ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Kancellári repülőgép - Angela Merkel A310 Airbusszal járja majd a világot
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Kancellári repülőgép - Angela Merkel A310 Airbusszal járja majd a világot

Kancellári repülőgép - Angela Merkel A310 Airbusszal járja majd a világot (Toronyi Attila írása) A Focus című német hírmagazin internetes változata szerint Németország új első számú vezetője különleges légi járművet kap. Gerhard Schröder utódjának gépén tartalék üzemanyag-tartályt helyeznek el, valamint ellátják a biztonságtechnika legkorszerűbb eszközeivel.
Angela Merkelnek, mert róla, a leendő német szövetségi kancellár asszonyról van szó, természetesen lesz privát lakosztálya, kíséretét és vendégeit pedig a tárgyalóhelyiségekben fogadhatja.A repülő legénysége három pilótából, két technikusból és számos biztonsági alkalmazottból áll (utóbbiak száma szigorúan titkos). A kancellár asszonyt és vendégeit kilenc tagú személyzet szolgálja majd ki. Az A310-esen legfeljebb 91 utas foglalhat helyet.

Hivatalos ügyeit Angela Merkel a VIP-gépről műholdas telefonon át intézheti, és a fedélzeten elhelyezett berendezések gondoskodnak a lehallgatási veszély elhárításáról.

Az európai Airbus és az Boeing vetélkedéséből tehát ezúttal is az előbbi került ki győztesen. Mint a témáról először beszámoló, Tomorrow című lap részletes tudósításából kitűnik, az amerikai géphez (Boeing 747) képest alapvető különbség, hogy az utastér két szintje a repülő teljes hosszát kitölti. A rakodótérben pedig hetven autó parkolhat.

A kancellári gép az A 380-as egyik változa. Nyolcvan méteres szárnytávolságával ez a légi jármű tetemes többletkiadásokra kényszeríti a reptereket. Londonban (Heathrow), New Yorkban (John F. Kennedy) Los Angelesben, Tokióban, Szöulban és a világ további több tucat légikikötőjében már elkezdődtek a szükséges átalakítások.

Forrás: Infovilág
Az olvasók szerint a cikk hasznossága
(1)
(0)
címkék: 
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba

Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.