kell lenniük: szöveget csak sms formájában küldhetnek el. A WhatsApp-ot nem lehet a retro-fonra telepíteni. A „Series 30+” operációs rendszer alkalmatlan rá, miután a WhatsApp-ot iOS-, Android-, Windows-telefonokhoz készítették.

Tessék megfogódzkodni! Készenléti állapotban a Nokia 3310 akár egy hónapig is képes szundikálni, viszont egyetlen feltöltéssel akár 22 hosszat beszélgethet vele a gazdája – tízszer hosszabb ideig, mint a 17 évvel ezelőtt bemutatott ős-3310-zel. Napjaink okostelefonjai közül talán csak LG G3 burkola alatt működik erősebb akkumulátor, miáltal a beszélgetési idő 28,5 órára nyúlhat; a Samsung Galaxy S7 Edge alkotói  24,6 óra telefonálást ígérnek a használónak.

A Nokia honlapján műszaki adatok is találhatók az újra megalkotott marokfonról. Méretei: 115,6×51×12,8 milliméter. Két megapixeles kameráját (szükség szerint) LED-vaku támogatja. Kívánságra két SIM-kártyás változatban is megrendelhető. Zenehallgatásra is alkalmas, mert beépített  FM-rádiója mellett MP3-lejátszót is kapott; a készülékhez 3,5 millimeteres jackkel lehet csatlakozni. Beépített hangszórója az okostelefonokéval vetekszik. Gyárilag 16 megabájt memóriája microSD által további 32 gigával bővíthető.

A „kis óriást“ 49 euróért kínálják, második telefonként kitűnő szolgálatot tehet, gyerekek, idősek számára különösen ajánlott, hisz‘ kezelése gyerekjáték.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.