ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Csillagködbe burkolódzó hálózat
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).


Eddig adatokat, feladatokat küldtünk a felhőbe, és őket a felhő tárolta vagy végrehajtotta. Mostanáig mindez teljesen automatikus és programvezérelt volt, elvben nem kapcsolódott emberi erőforráshoz. Az új Nebula Control Center szintén a felhőnek adott feladat, a hálózat nyomon követése. Segítségével a Nebula-eszközökkel rendelkezők folyamatosan nyomon követhetik hálózatuk állapotát, a rendszer valós idejű mérőszámokat mutat a forgalmi adatokról, az eszköz státuszáról, valamint a hely- és hálózathasználatról egyetlen, böngésző alapú műszerfalon. A Nebula-felügyelet alá hálózati kapcsolók (switch), hozzáférési pontok (Access Point) és biztonsági átjárók (security gateway) tartoznak. Ezzel egy kisvállalati hálózatban előforduló menedzselésre szoruló eszközök könnyedén felügyelhetők.

Igen egyszerű a belépés is a rendszerbe, a Nebula-applikáció az eszköz telepítését gyorssá és könnyűvé teszi – csak be kell olvasni a QR-kódot, és az automatikusan csatlakozik és regisztrál a felhőben, letölti a szükséges konfigurációt és automatikusan megtalálja a legújabb firmware-frissítést. Ezáltal nincs szükség technikai segítségre sem, és látványosan csökkennek a beüzemelési költségek. A különféle eszközök pedig egyetlen műszerfalról kezelhetők, amely web-alapú és egyaránt futtatható számítógépről, táblagépről vagy okostelefonról. A képernyők mérete más, így a rajtuk megjelenő információt is ennek megfelelően tervezték meg a program alkotói.

A cégek gombamód szaporodnak, mindenütt szükség van a hálózatra és Internet elérésre, de a kisvállalatoknál nincs megfelelő IT-személyzet, így a hálózat menedzselése nagyon sok helyen megoldatlan. A Zyxel ajánlata erre a Nebula-csapat.

Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Mivel a hálózatra folyamatosan szükség van, legyen az vezetékes (LAN) vagy vezeték nélküli (WLAN – más néven WiFi) ezért ez az egyik legnehezebben kezelhető technológia. Sajnos, nincs elég hozzáértő IT-, illetve hálózati szakember. A hálózat megtervezését, a berendezések felszerelését természetesen elvégzi egy hálózatépítő cég, de utána általában a cég magára marad a hálózat világában. A cégeknek ezért a telepítő partner által rendelkezésre bocsátott IT-szakemberekre is számítaniuk kell, akik a sikeres telepítés után a működést is felügyelni képesek.

A maximálisan felhő alapú Nebulával a kkv-k egyszerre menedzselhetik, és könnyedén kezelhetik a multi-site beállításokat, valamint akár többféle eszközt is.


A Nebula-applikáció az eszköztelepítést gyorsítja és könnyíti – csak be kell olvasni a QR-kódot, és máris automatikusan csatlakozik és regisztrál a felhőben, letölti a szükséges konfigurációt és önműködően megtalálja a legújabb firmware-frissítést. Ezáltal nincs szükség technikai segítségre sem, és látványosan csökkennek a beüzemelési költségek.

A kredit-alapú, on-demand licencmodell az üzletek részére optimális választást tesz lehetővé, és a felhő alapú hálózat minden előnye kihasználható. Nincsenek olyan rejtett, később jelentkező problémák, mint a bonyolult árazás, a technikai szakértelem hiánya, vagy a tanácsadási költségek.

A felhőtechnológia világméretű szolgáltatási piaca a Gartner intézet kutatása alapján tavaly 16,5%-os növekedést ért el. A merőben új lehetőség tehát jó úton halad a fősodorbéli technológiává válás felé, és már közel sem számít szokatlan megoldásnak a hálózatok kiépítése és fenntartása közben.

A WiFi technológia is nagy változáson megy keresztül. A vezeték nélküli internet mára mérettől függetlenül minden vállalkozás részére fontos technológia. A fogyasztói szükségletek kielégítésére a vendéglátásban, az egészségügyben, az oktatásban vagy a kereskedelemben is nagy szükség van a gyors és hatékonyan működő WiFi hálózatra.

A piaci növekedés egyben a hálózati helyszínek szerteágazódását is eredményezi: az internet-hozzáférést egyre több helyen osztják meg, és sokszor nincs elég IT-szakember vagy szakértelem ahhoz, hogy ezt a változást minden vállalkozás adaptálni tudja.

A felhő-menedzselt WiFi-technológiában folyamatos növekedést tapasztalunk. Az igény állandó növekedését jól érzékelteti az IDC jelentése is, amely szerint a WLAN-eszközök világpiaca 2018-ra egészen 2,5 milliárd dollárra bővül.

A felhő-menedzselt hálózat legfőbb előnye, hogy a folyamatok minden részfeladatát egyetlen helyiségből kezeli (telepítés, hozzáférés, biztonság, analitika, hibaelhárítás), ezáltal nincs szükség helyszíni IT-csapatra, gyorsítja a telepítési folyamatot, redundanciát és beépített skálázhatóságot is biztosít. A végfelhasználó tehát a teljes hálózati irányítást átadhatja viszonteladó partnere részére, és nem kell aggódnia a napi menedzsment-feladatok miatt. Elég csak csatlakoztatni a hozzáférési pontokat az áramforráshoz, és a felhőn keresztül elvégzik a konfigurációt, az alapbeállításokat és a hálózati hozzáférés kiterjesztését. Nincs szükség további folyamatos helyszíni szakértő figyelemre, amivel jelentős költség takarítható meg.

A felhő-technológiával egyúttal a viszonteladók is képesek egyszerre kezelni a különféle fogyasztói igényeket és eszközöket, és könnyedén replikálhatják a konfigurációkat és optimalizálhatják költségeiket. Az új üzleti modell kialakításával tehát összességében nagyobb érték állítható elő: a termék- és ár-orientált gondolkodás helyét a megoldás- és szolgáltatás-vezérelt üzleti szemlélet veszi át. A modell adaptálásával a menedzselt szolgáltatást biztosítók (MSPs) iránt is megnőtt a kereslet, akik a felhő alapú hálózathoz a biztonság, a csatlakozás, a kármentesítés és más IT-funkciók területén is nélkülözhetetlen támogatást nyújthatnak.

A menedzselt szolgáltatást biztosítók (MSP) szerepének megváltoztatásával és a rendszeres előfizetői modell bevezetésével egy új IT-vásárlói ciklus alakítható ki, ami egyben a szolgáltatás fő súlypontját is megváltozatja, és olyan további funkciók válnak értékesíthetővé, mint az adatelemzés vagy a teljesítmény-menedzsment. A viszonteladók részére ez egyben egy növekedés alapú árazást is biztosít, amivel minden eddiginél jobban ellenőrizhetik a licenc-szerződéseiket. Az egy helyről menedzseléssel ugyanaz a szakembergárda hatékonyabban használható, így a növekedés is biztosított. Az új, felhő lapú modell tehát a viszonteladók, a fogyasztók és a menedzselt szolgáltatást biztosítók részére is egy kitűnő opciót tesz lehetővé.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas
Nokia 3310: visszatért a legendás marokfon – internetezésre is alkalmas

Újra megjelent a Nokia a mobiltelefon-piacon; első újdonsága az idők során kultikussá vált 3310 jelű készülékének 2017. évi kiadása napjaink nagy meglepetésének kínálkozik. Jó ideig csak meg nem erősített hír keringett a visszatérésről, aztán a valósággá vált: az Mobile World Congress rendezvény egyik sztárjává lépett elő Nokia 3310.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.