ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 Teljes mozgásszabadság: otthoni noteszgépek a Fujitsu Siemens Computerstől
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Teljes mozgásszabadság: otthoni noteszgépek a Fujitsu Siemens Computerstől

A Fujitsu Siemens Computers legújabb otthoni noteszgépeivel a használók a mobilitás teljes szabadságát élvezhetik munka és játék közben. Szabadon dönthetnek a munkavégzés vagy a játékfuttatás helyszínéről: otthon, munkába menet, akár egy kávézóban ülve, vagy a strandon is nézhetnek DVD-filmeket, cseveghetnek barátaikkal az azonnali üzenetküldő programon (instant messenger) keresztül, vagy éppen megtekinthetik a legújabb videókat az interneten.
A Fujitsu Siemens Computers (FSC) a műszaki újdonságok, a nagy felbontású filmek lejátszását támogató nagy teljesítményű multimédiás eszközök és az elegáns noteszgépek kedvelői számára egyaránt tökéletes modelleket kínál.

Amilo Xi 1554

A legújabb grafikus technológiával felszerelt Amilo Xi 1554 főként a technikai újdonságok kedvelői számára tökéletes választás – áll a gyártó ismertetőjében. Az ATI Mobility Radeon X1900 grafikus kártya és a rendkívül nagy felbontású, 17 hüvelykes LCD CrystalView kijelző által nyújtott élénk, telt színek hihetetlenül valószerűvé teszik a filmnézés és a játék élményét, valamint a fotók megjelenítésére, és a többi számítógépes feladat elvégzésére is tökéletes megoldást kínálnak.

A munkát gyorsítják az Intel Core 2 Duo processzorok és az Intel Centrino Duo mobil technológia. Az integrált, vezeték nélküli LAN-nak és a beépített Bluetooth 2.0 technológiának köszönhetően a gép használója vezetékes csatlakozás nélkül is hozzáférhet az internethez, képernyőjére hívhatja elektronikus postáját és elvégezheti adatai szinkronizálását.

A sokféle digitális felülettel rendelkező Amilo Xi 1554 noteszgépet rendkívül könnyű televízióhoz, fényképezőgéphez és más külső multimédiás eszközhöz csatlakoztatni. Az új modell előtelepített Microsoft Windows Vista Premium operációs rendszert tartalmaz és távvezérlővel egyszerűsíti a tárolt multimédiás anyagok elérését.

Az Amilo Xi 1554 rendkívüli teljesítménnyel támogatja valamennyi adathordozó kiváló minőségű lejátszását. A gép itthon áprilisban jelenik meg a piacon.


Amilo Xa 1526

Új korszakot nyit az FSC multimédiás erőgépe, az Amilo Xa 1526A a nagy teljesítményű otthoni noteszgépek sorában. Az elegáns, fekete–fém-színű noteszgép használója nagy felbontásban élvezheti a filmeket, játékokat, képeket, és kiváló minőségben játszhatja le zeneszámait.

A 17 hüvelykes CrystalView LCD-kijelző nagyszerű vizuális minőséget nyújt, az nVidia GeForce 7600 Go grafikus vezérlővel pedig hihetetlen élmény a játékfuttatás és a videók megtekintése. A noteszgép könnyen csatlakoztatható bármilyen televízió-készülékhez és távvezérlővel is irányítható. Az integrált, vezeték nélküli LAN-nal a használó egyszerűen elérheti az internetet, a Bluetooth 2.0 technológiával pedig más eszközökkel is csatlakozást létesíthet mobiltelefon, fejhallgató révén.

Az Amilo Xa 1526 egyszerű csomagban kínál kimagasló teljesítményt – tökéletes mindazok számára, akik kevéssé mozognak otthonosan a technológia világában, mégis szívesen vennének igénybe fejlett használati jellemzőket. A készülék áprilistól itthon is megvásárolható lesz, várható ára bruttó 300 ezer forint.


Amilo Si 1848+u

Az FSC a divatrajongók számára alkotta meg szupervékony Amilo Si 1848+u noteszgépét, amely karcsú kialakítása ellenére a legújabb technológiákkal dolgozik. Az elegáns, ezüst színű fémházba szerelt, különleges halk üzemmódban is működő laptop figyelmet kelt a környezetében.

Az 5 órára bővített akkumulátor-üzemidejű, Intel Centrino Duo mobil technológiával ellátott laptop tökéletes a mobil munkavégzéshez és játékhoz. A beágyazott UMTS, Bluetooth 2.0 és az integrált vezeték nélküli LAN-technológiának köszönhetően egyszerűen csatlakozik az internethez, és támogatja az e-mailek küldését és fogadását.

A rendszer többféle digitális interfészen keresztül csatlakozhat a digitális fényképezőgépekhez, mobiltelefonokhoz és más multimédia-eszközökhöz; 15,4 hüvelykes CrystalView kijelzője élesen, nagy részletezettséggel jeleníti meg a képeket. Az Amilo Si 1848+u tökéletes partner a mobil munkavégzéshez.
Már hazánkban is kapható, bruttó 350 ezer forint végfelhasználói áron, Intel C2D T5500 CPU, 1GB RAM, 120GB SATA HDD, Windows XP Home konfigurációban.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Csillagködbe burkolódzó hálózat
Csillagködbe burkolódzó hálózat

Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.