ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!

Nem áprilisi tréfa: megújult az Infovilág!

Mától új köntösben jelenik meg a 17 évvel ezelőtt alapított, a 18. évfolyamába lépett internetes napilap, az „Infovilág – a hiteles hírportál”. A kis híján 37 ezer hírt és 80 ezernél több illusztrációt tartalmazó, sokak számára internetes krónikaként, archívumként is szolgáló Infovilág természetesen csak küllemében változott.


Ám miközben technikai háttere nagy léptékben korszerűsödött, szellemiségében a régi maradt. A legfőbb célja továbbra is a mintegy nyolcezres olvasótáborának pártatlan szolgálata, és kiszolgálása a lehetőségekhez képest friss hírekkel, tudósításokkal. A lap valamennyi eddigi rovata megmarad, a választék tehát szerfölött bőséges. Az Infovilág szerzői törzsgárdája – országos napi- és hetilapok, folyóiratok, a távirati iroda, a rádiók és tévék egykori és részben jelenlegi munkatársai, tehát hivatásos újságírók – a felelős szerkesztővel együtt továbbra is arra törekszik, hogy a minőségi újságírás hagyományai és gyakorlata szerint, hitelesen igyekezzék pásztázni a közéletet, és közzé tenni mindazt, amit az idő és az események sodrásából az olvasó számára – mintegy aranymosóként – értékként átadhat.

Kedves Barátaink, kérjük, szeressék és olvassák továbbra is az Infovilágot, ismerkedjenek (az eddiginél is egyszerűbb) használatával. Miként a nyitóoldalon látható, a „Vissza a régi Infovilág oldalra…” szövegre kattintással mindaz olvasható, megtalálható, kereshető, ami 2000 óta 2017. március 31-ig megjelent az Infovilágon. Hagyománytiszteletből nem változtattunk a régi küllemen, azaz nem ömlesztettük az új formátumba az addigi tartalmat. (Egy fontos technikai közlendő: a böngészők – a Mozilla Firefox kivételével! – már nem támogatják a java-alapú internetes tartalmak megjelenítését, ezért javasoljuk, hogy a „régi Infovilág” lapozásához a Mozillát használják.)

Végezetül: ez az a hely, ahol az alapító felelős szerkesztő kellemes és illendő feladata a köszönetnyilvánítás Berta Istvánnak (bevezetem.eu) és Szenczy Norbertnak, az IT Hosting Team vezetőjének az Infovilág megújításában végzett munkájáért. Megkülönböztetett köszönet és hála illeti Borsódi Donátot, a bajai Greymatter Kft. ügyvezetőjét, aki több mint egy évtizedig felelős kiadóként gondoskodott munkatársaival – mindenekelőtt Maros Zoltánnal – együtt, hogy az Infovilág, a hiteles hírportál folyamatosan elérhető legyen a népes olvasótábor számára.

Kedves barátaink, Infovilágra föl!

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Paks–II zsákutca – a jövő a megújulóké
Paks–II zsákutca – a jövő a megújulóké

Hiába kapta meg tegnap Paks–II a telephelyengedélyt, Magyarország számára nem az atomerőmű-bővítés a jövő. A Greenpeace Magyarország ma látványos fotóeseményen mutatta be, hogy hazánk válaszút előtt áll: a szennyező és veszélyes atomenergiát, vagy a tiszta, biztonságos és jövedelmező megújulókat választja a világtrendekkel összhangban.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.