Gardenexpo: lebegő bonszai, meseszép orchideák ezrei
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Gardenexpo: lebegő bonszai, meseszép orchideák ezrei

Gardenexpo: lebegő bonszai, meseszép orchideák ezrei

Szürreális meglepetéssel készül az idén hazánk legnagyobb kerti irányzat-bemutató és életmód-kiállítása. Március 24–26. között a Budapest Arénában láthatja először a nagyközönség a magyar fejlesztésű „lebegő bonszai-fát”. A jövő hétvégi háromnapos rendezvényen álomszép bútorok, grillek, medencék, árnyékolók, kerti gépek és szerszámok, kültéri világítás és öntözéstechnikai megoldások legszélesebb választéka várja az érdeklődőket.


Természetesség, kényelem, időtállóság: minden feltétel adott, hogy végleg leomoljon a fal kert és nappali között. A vágyott zöld oázis mindenki másképp képzeli el. Van, aki szeret a virágágyásban bíbelődni, más messziről elkerüli a metszőollót, mert gyümölcsös helyett sportolna a kertjében, megint más a nyári sütögetések vidám helyszínének, pihenőövezetnek tartja a kertjét.

Semmi sem kötelező, semmi sem elképzelhetetlen, egy azonban biztos, a Gardenexpo ötletzuhataggal várja a látogatót. Az idén, például, a nehezen karbantartható fű helyett a buja kert a sztár, továbbá a beton és műanyag már a múlté: a kerti utak, kerítések legfőbb anyaga a kő, a kavics és a fa. A természet-közeliséget hangsúlyozó modern kertben pedig szinte kötelező elem a csobogó és a tó…

Meghatározó irányzat az idén az „ami bent, az kint” elve, vagyis a kertnek, terasznak funkciójában, megjelenésében és kényelmében is a lakás belső tereit kell kínálnia. A kültéri bútorok időtállósága az esztétikum mellett elsődleges szempont. A vízálló anyagok, a napfénytűrő képesség, a tartósság, és a négy évszakos üzemmód különféle variációit mutatják be a gyártók a kiállításon.

Ámulatba ejtő meglepetésekből az idén sem lesz hiány. A Gardenexpón mutatják be először a nagyközönségnek a lebegő bonszait. Az ötlet magyar szabadalom, amelyet a miniatűr fácskák iránt érzett szerelem és egy dubaji felkérés hívott életre. A szürreális jelenség, a speciális technológia most bemutatkozik a nagyközönség számára is.

A Gardenexpo társrendezvénye az orchidea-ünnep, ahol közvetlen közelről csodálhatja meg látogató a hazai és külföldi nemesítők csodálatos növényeit. A kompozíciók 3500 virágzó orchideából készülnek.

Hiába tágas és zöld a ház körüli terület, csak akkor válik igazán kertté, ha otthonos is. Képzelőerőt próbára tevő elfoglaltság az udvar, a terasz berendezése, hogy a lehető legkellemesebb legyen a növények között a kikapcsolódás. Szorgalom és ötlet, továbbá szakértelem egyaránt kell hozzá. A Gardenexpón házigazdaként is részt vevő legjobb hazai kertszakértők ebben is segíthetnek.

A rendezvény nyereményjátékot is kínál, érdemes fölkeresni a www.gardenexpo.huinternetoldalt a tudnivalókért. Bárkinek esélye van a rendezvény fődíjaira, az álomszép kerti garnitúrára, a profi kerti grillre, az elektromos fűnyíróra, ha föliratkozik a nyereményjátékra.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Friedl Zsuzsanna, a Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese
Friedl Zsuzsanna, a Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese

Május 15-től Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese, és egyúttal a társaság ügyvezető bizottságának is tagja. Az új tisztségviselő 2014-től a Microsoft magyarországi HR-vezetőjeként dolgozott . Előtte, 2007-től az UPC Magyarországnál töltötte be a HR-igazgatói pozíciót.

Bezárás
Szijjártó: Oroszország nem biztonsági fenyegetés – Orbán közvetít Putyin és Trump között? Angela Merkel bízik abban, hogy az Európai Unió és az olyan tagállamok – mint Lengyelország és Magyarország – közti feszültség párbeszéd útján kezelhető lesz, éppen ezért pénzügyi szankciókkal fenyegetni őket a jelen pillanatban nem aktuális – nyilatkozta a német kancellár az ARD német közszolgálati televíziónak adott interjúban. Ugyanakkor nem zárta ki ennek a jövőbeni lehetőségét sem. Mert úgy fogalmazott, „ebben az interjúban nem szeretném ezt a fenyegetést kifejteni, ugyanakkor szeretném látni, hogy a jogállam Európában úgy érvényesül, ahogy az elvárható minden tagállamtól” – idézte őt többek között a Politico büsszeli kiadása is.
A Bizottság segíti a fiatalok Európán belüli mobilitását Az Európai Bizottság ma bejelentette új kezdeményezését, mely az Erasmus+ program alapján további támogatást kínál az európai fiataloknak a tanulásban és a mobilitás területén. A „Move2Learn, Learn2Move” segítségével legalább 5000 fiatal utazhat egy másik uniós országba egyénileg vagy osztálytársaival.
Friedl Zsuzsanna, a Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese Május 15-től Friedl Zsuzsanna a Magyar Telekom humán-erőforrás vezérigazgató-helyettese, és egyúttal a társaság ügyvezető bizottságának is tagja. Az új tisztségviselő 2014-től a Microsoft magyarországi HR-vezetőjeként dolgozott . Előtte, 2007-től az UPC Magyarországnál töltötte be a HR-igazgatói pozíciót.
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.
Építs saját holdjárót! Áprilisban rendezi első közös foglalkozását a Puli és a Makerspace.hu csapata, ahol játékos formában ismerkedhetnek meg az űrtevékenység világával a kalandozni vágyó 10–14 évesek. A résztvevők megépítik saját, működő holdjáró-modelljüket, amellyel különleges feladatokat is el kell végezniük az újdonsült robotépítőknek. (Képek: Gyarmati László/InterfeszPress)
Már nem Orbán az egyértelműen legnépszerűbb vezető politikus A Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából, március 9–14. között 1054 személy megkérdezésével készített reprezentatív közvélemény-kutatásban vizsgálta a pártok támogatottságát és egyes politikusok megítélését. A múlt egy hónapban a Fidesz támogatottsága két százalékpontot növekedve 25 százalék.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Verkehrsmuseum baut Schiffsbrücke HajóHíd, Schiffsbrücke ist der Titel der vom Verkehrsmuseum gestarteten Programmreihe. Der dafür entsprechende Schauplatz: das Museumsschiff Kossuth, vor Anker am Pester Donaukai. Einmal im Monat (nächster Termin 27. April) laden Verkehrsexperten, Historiker u.a. Leute vom Fach zum Vortrag mit anschließender Diskussuion auf die Kossuth ein.