ÉRDEKEL AZ ÚJ INFOVILÁG
 A fémfűtőszálnál háromszor tartósabb kerámia fűtőszál – már minden Samsung mosógépben
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
A fémfűtőszálnál háromszor tartósabb kerámia fűtőszál – már minden Samsung mosógépben

A Samsung valamennyi új mosógépét kerámiabevonatú fűtőszállal forgalmazzák, ezzel a megoldással küzd a hazánkban is jelen lévő nemzetközi cég a kemény víz okozta vízkő ellen. A kerámiabevonatnak köszönhetően a fűtőbetét adalékanyagok nélkül is védve van a vízkövesedés ellen. Élettartama akár 10 év is lehet, a megtakarított energia és idő, pedig már rövidtávon is érezhető.

Jól látható előny a kerámia fűtőszál javára.Jól látható előny a kerámia fűtőszál javára.
A vízkő minden mosógép ellensége. Tönkreteszi a fűtőszálakat, ezáltal a gép több energiát használ fel vízmelegítéskor és rontja a készülékek hatékonyságát. A Samsung mosógépei egyedülálló módon szállnak szembe a vízkövesedéssel: a kerámiabevonatú fűtőszálnak köszönhetően a fűtőbetét adalékanyagok nélkül is jobban ellenáll a vízkő-lerakódásnak, élettartama folyamatos használat mellett akár 10 év is lehet, az ez által megtakarított energia és idő pedig már rövidtávon is érezhetővé válik.

A hagyományos fűtőszálak fémből készülnek, míg a Samsung az összes mosógépébe már kerámia bevonatú fűtőszál kerül. Ezek a fűtőszálak a hagyományosnál háromszor tartósabbak, valamint hozzáadott adalékanyagok nélkül is távol tartják a vízkövet. A mosógép károsanyag kibocsátása is nagymértékben csökken kímélve ezzel környezetünket.

Az energia-, idő-, valamint javítási költség megtakarítása fontos tényező a tartós fogyasztási cikkek esetében. Hagyományos (tehát fém) fűtőszál az idő múlásával hozzávetőlegesen 5,8%-kal emeli meg a háztartás energiafogyasztását, míg egy kerámia bevonatú fűtőszál mindössze 1,8%-kal. A megtakarított időt jól szemlélteti, hogy 3 év után a hagyományos fűtőszálnak már 7,5 perccel több időre van szüksége a felmelegedéshez, a kerámiának még akkor is mindössze 2,5 perc. Vagyis harmad annyi idő alatt érik el a kívánt hőfokotl.
 
A kerámiabevonatú fűtőszálak hatékonysága annak köszönhető, hogy felületük nagyságrendekkel simább, mint a fém fűtőszálé. Mikroszkóp alatt vizsgálva a hagyományos betéteken apró egyenetlenségek, bemélyedések találhatók, viszont a kerámia bevonatú fűtőszál felülete szinte teljesen sima. A vízben található molekulák hagyományos fűtőszállal való érintkezésekor kémiai reakció indul be. Az ekkor keletkező anyagok megtapadása a felületi egyenetlenségekben jócskán csökkenthetik a felmelegítés hatékonyságát, ezáltal az idő múlásával egyre vastagabbá váló réteg komoly kárt okozhat a mosógépben, ami akár cseréhez is vezethet. Tesztek bizonyítják, hogy az ilyen hagyományos fűtőbetétek élettartama kevesebb, mint 3 év. Kerámiabevonatú fűtőszálat átlagosan 10 év folyamatos használat után kell csak cserélni, így bármiféle adalékanyag nélkül is hosszú időn át távol tartható a mosógépet károsító vízkő a fűtőszáltól.

Samsung-konyha a berlini IFA-n.

A Samsung környezetbarát készülékeket fejleszt.

Forrás: Infovilág
Hasznosnak találta ezt a cikket?
(0)
(0)
nagyobb betű kisebb betű comment e-mailben elküld nyomtatás
Hozzászólások (0)
Ehhez a cikkhez még senki nem írt hozzászólást.
Olvasta már?
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország

Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.

Bezárás
Orbán megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá kellő ellenségkép A világsajtó részletesen taglalja a Közép-európai Egyetem, a CEU ellen indított magyar kormányzati támadást. A konzervatív német Frankfurter Allgemeine Zeitung kiemeli, hogy a CEU nemzetközileg az egyik legtekintélyesebb magyar egyetem. A kormány azonban első számú közellenségnek állítja be a finanszírozót, Soros György magyarországi születésű amerikai pénzügyi befektetőt, és a beterjesztett törvényjavaslat egyes elemei a CEU ellen irányulnak – állapítja meg a cikk szerzője, aki az egész ügy magyarázatát abban véli felfedezni, hogy Orbán Viktor megosztó politikája csak akkor működik, ha van hozzá megfelelő ellenségkép.
Hagyományosan gazdag húsvéti programok Bécsben Ahogy a tavaszi virágok bontják szirmaikat, úgy nyílnak sorra a húsvéti vásárok az osztrák fővárosban. Április közepéig összesen 260 standnál válogathatnak az érdeklődők, a kínálat a hímes tojástól a kézműves termékeken át a különleges ínyencségekig terjed.
A tévés szolgáltatásformák közül a kábeltévék iránt a legnagyobb az igény, az érdeklődők 41 százaléka sorolta első helyre ezt a műsorszolgáltatási típust. A leggyakrabban az internet- és tévészolgáltatók díjait hasonlítanák össze az ügyfelek, amire bőven van is lehetőségük: a tízezer lakosúnál nagyobb településeken átlagosan 7 tévé- és 13 internetszolgáltató közül választhatnak az érintettek.
Csillagködbe burkolódzó hálózat Pompás névre keresztelte a Zyxel a felhőből vezérelhető hálózati eszközcsaládját: Nebula (csillagköd). Ez az új technológia a kisvállalatok számára kínál minden eddiginél egyszerűbb hálózatmenedzselési megoldást. Az új Nebula-termékválaszték egy felhőmenedzselt hozzáférési pontból (NAP), felhőmenedzselt switch-eszközből (NSW) és egy felhőmenedzselt biztonsági átjáróból áll (NSG).
Értelem kontra érzelem – boldogsághiányos Magyarország Illyés Sándorra, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar Kísérleti Pszichológiai Tanszékének alapítójára, a filozofikus mélységű gondolkodóra, az empirikus tudósra, a nemzetközi jelentőségű kutatóra 2003 óta minden évben megemlékeznek a karon Sándor-nap táján. Az idei tanácskozás fő témájául az affektív és kognitív találkozások jelenségét választották, vagyis értelem és érzelem együttműködését vették górcső alá.
Élet és halál: gyorsítandó az új gyógyszerek befogadása az ártámogatásba Senki nem tudja, hányan halnak meg azért, mert nem jutnak idejében olyan létező és hatásos gyógyszerekhez, amelyekkel sikeresen kezelik a rákos betegeket. A bürokrácia húzza az időt. Az új és hatásos onkológiai gyógyszerek befogadása az ártámogatásba rendkívül hosszú időbe telik Magyarországon.
Az újságíró archívumából: A berlini falról – kissé másképpen (4.) Tatár Imre: a magyar külpolitikai újságírás doyenje, miként mondani szokták: "nagy öregje". De lehet-e öreg egy olyan 97 esztendős kolléga, aki nyugállományba vonulása óta mást sem tesz, mint folytatja a hivatását. Ír. Az örökifjú Aranytoll-életműdíjas újságíró – az Infovilág szerkesztőségének felkérésére – néhány folytatásban olvasóink rendelkezésére bocsátja szerfölött gazdag archívumának egyik dossziéját, amely a berlini falépítésről és következményeiről szól.
Keine Angst vor dem Grauen Star ’Lass das Licht herein!’, ’Hab’ keine Angst vor der OP!’ Damit wirbt die Ungarische Gesellschaft für Kunstlinsen-Implantation und Refraktive Chirurgie für den rechtzeitigen operativen Eingriff bei Grauem Star. Die Mitglieder der Gesellschaft (im Mai 2016 gegründet), lauter Augenärzte, zogen durchs Land, um für den regelmäßigen Besuch beim Augenarzt zu werben, denn der Graue Star kann in einer ambulanten OP geheilt werden.